Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб авг 08, 2020 8:27 pmsokolov.91 написа:
съб авг 08, 2020 4:54 pmsergi написа:
ок

така или иначе ще го взема евтино и ще го ползвам само докато приключи горенето- половин час...
Чудя се... Поста ми по-горе дали е невидим?
Какво ще стане с водната риза на камината ако помпата през това време не върти?
Соколе, то тва е за бисерите, та хич да не ти пука! Ще го вземе за малко, но парите си ще даде завинаги.
Ти сигурен ли си, че проблема е в схемата на устройството, а не банален дефект на конкретната джаджа, дето си я наблюдавал?

Лазаре, то питащият май е доста объркан.

Всъщност, въпросът му си е конкретен- за помпа, на пелетна камина, като не съобщава как смята да я захранва. Дали само помпата или косвено чрез контролера... Това си е негова работа. Отговорът, относно помпата, важи и за контролера на камината.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб авг 08, 2020 8:44 pm, променено общо 1 път.
sokolov.91 - майстор
съб авг 08, 2020 8:37 pmLazarGanev написа:
Аз пък друго се чудя :? . Само аз ли видях в първия пост, че става дума за пелетна камина?
1. Как така ЮПС-ът ще захранва помпата на пелетната камина, след като помпата е включена към платката на камината?
2. Как така пелетната камина ще работи половин час без захранване, а ще е захранена само помпата?
3. Този ЮПС не заслужава и един лев, ако ще се купува за пелетна камина
Е той автора е написал 3 реда въпрос. Едва ли иска да захранва САМО помпата на камината. По-скоро е чул или чел някъде, че помпата в един котел е най-капризна към ЮПС и за това пита така.
И понеже си допълни поста докато аз пишех моя - Тоя ЮПС няма да го взема и да ми го подаряват... Не за и под 1 лев.
Абе аз се чудя... Трябва да пусна моята самоделка в сериино производство :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Този ЮПС може да захранва помпа, но не и цялата камина, защото напрежението не е синосуидално и ще даде грешка. Но само помпата няма как да я върже, а и няма смисъл, защото пелетната камина без ток веднага ще изгасне и няма опасност да кипне, както камина/котел на твърдо гориво - това го казвам за питащия, другите го знаят.
sokolov.91 - майстор
Последно ще попитам - на никого ли не му пука, че този ЮПС не прехвърля на акумулатор при напрежение от мрежата 120 волта?
Само и единствено това е достатъчно да не си го купи човек... Спирам!
sokolov.91 - майстор
И на Трифон да отговоря, че сега видях...
Не знам как се държи пелетарник без ток (и слава Богу) и за това попитах. Може и за бисерите да съм.
И не, не знам дали е дефект в схемата или само в определената бройка, която съм наблюдавал. И не ме интересува. Достатъчно ми е, за да не си купувам такъв ЮПС, а и да не го препоръчвам на никого!
sergi - специалист
леле......страшни сте!

разкостихте ме!
като детективи сте

но сте прави - в момента нямам пелетна камина, а печка с водна риза.
реших да взема юпс за момента, но се замислих ако взема този дали ще стане в бъдеще и за пелетна камина....

респект
sokolov.91 - майстор
съб авг 08, 2020 9:55 pmsergi написа:
леле......страшни сте!

разкостихте ме!
като детективи сте

реших да взема юпс за момента, но се замислих ако взема този дали ще стане в бъдеще и за пелетна камина....

респект
Сега ще го кажа в духа на форума, ама наистина за последно - ще стане, докато не спре тока! :lol:
sergi - специалист
съб авг 08, 2020 9:58 pmsokolov.91 написа:
съб авг 08, 2020 9:55 pmsergi написа:
леле......страшни сте!

разкостихте ме!
като детективи сте

респект
Сега ще го кажа в духа на форума, ама наистина за последно - ще стане, докато не спре тока! :lol:

мисля си - спира тока, юпс а държи 20 мин., дървото изтаря и аз си лягам щастлив.....
или не?
sergi - специалист
или...какъв юпс да взема под 200 лв?
помпите са 2 и са 100 вата общо
filmatoplo - майстор
Поморийския юпс -Може да се свърже да захранва само помпата нищо че е през платката на камината :wink: аз знам как .И 150 ватовия ще ти стигне .

Тема "въпрос за юпс интиел 250 вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: