Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LiLsSsSs - напреднал
ср ное 18, 2020 1:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Проследи си тръбите, че както описваш проблемните радиатори къде им е топлото и студеното, да не си кръстосал тръби някъде!
ср ное 18, 2020 12:13 pmLiLsSsSs написа:
........
Тръбата до главата на радиатора в бокса е топла почти до горе,а тази на радиатора в трапезарията е топла ниско долу.
Инсталацията работи без никакъв проблем 3 години.Сега съм заменил 1 радиатор спрямо конфигурацията която е била до сега.
Стария ми радиатор беше 60 на 60 новия е 60 на 160 см.Друга разлика няма.
Аз даже се замислих да не е по-големия радиатор,който сложих в коридора да спира тока на двата в кухнята и трапезарията,но като го спра пак не тръгват.
Вчера ми стана странно че като почнах да обезвъздушавам системата на първия етаж тръгна радиатора в спалнята на майка ми,след това лирата в банята и,после радиатора в коридора,радиатора в бокса и чак тогава радиатора в трапезарията.
Принципно радиатора в трапезарията и в бокса са първи в системата.Първо при тях отива водата от котела.А последно се прогони въздуха там.

Както казах като се прибера довечера ще затворя всички тела в системата и ще пусна проблемните два един по един.Да видим дали ще има ефект.
Ако не ще ги разкача и ще пробвам да ги надуя с маркуч ако е попаднало нещо вътре и пречи на циркулацията.
Най ми е мистериозно как така се прецакаха 2-та радиатора едновременно... :?: :?: :?:
torbalan - Дървен философ
ср ное 18, 2020 11:57 amТрифон П.Трифонов написа:
Рекох му да остави само един от проблемните, ама на!
Тая помпа само при обезвъздушаване на 3та, инак разнася и боклуци по тръбите, че да не излезе като на Торбалан.
Филтър няма ли, преди помпата?
През ум не ми е минавало, че трябва да се сложи. Нали пълня с "чиста" вода. Ама козлодуйската колко е чиста... А и радиаторите, като са нови май също не са особено чисти от вътре.

Абе като пусна да изтачам нещо - чернилка си е.
чет ное 19, 2020 8:02 pmtorbalan написа:
През ум не ми е минавало, че трябва да се сложи. Нали пълня с "чиста" вода. Ама козлодуйската колко е чиста... А и радиаторите, като са нови май също не са особено чисти от вътре.

Абе като пусна да изтачам нещо - чернилка си е.
Изумяваш ме, но пък допускам, че се гъбаркаш.
Инсталаторите на Славов, някога ми инсталираха една системка без филтър.
Още на месецът, дебитомерт на помпената група блокира на максимум, а през зимата колекторът ми започна да усвоява енергия от Луната. Блокирал възвратен клапан в помпената група.
Монтирайте си филтри ве! Ако трябва ще ви поема допълнителните 5 лева еднократно!
LiLsSsSs - напреднал
Явно при мен проблема е с образувана въздушна възглавница.
Нямам време тея дни да се занимавам с парното,но надявам се утре след работа да ми остане и ще си поиграя.
Ще пробвам метода с затваряне на всички отоплители в системата и да оставя 1 по 1 проблемните и да продухам въздуха към лирата в банята.
Само се чудя дали да не оставя обезвъздушителите и на радиаторите в детската и спалнята отворени за да може въздуха да избие на някъде :?: :?: :?:
И ако нищо не се случи в неделя ще ги разкача и ще ги надуя с маркуч да видя да не да са се задръститли самите радиоатори.
Въпреки че не ми се вярва.

Поздрави!
borchoyor - специалист
пет ное 20, 2020 11:25 amLiLsSsSs написа:
Явно при мен проблема е с образувана въздушна възглавница.
Нямам време тея дни да се занимавам с парното,но надявам се утре след работа да ми остане и ще си поиграя.
Ще пробвам метода с затваряне на всички отоплители в системата и да оставя 1 по 1 проблемните и да продухам въздуха към лирата в банята.
Само се чудя дали да не оставя обезвъздушителите и на радиаторите в детската и спалнята отворени за да може въздуха да избие на някъде :?: :?: :?:
И ако нищо не се случи в неделя ще ги разкача и ще ги надуя с маркуч да видя да не да са се задръститли самите радиоатори.
Въпреки че не ми се вярва.

Поздрави!
Спри топлия кран/глава, разкачи холендъра да излезе хубаво въздуха, според мен има възглавница някъде. Без включена помпа, само пълначката да бута
чет ное 19, 2020 8:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Монтирайте си филтри ве! Ако трябва ще ви поема допълнителните 5 лева еднократно!
Не казах, че съм против филтрите, а че не съм се сетил. :)
Иначе да - напълно съгласен съм, че е по-добре да има филтри.

При мен изкара 11 години, преди да направи проблем.
пет ное 20, 2020 11:25 amLiLsSsSs написа:
...
....
Затвори ВСИЧКИ кранове на ВСИЧКИ радиатори. Пусни помпата и отвори само на ЕДИН от проблемните. Отвори му и обезвъздушителя и наблюдавай какво се случва. Ако нещата се оправят, отвори на втория от проблемните и т.н.

Преди години бях забравил да затворя една лира. На първия етаж имам 6 радиатора и лирата. На втория - 5 радиатора и 3 лири...

Половин ден се чудих защо не мога да подкарам водата през един радиатор - ами защото съм забравил една лира отворена и тя водата си минава през нея.
Торбалане, такива много ма кефят.
-Как да.....?
-Ай тъй.
-Убу, значи тиъ и малко инак....
-Не беееее, ТЪЪЪЪй!!!
-Добре, ма аз да опитам ли и по така?
Влиза, пита и пет пъти трябва да му се обяснява.
andy_forresite - майстор
С какви тръби е системата? Нарисувай схема с химикал с всички фитинги, снимай рисунката, качи снимката, дай линк към нея и да видим какво може да се направи.
пет ное 20, 2020 6:29 pmandy_forresite написа:
С какви тръби е системата? Нарисувай схема с химикал с всички фитинги, снимай рисунката, качи снимката, дай линк към нея и да видим какво може да се направи.
Първо покажи твойта, че да видим какво трябва да се направи!

Тема "Проблем с парна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: