• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Да уе,ама къде пише че тръба минава на близо,изхождаме по презумпция,че е написал като вероятност,но категоричност нъц
speka_rs - майстор
Дано топикстартера скоро реши да ни каже дали минава или не жълтата тръба прокай него.
ср фев 03, 2021 9:39 amfeikot написа:
Да уе,ама къде пише че тръба минава на близо,изхождаме по презумпция,че е написал като вероятност,но категоричност нъц
Фейк, ае у еуо!
Никъде няма казус- ако, ма наблизо е.....
В заглавието е въпросът. Там пише ГАЗ- значи изборът ми би бил ГАЗ и аз го препоръчвам, а ти ходи на маникюр или фризьор, ако искаш (ако си нямаш друга работа)!
Дори да се наложи изчакване година-две, бих препоръчал да се изчака, вместо да изхарчи пари, които ти няма да му върнеш.
При мен се получи на четвъртата година и въобще не се замислих за газифициране. Ако знаех, че ще мине тръбата, бих си го спестил пелетизирането.
feikot - специалист
Не си падам по дърти дундьовци дет са свикнали да стоят у уево,за това ти отхвърлям поканата за еднополовите ти желания.
ср фев 03, 2021 12:53 pmfeikot написа:
Не си падам по дърти дундьовци дет са свикнали да стоят у уево,за това ти отхвърлям поканата за еднополовите ти желания.
Кофти опит ли споделяш?!!
Мисля, че това е за по различни форуми.
Тук е направи си сам, та по никой начин не мога да ти помогна. Дерзай!

Изказвам мнение, според въпросът в заглавието, както и от опит, в предвид случаят. А ти?!!
veselinov87 - напреднал
вт фев 02, 2021 6:51 pmfeikot написа:
AKO минава от там...
Има газ да... минава на метри от нас и мога да пусна.
Просто ме е страх със тази спекула на цените и дали няма да стигам сметки от по 400 лв и да не мога да си ги позволя!

Пелетите да ще трябва да се мъкнат до тавана а и сега има проблем с конденз на кюнците заради студения тавана! Ако и пелетите така ще е мани!
шоп - майстор
ср фев 03, 2021 5:42 pmveselinov87 написа:
Просто ме е страх със тази спекула на цените и дали няма да стигам сметки от по 400 лв и да не мога да си ги позволя!

Пелетите да ще трябва да се мъкнат до тавана а и сега има проблем с конденз на кюнците заради студения тавана! Ако и пелетите така ще е мани!
Нека помислиме логично:
Има газ и в този случай хамалогията и мърсотията да качваш пелети до тавана изкючва твърдото гориво.

Обаче има страх от монопол и картели ( според мен основателни ) и газта е под въпрос.

Не искаме климатици да ни духат. Евтино е, ама не е комфортно.

Остава термопомпа, обаче и тя не е подходяща за отопление с радиатори.
Какво и да правим ще има компромис.

Ако се монтира водно подово, аз бих заложил на ТП
Ако преглътнем варианта за цакане с цената за газта то май това е алтернативата.
Георги767 - специалист
Щом ти е на метри от жилището газта не се занимавай с пелети и тем подобни глупости.Доволен потребител на природен газ съм вече 3-та година.Почети малко повече за този вид отопление,има доста изписано във форума.viewtopic.php?f=10&t=59228
zhzh - напреднал
Аз съм доволен потребител на газ от 15 год. Бил съм на акумулиращи печки, кюмбета, реотани в радиатори и кво ли не. Засега не бих заменил газта. Плащал съм и по 1,20 на кубик газ, но не бих се върнал към хамалогия или духалки. Важното е да имаш някакви сигурни средни доходи.
ср фев 03, 2021 5:42 pmveselinov87 написа:
вт фев 02, 2021 6:51 pmfeikot написа:
AKO минава от там...
E, Фейк?!!

Веселинов, недей да се чудиш! Имаш си готовата алтернатива изградена.
Стане ли Газът непоносим, посягаш към НЗ- няколко кубика суи дръвца.
Лошото е, че дървата също поскъпнаха и на цена вече са съизмерими с природният газ. Има евтини дръвца, но не са близо до тръбата с Газ.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Отопление на къща 104кв. - Пелети/ Газ/ Климатици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: