Съгласен съм напълно, че компромис с качеството не трябва да се прави, но пък какви са тия цени наистина
. Вчера и днес изградихме едно обектче 50м2, но цената дойде под 70лв/м2, а материалите са Рехау. Не знам какво толкова включват тези оферти 100-120лв/м2 
пет юли 08, 2022 6:41 pmLazarGanev написа: Съгласен съм напълно, че компромис с качеството не трябва да се прави, но пък какви са тия цени наистинаЗа офертата за Рехау още не знам, ще я видя тези дни какво точно ще включва и колко ще е реално цената.. Вчера и днес изградихме едно обектче 50м2, но цената дойде под 70лв/м2, а материалите са Рехау. Не знам какво толкова включват тези оферти 100-120лв/м2
![]()
От офертата за Тиеме виждам:
- труд ми казаха 20-25 лв/м2 - това го нямам реално оферирано, малко е "на око" засега
- тръба имам при максимална гъстота около 800 метра - за 80 м2 това значи 10 метра на 1 м2, при цена от 2 лв на метър, ето още 20 лв/м2
- подложката е около и малко над 2000 лв за 100 кв или още 20 лв/м2
Дотук са 60-65 лв/м2 само за тръба, подложка и труд. Отделно има колектор и разклонителна кутия, от които общо идват едни 10 лв/м2 (то е ясно, че е фиксирана цена, но да кажем че искаме да изкараме цялото нещо в лв на м2).
В тези 100-120 лв/м2 от фирмата, която ще ми даде Рехау, може да влизат термостати по стаите, замазка и някакви такива неща, плюс по-скъпи тръби и подложка и си стават нещата ... ще видя вероятно другата седмица.
Не мога да преценя с кое ме удрят толкова много, ако за 50м2 обект е излязло под 70 лв/м2 с Рехау явно има някакво разминаване (особено предвид че при по-малка квадратура фиксираните неща като колектор и разклонителна кутия реално тежат повече)