Най - вълнуващия въпрос зимно време.
addicted - специалист
И аз ползвам Херц, със схема от сайта. Мога да ги похваля, първият се прецака след един сезон и ми го смениха само след преразказ на поведението му, даже не пазех фактури и бележки.
ivanovbg - майстор
Благодаря ви. Поръчах го. Утре е при мен и като го монтирам ще дам отзиви.
пет сеп 08, 2023 9:49 pmivanovbg написа:
Благодаря ви. Поръчах го. Утре е при мен и като го монтирам ще дам отзиви.
До вчера не знаеше дали е нужен, днес си корифей в ОВК.
Ще дадеш ли обещаните?
ivanovbg - майстор
То който е умен бързо се учи. Забравих да дам отзивите.

Не само не е нужен, но и пречи за нормалната работа на системата. Така че имам един вентил за продаване.
пет окт 27, 2023 8:57 amivanovbg написа:
То който е умен бързо се учи. Забравих да дам отзивите.

Не само не е нужен, но и пречи за нормалната работа на системата. Така че имам един вентил за продаване.
Нищо не си научил- купил си неподходящ.
Дано го продадеш!
ivanovbg - майстор
Абсолютно подходящ е. Проблема е, че след изключване на камината помпата работи още 6-7 часа, а температурата в печката не пада под 45градуса. За подово не ми трябва по висока. Отделно на десетата минута влиза в модулация и доста бавно ми вдига температурата в бойлера като се налага.
Всичко е въпрос на настройки.
45 градуса на водата не е най добрият температурен режим за печка-котел, нито пък за подово
За подаване към подово си има съответната арматура, но ти ги знаеш тези неща.

Имаш буферен съд или бъркам?
ivanovbg - майстор
Какъв режим? Аз ти пиша при гасене! А тя се гаси под 45.

Проблема, че кондензния вентил поддържа една температура в камината независимо, че температура в буфера/бойлера пада. Без винтила си държи 60градуса +-4. Разхода падна двойно, щот се гаси при 64 в бойлера и буфера и се пали при 56 без никаква допълнителна автоматика.
Кофти схема.
Колко литра е буфера?
ivanovbg - майстор
200литра буфер, 150 литра бойлер и още 100-120 в пода и прилежащите тръби. 24 градуса на първия етаж, 23,5 на втория, но той не е с плочки, а с ламинат. Малко под 150 квадрата РП. На това време разход половин чувалче пелети на ден.

Тема "Нужен ли е антикондезен вентил на пелетна камина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: