ср ное 18, 2020 1:00 pmТрифон П.Трифонов написа: Проследи си тръбите, че както описваш проблемните радиатори къде им е топлото и студеното, да не си кръстосал тръби някъде!Инсталацията работи без никакъв проблем 3 години.Сега съм заменил 1 радиатор спрямо конфигурацията която е била до сега.
ср ное 18, 2020 12:13 pmLiLsSsSs написа: ........
Тръбата до главата на радиатора в бокса е топла почти до горе,а тази на радиатора в трапезарията е топла ниско долу.
Стария ми радиатор беше 60 на 60 новия е 60 на 160 см.Друга разлика няма.
Аз даже се замислих да не е по-големия радиатор,който сложих в коридора да спира тока на двата в кухнята и трапезарията,но като го спра пак не тръгват.
Вчера ми стана странно че като почнах да обезвъздушавам системата на първия етаж тръгна радиатора в спалнята на майка ми,след това лирата в банята и,после радиатора в коридора,радиатора в бокса и чак тогава радиатора в трапезарията.
Принципно радиатора в трапезарията и в бокса са първи в системата.Първо при тях отива водата от котела.А последно се прогони въздуха там.
Както казах като се прибера довечера ще затворя всички тела в системата и ще пусна проблемните два един по един.Да видим дали ще има ефект.
Ако не ще ги разкача и ще пробвам да ги надуя с маркуч ако е попаднало нещо вътре и пречи на циркулацията.
Най ми е мистериозно как така се прецакаха 2-та радиатора едновременно...