• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
чет дек 17, 2020 6:21 pmpechkata написа:
Анди и аз не можех спомняш си - при високо Т на котела става...
Помисли малко като загрееш водата на 70/80 градуса и като се темперира къщата ще ти трябва по малко гориво да качи системата с 5 градуса...
А при 20 гр. на Т котела колко гориво ще ти трябва че да догониш 50/60 гр. и темпериране на къщата...
Напълно съм съгласен с това.
pechkata - специалист
чет дек 17, 2020 6:16 pmmorfei1 написа:
Той тъй или иначе ще си изключи по макс темп, но поне да не спира напълно циркулацията. Като изгуби 10-15C и минат 30-40мин пали отново. Товари се запалката, но...... пълно щастие няма.
Ти лира в банята нямаш ли - от там не ти ли завърта циркулацията...?
Вентил имам ама съм вързал на колекторите един конвектор без вентилатор(по точно беше вързан) който върти водата - нещо като байпас...
Може би заради това не ми гасне горелката...
morfei1 - специалист
чет дек 17, 2020 6:59 pmpechkata написа:

Имам и в двето бани с глави настроени на 24C и прозорците са отворени непрекъснато.
чет дек 17, 2020 6:07 pmandy_forresite написа:
Анди, всеки автомобил или "резачка" е най икономичен при средни обороти, с равномерно движение, без резки ускорения и спирания.
Същото е и при пелетарниците.
Сам знаеш, че на състезание си държиш резачката малко под червеното, където е максимална мощност. Милиметър на китката и си в лютеницата. Това е най добрият режим, за бърза обиколка, но не и най икономичният. Ма кой ти гледа.
Същото е и при пелетарници.
Карай си по твоят си начин, че ако си държиш котела постоянно на 75-80, гайдата все ще е надута, свирката доволна!
pechkata - специалист
чет дек 17, 2020 7:27 pmmorfei1 написа:
чет дек 17, 2020 6:59 pmpechkata написа:

Имам и в двето бани с глави настроени на 24C и прозорците са отворени непрекъснато.
Махни главите и няма да ти гасне горелката...
Нашия водопроводчик ми зададе същия въпрос - от къде ще ти завърти помпата като затворят главите - нямаш лири в баните...?
morfei1 - специалист
Няма кво да ги свалям, ами мога да ги вдигна на 30C, което е почти равносилно... дано не успеят да постигнат такава температура, че в банята няма да се живее.... :lol:
Последна промяна от morfei1 на чет дек 17, 2020 8:51 pm, променено общо 1 път.
pechkata - специалист
чет дек 17, 2020 7:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това е най добрият режим, за бърза обиколка, но не и най икономичният. Ма кой ти гледа.
Ние не гоним обиколки... :-D :partyman:
pechkata - специалист
чет дек 17, 2020 8:26 pmmorfei1 написа:
Няма кво да ги свалям, ами мога да ги плясндигна на 30C, което е почти равносилно дано не успеят да постигнат такава температура, че в банята няма да се живее.... :lol:
Не е същото при 70 гр. ще затворят - лирата ни отдава кой знай колко температура...
чет дек 17, 2020 8:28 pmpechkata написа:
чет дек 17, 2020 7:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Това е най добрият режим, за бърза обиколка, но не и най икономичният. Ма кой ти гледа.
Ние не гоним обиколки... :-D :partyman:
Който разбрал- разбрал, както казва един именит съфорумник.
Ти гониш, ама аз съм са наиграл, ръйш?!
Тия, дет си ги умувате и пърхате с миглички, са малко в страни от реалният живот.
Залита се по мода, без да се осмисля. Нормално, при липса на собствен опит.
Да се фантазира не е лошо, но когато е гласно, не е правилно- хора четат.
-"Всички печки на Макс, хайде, вие го можете!!!"
Как ти звучи, Печори?
Посъветва се някой, с индивидуални проблеми, да си вдигне температурата и лавината от папагали тръгна.

Споделяйте си разхода тук, а обясненията да ги оставим на инженерите.
Лакърдиите, в говорилнята или срещу огледалото.
пет дек 18, 2020 8:40 ampechkata написа:
Пробите продължават...
Вчера около 8 ч. качих Т на котела на 80 градуса и към 18 часа го върнах на 70 градуса...
На 70 ми харесва повече. Ти какво мислиш, десеття градуса отгоре къде отидоха- в къщата или у свирката? 3,3 кг. в повече, около 15 киловата за 10 часа. Част от тях сте проветрили.
Днес видях прекрасен външен комин. От котелно, в мазето, та навръх 3 етажна къща. Нямах с какво да го снимам, но следобед ще бъде поправено.
Без да съм влизал, знам колко киловата има в мазето, 5 нагоре, 5 надолу. Пелетарник.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Обща дискусия за пелетни котли - offtopic от разход на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: