• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gecata1059 - специалист
вт ное 16, 2021 9:14 pmbrum написа:
Котела има два топлообменника........
Мерси за отговора.И аз така разбирам нещата.Загряването се усеща най-много когато се спре ползването на БГВ.Тогава предполагам топлината от загретия топлообменник и вода се предава до металния щуцер на входа на котела. Има един период на изчакване преди да отвори отоплителния кръг, след отварянето му усещам топлината на изхода за отопление .Това е за момент докато се задвижи водата и после тръбата изстива/става с температурата на водата за радиаторите/.
Разгледах сервизното ръководство.Там има картинка как се сваля пластинчатия топлообменник /за производство на БГВ/. Нарисуван е с два входа и два изхода.Вход на студена вода и изход на БГВ и вход и изход за отопление.Също там видях, че датчика за температура е високо.Предполагам преди трипътния вентил.Затова и при ползване на БГВ започва да показва по-големи стойности на температурата на водата за отопление.Това го виждам в приложението на Висман .Ако съм ползвател без смартфон няма къде да видя тези неща. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
ср ное 17, 2021 7:01 pmgecata1059 написа:
видях, че датчика за температура е високо.Предполагам преди трипътния вентил.Затова и при ползване на БГВ започва да показва по-големи стойности на температурата на водата за отопление.Това го виждам в приложението на Висман .Ако съм ползвател без смартфон няма къде да видя тези неща. :)
Искаш да кажеш, че един простосмъртен (без смартфон) не може да види, че температурата на водата в котела се повишава при ползване на БГВ :-D ? Ами то по-нормално от това няма бе нашия! Никакъв проблем няма твоя котел, точно това е правилното му поведение. Просто престани да го мислиш, а си го ползвай! :goodman:
gecata1059 - специалист
Грешка
Последна промяна от gecata1059 на ср ное 17, 2021 9:18 pm, променено общо 2 пъти.
gecata1059 - специалист
ср ное 17, 2021 8:34 pmLazarGanev написа:
ср ное 17, 2021 7:01 pmgecata1059 написа:
видях, че датчика за температура е високо.Предполагам преди трипътния вентил.Затова и при ползване на БГВ започва да показва по-големи стойности на температурата на водата за отопление.Това го виждам в приложението на Висман .Ако съм ползвател без смартфон няма къде да видя тези неща. :)
Искаш да кажеш, че един простосмъртен (без смартфон) не може да види, че температурата на водата в котела се повишава при ползване на БГВ :-D ? Ами то по-нормално от това няма бе нашия! Никакъв проблем няма твоя котел, точно това е правилното му поведение. Просто престани да го мислиш, а си го ползвай! :goodman:
Не съм искал да се изтъквам и да обидя хората който не ползват смартфон. Но в моя случай няма как да видя, че се повишава температурата. Не съм инсталатор и сервизен техник на газови котли за да зная тези нормални за някой хора характеристики при работата на газов котел.
Но се опитвам да уча нови неща и затова Благодаря за отговора въпреки поучителния тон. Човек се учи докато е жив. :partyman: =D>
LazarGanev - "Велик майстор"
Освен в приложението, може да се види и от сервизното меню, но и без да се гледа е ясно - за отопление котелът работи на ниска температура, а когато подгрява БГВ, котелната вода е към 80*С. Това се знае без всякакви датчици и приложения
brum - майстор
Знаеш го ти :) . Аз го разбрах като загледах дисплея на котела докато половинката миеше чиниите. Почесах се по главата, казах си баси простотията, ама няма как да стане по-добре и го отсвирих :) .
  • 1
  • 2

Тема "Работа на газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: