Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед окт 25, 2020 12:29 pmkartechar написа:
То и налягането в системата е малко нисичко!
Да вдигна ли налягането, чрез пълначката?
шоп - майстор
нед окт 25, 2020 1:11 pmkrez7 написа:
Но след сваляне и принудително раздвижване, започваше да работи
Този тип помпи няма нужда от сваляне. Раздвижването става много лесно само с една отвертка.

Някъде по трасето може да имаш зашпушване, от тиня и наноси, от заседнал витлив кран или еднопосочна клапа...
kartechar - специалист
нед окт 25, 2020 1:12 pmkrez7 написа:
Да вдигна ли налягането, чрез пълначката?
Аз бих го повишил до 1,3 - 1,5 атм. при невключена помпа и след известен период на циркулация на водата в системата -почистване на мрежестия филтър :roll: .
Rmen72 - напреднал
нед окт 25, 2020 1:11 pmkrez7 написа:
Системата работеше 5 години. Правеше ми проблеми помпата 2 пъти. Не искаше да тръгва в началото на отоплителния сезон. Но след сваляне и принудително раздвижване, започваше да работи, и така без проблем до пролетта. За това и сега предположих , че е от нея и за това я смених. Всичко съм проверил, за прегънати маркучи , и други дребни неща, но няма.
Е па,да беше я сложил и правилно, не да я караш да смуче отдолу на котела и да се мъчи да напълни радиаторите през гъза.Обърни си поооомпатааа!!!!
Димитър Димов - специалист
Вярно на втората снимка стрелката на помпата сочи нагоре.Всякъкви предположения се даваха,но на никой не му направи впечатление това нещо.
Браво Румба!
Кой да предположи такава грешка?!
Това обаче не е причина за влошена циркулация. Нито налягането от почти 1Атм.
https://photos.app.goo.gl/2FwbkfEjrg55BeKy9
Работает как часы, а часы как трактор.
Rmen72 - напреднал
нед окт 25, 2020 8:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Браво Румба!
За това може да поспорим, всички радиаторни кранове почват да работят на обратно и кво става с кеклите, един дявол .....маи дебита ги затваря. Пъкк ако има и нейде обратен клапан, ше чекаш дебит на кукуво :)
нед окт 25, 2020 8:53 pmRmen72 написа:
нед окт 25, 2020 8:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Браво Румба!
За това може да поспорим, всички радиаторни кранове почват да работят на обратно и кво става с кеклите, един дявол .....маи дебита ги затваря. Пъкк ако има и нейде обратен клапан, ше чекаш дебит на кукуво :)
Кекли?!! Слагат ли още келови кранчета?
Изобщо няма да споря, но ще те уведомя, с цел да ти съобщя, че може да поспорим за моята. Обръщам си коя помпа кажеш. .....ъъъъъъъ само на газовия не може, че ше ме бият. Имам още 4ри. Думай!
Кеклово кранче премахнах, кога си захраних къщата с кладенчова вода от крайна точка. Не вървеше да я.....
Вероятно си прав за обърнатата помпа и кеклово кранче(та).
Той и Шопа спомена някакви врътковини, ама тука ли беше...
eleonorvelichkov - специалист
Без да съм експерт по темата и да имам какъвто и да е опит, бих направил експеримент. Бих отворил система там, където помпата засмуква вода, бих взел една кофа с вода и бих пуснал помпата да нагнетява вода и ако не се върне вода от тръбата, която влиза в помпата, бих започнал да прекъсвам системата по обратния ред от връщата тръба към изходящата. Така като видиш след къде водата спира да тече почваш да търсиш проблема там. Така според мен само ще гадаеш къде ти е проблемът.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед окт 25, 2020 11:26 pmeleonorvelichkov написа:
Без да съм експерт по темата и да имам какъвто и да е опит, ...
Верваме ти

Тема "Дали е запушена парната инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: