Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
--нещо не ми е ясно,защо изходното напрежение на ups-а е
Изходно напрежение:  220 V DC
Входно напрежение на електрическата мрежа:  220V  AC
не трябва ли и изходното да е AC
--става дума за:
http://www.bgups.com/
montoya - майстор
bibiqn написа:
Вчера си взех упс и аз.Днес реших да го вържа ,но помпата като ли че само бучи а не върти.После направих една пробна крушка 100вата и пуснах упс-а на нея.Почти 1 час крушката свети.Значи проблема не е в упс-а.Къде греша?
Намерих си грешката вече всичко е ок.Има малко шумене на помпата,ама ади здраве да е :)
Тоя ЮПС като му сложиш допълнителен акумулатор, дали зарежда и него когато си има ток в мрежата!?
tysonlkr - специалист
Teмата е стара но се надявам да я направим по актуална, че някои от линковете не работят вече.
Трябва да си взема някакъв UPS, към какъв да се насоча. Най добре е да може да се поръча онлайн, че при нас в Монтана няма много голям избор.
Кои са актуалните към днешна дата захранвания на помпа за локално парно?
Насочил съм се към UPS със собствена батерия и възможност да се включи допълнително външен акомулатор, кажете от кои марки сте останали доволни, и могат да се намерят на пазара в момента.
romanpm - майстор
Виж това http://www.intiel.com/ups_bg.htm , аз съм доволен вече три години . Ако имаш проблем с доставката ще помогна :)
digitalpr - специалист
Когато трябваше да купувам UPS, звънях точно на INTIEL. Директно си ми казаха, че реална синусоида от техните устройства няма да видя. Най-евтините чисти синусоити, които намерих са по 600-700лв на Accupower и APC. Помпата струва около 200лв и рядко минава на UPS. Прецених, че не си струва инвестицията.
filmatoplo - майстор
До сега нямам помпа повредена от Интиелски Юпиес , или бургаски регион и не само е покрит от този вид юпиеси , виж акумулатори има скапани за 2 год, но това го наблюдавам и при други модели юпиеси , не знам на какво се дължи :? .
Christo - майстор
Хубавият ЮПиЕс следи разряда на акумулатора и го зарежда до определено състояние. Презареждането на акумулатора му скъсява живота. Акумулаторите са стартерни(в колите) и тягови(като в електрокарите). Едните са оптимизирани за голям ток за кратко време, а другите за номинален ток за продължително време. За съжаление, тяговите са по-скъпи от стартерните. За нас и стартерните хич не са евтини де :? НИЩО от тия неща не е изпълнено в българските недоразумения, продавани вместо ЮПиЕси. Бих посъветвал от време на време да се работи само на акумулатор, за да прави акумулаторът по някой цикъл заряд-разряд и лятно време, веднаж месечно да се пуска машината да се до зареди, защото тези боклуци не могат да държат ток дълго време, а пък дълбокият разряд още повече им съкращава живота. Тъй че, не е само синусоидата.....Носят ми такива творения от време на време за ремонт, такива работи се виждат вътре! Мале, мале..... Направи си сам, ряпа да яде :axe: И според мен, проблемът не е в помпата за 200 лева, ами че като няма ток, няма и топло.
krasigogo - специалист
filmatoplo написа:
..... виж акумулатори има скапани за 2 год, но това го наблюдавам и при други модели юпиеси , не знам на какво се дължи :? .
Решението за по дълъг живот на акумулаторите е че трябва да се разреждат периодично до някакъв минимум, след което отново да се заредят на 100%. При някои марки UPS (но с високи цени - над 1500€) има програма с която през определен период изключва ел. байпас и минава на захранване от батерии до достигане на примерно 15% заряд, след което процесът се обръща.
Нямам UPS за парното, но при спиране на тока системата на котела така съм я конструирал че отваря ел. магнитен клапан на байпаса на щранга на помпата и по гравитачен път водата минава през част от системата и котела остава в разумни параметри. Установил съм че дори и без работещ клапан на байпаса водата минава и през помпата и системата се държи добре.
Ползвам UPS само за компа, поддържам го като му изключвам захранването поне веднъж в месеца, до като не угасне всичко, и работи така от доста дълго време с една батерия.
Ако има спецове в областта на електрониката могат да помислят как да се реализира едно такова решение с периодично превключване в съответният режим.
fbr - майстор
Имам така нареченото устройство UPS за отоплителна система, правено в годините когато отоплителните системи бяха голяма рядкост, а пък името UPS за тях още не се беше родило. Та в общи линии, сглобих си един мултивибратор на 50 херца, на принципа "нагоди го" на универсална платка, управляващи два полевака на радиатори, като трансформатора е със среден край за 2х11 волта. Та този т.н. UPS ме е спасявал доста пъти в годините, но мултивибратора още си седи на универсалната платка. Филма е прав, че слабото място в т.н. UPS е акумулатора, а там съм го решил, пак на принципа, временно за постоянно. Та сложил съм един малък трансформатор , който не може да осигури по-голям от 0,2 А заряден ток, два диода и часовник който включва трансформатора за няколко часа в денонощието. Всичко е правено с каквото дойде, даже гледам транзисторите на мултивибратора са КТ315, само полеваците, мисля ги купих тогава. Та, помпата няма да се оплаче никога от това, че няма синусоида на щепсела му.
digitalpr - специалист
Christo написа:
И според мен, проблемът не е в помпата за 200 лева, ами че като няма ток, няма и топло.
Имах предвид, че не си струва синусоидалния UPS спрямо несинусоидалния, при положение че помпата е 200лв. Не изобщо без UPS.

Тема "UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: