• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Височината се взема в предвид при изчисленията, но можеш да сложиш някое ребро в повече. Топлината се движи знаеш от долу нагоре, така че първо се отоплява долу. Мощността на газовия котел обикновено е предостатъчна. Не виждам причини за притеснение!
velsi - Почетен майстор
burningice написа:
с риск да ми се смеете, но какво ви е мнението за нискобюджетен конвектор (вътрешно тяло от климатик втора употреба (ок. 50лв могат да се намерят)), дали могат да се преработят за така че да се използват като конвектори?
На мене тази идея ми харесва. Виждал ли си някъде направено такова?
ror - специалист
е вече взех решение да са панелни радиатори, като се вземе в предвит:
1.два пъти по-скъпите конвектори (а става дума за 7бр.)
2.едногодишна гаранция за същите, а от опит знаете че нещо се разваля точно на края и
3.нужен разход за ток, ~80Wx7 бр. (на някой може да му се струва издребняване)
4. и не се бях сетил за дима и филтрите :? , май това е достатъчно.
Мерси за насочването :flucht:
burningice - специалист
velsi написа:
burningice написа:
с риск да ми се смеете, но какво ви е мнението за нискобюджетен конвектор (вътрешно тяло от климатик втора употреба (ок. 50лв могат да се намерят)), дали могат да се преработят за така че да се използват като конвектори?
На мене тази идея ми харесва. Виждал ли си някъде направено такова?
един познат така си направи вилата, стари тела от климатици 18БТУ, камина с водна риза и медни тръби които се спояват за медните тръби на климатика, кап. термостат - за да включва торбината, лятото пуска през климатика вода от сондажа за да охлажда. за съжеление нямам снимки.
burningice - специалист
цената е доста изгодна: 50лв тяло+18лв термостат+муфи+трансформатор 200-110В.... <100лв
Duke_BG - специалист
имам възможност да купя една бракувана 12-ка с изгорял компресор
някой може ли да даде по-подробно описание какво трябва да се преправи за да стане работата ?
gorgidanchev - специалист
Това е добра идея.Отдавно си мисля да ролзвам кладенеца лятото.Дайте малко снимчици :idea: .
  • 1
  • 2

Тема "Вентилаторни конвектори с воден топлоносител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: