Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Значи, евентуалните опасности (щети), според акцента в темата, биха били на 50%.
hidrazin - майстор
вт окт 25, 2022 9:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Значи, евентуалните опасности (щети), според акцента в темата, биха били на 50%.
Щетите около 500 кинта без труда...
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
вт окт 25, 2022 9:00 pmhidrazin написа:
Ей тъй спеСиално за теб да знаеш че това Бошче не са го правили НАСА а яко китайшън.
Евтини компоненти, материали и некачествено изпълнение.
Не са го правили в НАСА, нито в Китай, в Чехия се правят. Компонентите са качествени, изпълнението също. Медрцедеси и БМВ-та също се блъскат по пътищата и проблемът не е в колата, а във задволанното устройство. В този случай с котела във сигурност е същото. Помисли само кой си купува 24кВт котел! :cool:
Подобен, комуто натрисат 50ка Грейко.
Никой не е застрахован, дори разумни, но доверчиви люде.
hidrazin - майстор
вт окт 25, 2022 9:46 pmLazarGanev написа:
... Компонентите са качествени, изпълнението също.
Бааааа... Тези го обяснявай на някой някой друг.
Аз на очите си ли да вярвам или на теб? Отговорът е ясен.
PIP - майстор
вт окт 25, 2022 9:00 pmhidrazin написа:
ср дек 09, 2020 1:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Идеята не е добра, ако ще и от НАСА да са го разработили това Бошче.
Малко старичка тема ноооо...
Ей тъй спеСиално за теб да знаеш че това Бошче не са го правили НАСА а яко китайшън.
Евтини компоненти, материали и некачествено изпълнение.
И резултата е БУУУМ.
Цялата силова част в лявата част под предпазителя CHINT (и него включително) е за подмяна заедно с окабеляването.
Плюс скапаната, евтина изолация на казана монтирана с пластмасова чембер лента.
И изолацията + чембер лентата не е стопена от сегашния случай...

БОШ бойлер.jpg

P.S. Нещото е Bosch Tronic heat 3500 24kW
Освен дтз има ли друга защита, която може да се предвиди да предотврати подобна "беля"? Аз инсталирах viessmann vitotron 100 преди десетина дни (не че ще се ползва с падането на цената на газта), но се надявам да не се стига до подобни инциденти. Ограничил съм го на 12квт, захранен е с 5х6квадрата свт. Първите ми впечатления от изработката и управлението му са много добри, сметките ще покажат останалото. Гледах също тоя бош и вайлант, на боша нищо не ми хареса от клиповете и ревютата, които гледах, вайлат не съм фен на вносителите като цяло, но и не видях предимства пред висмана на теория. Висмана четох, че е копие на Kospel EKCO.MN3, а може и те да го правят за тях, не знам.
LazarGanev - "Велик майстор"
Вайлант имам монтирани доста, бяха най-доброто на Бг пазара, но и аз спрях да ги предлагам заради вносителя :x . С Висман съм нямал допир, щото излязоха по-късно, когато вече бях спрял да предлагам ел. котли
hidrazin - майстор
ср окт 26, 2022 12:29 amPIP написа:
Освен дтз има ли друга защита, която може да се предвиди да предотврати подобна "беля"?
От конкретната "беля" и ДТЗ не те спасява.
PIP - майстор
ср окт 26, 2022 8:21 amsokolov.91 написа:
За 2700лв толкоз... :lol:
много смешно :? подобни инциденти има с всякаква техника

Тема "Електрически котел Bosch Tronic Heat 3500" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: