Алоо ,пазара крещи за малки компактни котлетаа ,едни чичковци ко са мотаат
Как да помоля този на когото чуват думата да им каже най после. На първото котле напишете с малки букви -ФТ . 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
67 мнения в "Схема на отоплителна инсталация за малка къща"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Абсолютно никакъв смисъл няма от по-голям диаметър тръби, дори ф18 е напълно достатъчен размер, но нека да е ф22. Избраните радиатори са големи
andy_forresite
- майстор
Не че има някаква тежест да го пиша, но според мен радиаторите са си много добре подбрани. Комплект грейко 20 ще стане екстра.
Схема Тихелман може да се изпълни, но и както го е замислил, плюс съветите на Трифонов, ще се получи.
Позабравили сте какво е било без ватата, стиропора и фибрана, без дограмата и вратите
. Имате чиста площ на стаите. Ако беше дал застроената, щеше да пише 100 квадрата за отопляване. Друго щеше да е. Пак ще кажа - грейко 20 ще си пасне с тази къща. Прави първа 3,5-4 и втора 7-8 киловата и си свирка. Трета ще е за половин час след като запали и се появи пламъка колкото да темперира бъдещата система. През останалото време грейкото 20 kw ще жонглира със среден 1.5 кг/час.
Схема Тихелман може да се изпълни, но и както го е замислил, плюс съветите на Трифонов, ще се получи.
Позабравили сте какво е било без ватата, стиропора и фибрана, без дограмата и вратите
morfei1
- специалист
Анди, верно ли искаш да бутнеш 20-ка на 60кв.м. или са обърка нещо?
Аз са чудя 25-ца на 140кв.м ко да я правя..... голям оптимист си да знаеш
Теоретично мойта къщурка при люта зима -25 има 16kw загуби. Начииии, горе долу до -30, -35 имам мощност, не знам само дали пелети ще имам.
Аз са чудя 25-ца на 140кв.м ко да я правя..... голям оптимист си да знаеш
Теоретично мойта къщурка при люта зима -25 има 16kw загуби. Начииии, горе долу до -30, -35 имам мощност, не знам само дали пелети ще имам.
andy_forresite
- майстор
На 100 квадрата добре ли е?
Наистина искам да "бутна" 20-ка. Тази 20ка с олЮ е 15-16 и може да гори от 3.5 нагоре. Нали го имам от три години.
Наистина искам да "бутна" 20-ка. Тази 20ка с олЮ е 15-16 и може да гори от 3.5 нагоре. Нали го имам от три години.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Бе Анди, Ф1 колко коня е със затапен задник, че си сметна, че и парадираш от колко години? Вчера си оправи инсталацията, като три години обясняваше , че 1 помпа не е достатъчна, ако не е поне Магна!!!
Как ще коментираш факта, че през моята горелка съм превъртал повече от 6 кг пелети за час, без да се качват драстично газовете и без да падат неизгорели?
Знаеш какви съм горил. Засичал съм и за колко време затопля 500л вода, с отчитане нарастване на градусите, като съм постигал повече от обявените 20 киловата. А твоят котел е по ефективен от моя.
Извинявам се за лиричното отклонение, но с коментарите си бъркаш хората.
Сега, който прочете, ще знае, че на слънчоглед мощността пада с 20%.
Как ще коментираш факта, че през моята горелка съм превъртал повече от 6 кг пелети за час, без да се качват драстично газовете и без да падат неизгорели?
Знаеш какви съм горил. Засичал съм и за колко време затопля 500л вода, с отчитане нарастване на градусите, като съм постигал повече от обявените 20 киловата. А твоят котел е по ефективен от моя.
Извинявам се за лиричното отклонение, но с коментарите си бъркаш хората.
Сега, който прочете, ще знае, че на слънчоглед мощността пада с 20%.
ср окт 28, 2020 8:24 amandy_forresite написа: На 100 квадрата добре ли е?
filmatoplo
- майстор
Напиши в гугле -пелетен котел 12 kw ,виж зеленото Марели .Има и 15ка Артел син цвят да се ориентираш .За други по евтини не се сещам ,Екоспар ги пропускам.
filmatoplo
- майстор
Виж модела със самопочистването ако те устройва ценово.
Тема "Схема на отоплителна инсталация за малка къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература