• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Един цол може да се изпълни с мед ф28, всяка фирма може да го направи
gecata1059 - специалист
нед авг 29, 2021 9:43 pmLazarGanev написа:
Един цол може да се изпълни с мед ф28, всяка фирма може да го направи
Мерси за информацията. Ще попитам за възможност за такова изпълнение. =D>
gecata1059 - специалист
Да си продължа темата.Поради липса на фирма за изграждане на сградна инсталация, се принудих да приема офертата на Овергаз.Котела остана Висман.Чакам да дойдат да работят.Разбрахме се да монтират котела на стената и изводите от него с филтри и кранове ,а аз после да го подвържа.Имам оставени затапени изводи за топла и студена вода ф20 ппр.Човека който ще ми преправя отоплителната инсталация предложи да го свържем със тръби Pex-al-pex. С такива тръби ми е отоплителната в момента.Допустимо ли е такова свързване и какъв трябва да бъде диаметъра на тръбите за да не се получи намаляване на дебита на БГВ. Ф26 достатъчно ли е за да остане вътрешен диаметър колкото на Ппр тръбата след поставяне на адапторите за Pex-al-pex.
Понеже тръбите ще обиколят комин и ще са зад шкафовете в кухнята ще се наложи използването на колена .Оттам трябва да мине и тръбата за конденза.Мястото зад шкафовете е около 5 см. Комина не се ползва от долните два етажа но мисля да поставя вата с филио за камини 3 см. за предпазване от евентуална топлина.
И още един въпрос.Имам монтиран спирателен кран на студената вода преди бойлера.Достатъчно ли той да е затворен за да функционира правилно бъдещата система за БГВ?
vladtod - специалист
Не съм специалист ,но с тази изолация и квадратура от 100 кв. този двуконтурен висман от 25 кв ще те срине финансово.
Визирам моя апартамент с подобна изолация с 12 кв едноконтурен и комшията с 25 кв двуконтурен, с двойна консумация за едновременен монтаж. От 10.12.2017 до сега имам 3300 куб. а той е на 6000!! дори идва да се жалва и да сменя котела от яд.
  • 1
  • 2

Тема "Газифициране от Овергаз. Няколко въпроса за избор на котел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: