Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ra4o - специалист
Нали помпата трябва да на 60 градуса, за да не се получава налеп в котела и по-важно, като я направя на по-малка температура ми се включва бойлера. А през ноща като се включи до сутринта върти по 3 кв ток. Затова помпата на 60 гр. Или трябва да слагам магнет вентил или да затварям ръчно всяка вечер крана на серпентината на бойлера.
ra4o - специалист
burningice написа:
моя котел е viadrus u26 4 секции 20кв. (както преди писах) с 1 тенекия от сирене с горно горене вечер като го паля - сутринта изключва помпата на 40 градуса. събота е с 2 тенекии, може макс. 3 да събере - гори 24часа с 2, пак така - с горно горене, димната клапа - затворена до карая , терморегулатора на 60гр. защото в хола съм с 24 глидера и става много горещо. отсокор съм парнаджия
При мерна еденица една тенекия от сирене, на теб колко място ти остава до тавана на горивната камера?
Приблизително.
ra4o - специалист
Малко снимки

Прикачен файл

PB220266.JPG
PB220266.JPG (56.87 KиБ) Видяна 14309 пъти

Прикачен файл

PB220267.JPG
PB220267.JPG (68.62 KиБ) Видяна 14309 пъти
ra4o - специалист
Я, качих снимки. :)
Ето и снимка на горивната камера. С това вътре са постигнати градусите показани по-горе на термометъра.

Прикачен файл

PB220272.JPG
PB220272.JPG (75.98 KиБ) Видяна 14305 пъти

Прикачен файл

PB220271.JPG
А положението на клапата е следното.
PB220271.JPG (57.42 KиБ) Видяна 14305 пъти
ra4o - специалист
Нещо се размениха местата на снимките. Малко ми е мръсничък котела. :sad:
teoto - специалист
null написа:
... Клапата не я затварям. Веднъж само я затворих, когато имаше един особен вятър дето ми изсмукваше от комина и за малко да кипне парното въпреки затворената вратичка.
...
Котела ми е viadrus U22. Клапата почти винаги я държа полузатворена или напълно затворена. По този начин задържам нагорещените газове по- дълго в котела. Разходът ми е две кофи(ракети) на 24 ч. , една сутрин и една вечер. Къщата е около 160м2 на два етажа с външна изолация. Температура на котела 70 градуса, помпата изключва на 55.
За клапата може да греша, но от пет години действам по този начин.
velsi - Почетен майстор
Последно прикачените снимки излизат първи. Имай го в предвид, ако държиш на последователността.
burningice - специалист
рra4o, твоя котел е от същата фирма като моя но е универсален (може да гори и въглища и газ) за разлика от моя който гори само на твърдо, за това и горивната камера е по-различна- тръбите са вътре в нея и е доста тясна и висока.
ra4o - специалист
Не разбрах, моята ли е по-тясна и висока или твоята?
ironlady - модератор
ra4o написа:
Не разбрах, моята ли е по-тясна и висока или твоята?
....Леко отклонение от темата....
Твоята си е наред...Прав си burningice че котела на rачо може и на газ да работи,но ако тръгне да го префасонира ще му излезе колкото готов модул -котел на газ.Сменя се доблната вратичка купува се горелка и се слагат на дъното на котела едни отражателни тухли за да бие пламъкът там.И като крайна стойност излиза не по малко от 1500,00 лв. :) ...това беше кратко инфо...

Тема "Как да подържаме вечен огън?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: