• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
Според мен термоглавите са добри ако си на ТЕЦ. Има топломер на радиатора и плащаш по него. А при локално отопление много загуби през комина ако котела гони високи градуси а са достатъчни по ниски за отоплението и се спъват с тв.
krasi92 - майстор
На пета степен или максимално отворени термоглавите трябва да се затворят на 28 градуса. За коректната работа на главата е важен начина на монтаж но предполагам е прочетена инструкцията за монтаж. Винтила и главата е добре да са една марка и направени да работят заедо.
Krassiksm - напреднал
чет мар 03, 2022 6:16 pmBorislav_al1 написа:
Около 22 градуса . Преди седмица сложих термоглави на 8 радиатора , в стаите които е по топло . Мисля че е поредното ми безсмислено влагане на пари . Термоглавите са на 5-та степен , но в стаите стана по хладно , нищо друго не е променяно . За четири дена ми изгори един бункер антрацит , а преди термоглавите ми стигаше за шест дена . Вече незнам....

Колега не ги слушай тук разбирачи колкото искаш.Виадрус иска малко тунинг и е перфектен, в момента горя антракцит разхода ми е 25кг за 24 часа отоплявам два етажа по 80 квадрата общо 160 квадрата плюс бойлер 120л. Живея в студен климат в полите на Витоша. Във форума има тема за тунинг.Не знам с какъв контролер си аз съм с Timel SKZP-02.Антрацита иска повече въздух и е перфектен много малко пепел прави много лесно се почиства.
А това показва контролера в момента.

Изображение
Krassiksm - напреднал
нед мар 06, 2022 11:42 amKrassiksm написа:
Около 22 градуса . Преди седмица сложих термоглави на 8 радиатора , в стаите които е по топло . Мисля че е поредното ми безсмислено влагане на пари . Термоглавите са на 5-та степен , но в стаите стана по хладно , нищо друго не е променяно . За четири дена ми изгори един бункер антрацит , а преди термоглавите ми стигаше за шест дена . Вече незнам....

Колега не ги слушай тук разбирачи колкото искаш.Виадрус иска малко тунинг и е перфектен, в момента горя антракцит разхода ми е 25кг за 24 часа отоплявам два етажа по 80 квадрата общо 160 квадрата плюс бойлер 120л. Живея в студен климат в полите на Витоша. Във форума има тема за тунинг.Не знам с какъв контролер си аз съм с Timel SKZP-02.Антрацита иска повече въздух и е перфектен много малко пепел прави много лесно се почиства.

Изображение
Пиши ми да се чуем и ще ти кажа как да действаш.
Krassiksm - напреднал
нед мар 06, 2022 11:48 amKrassiksm написа:
нед мар 06, 2022 11:42 amKrassiksm написа:

Изображение
Пиши ми да се чуем и ще ти кажа как да действаш.
Може да видиш как гори антрацит.Все едно гориш газ.
krasi92 - майстор
В момента и аз горя около 25кг. но не антрацит а някакви дето пише на чувала че са от донбас. Два етажа без стерео пор също около 160 квадрата до голямата река Искър у Своге без тунинг. На контролера не знам какво пише щото виадруса преди 15 години ми го продадоха най обикновен само с един терморегулатор със синджир на вратата но на термометъра в хола показва 25.3 в момента. Та каква беше идеята за контролери и горелки ако не икономия на гориво. Дано тунинга на виадруса от полите на Витоша помогне на питащия.
energo - специалист
нед мар 06, 2022 8:23 pmkrasi92 написа:
В момента и аз горя около 25кг. но не антрацит а някакви дето пише на чувала че са от донбас. Два етажа без стерео пор също около 160 квадрата до голямата река Искър у Своге без тунинг. На контролера не знам какво пише щото виадруса преди 15 години ми го продадоха най обикновен само с един терморегулатор със синджир на вратата но на термометъра в хола показва 25.3 в момента. Та каква беше идеята за контролери и горелки ако не икономия на гориво. Дано тунинга на виадруса от полите на Витоша помогне на питащия.
Ще помогне и още как...
Валтер Желязков - специалист
Тук не става въпрос за тунинг на Виадрус, Борислав отдавна се е отървал от него. Моето мнение е, че е тръгнал в грешната посока.
Относто проблема с температурата, при източването и последващото пълнене на системата се вдигат утайки от дъното на радиаторите и котела, които запушват филтъра и така се нарушава циркулацията. Проверете и почистете цедката на филтъра, ако в това е проблема повторете почистването след седмица, две.
  • 1
  • 2

Тема "Полска реторна горелка " Екоенергия" - разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: