• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон яну 01, 2024 2:45 pmHursa написа:
Може ли да задам едно малко въпросче? С точност до кой знак трябва да се изчислят топлозагубите на помещенията, за да може после да изберем 3-4 пъти преоразмерени конвектори? За един преател питам (шоп), че той малко притеснителен си пада :cool:
пон яну 01, 2024 8:18 amAndri01 написа:
Кой НОРМАЛЕН човек пише из форумите в 22,29ч на връх Нова година? :? :lol:
Г-н бате Кемо, кой нормален (обикновен) е оставил следа? Моля, не ставай смешен!

nasttii, вярно писах, че г-н хърсов няма да каже. Нищо, че изписа половин страница.
Прав е обаче, че трябва още мъничко подробности за къщата или поне за отоплителната инсталация.
Andri01 - майстор
Ти си смешен! С тъпите си акъли във всяка една тема! А даже нямаш и някакво средно специално образование!! Сменил си 5-6 професии- "от всичко по нищо". Дребно, завистливо, злобно човече-както написа един тука в сайта!
Абе путманик, ти за тва ли си учил, ревизия на тапиите ми да правиш?! Кое е важно за теб, като човек? Диплома от ССВАУ имам. И кво от това?!
Архива във В.Търново, с името от профила ми и ако склонят да ти дадат инфо. Ма кой си ти?

Нямам достъп до информация, за да препоръчам по темата. Прекарвам си чудесно, сред природата на палатка. Смятах като се прибера да бъда конкретен по темата, но ще оставя на теб тая чест. Вишуту е с предимство.
Ай, да та видим!
Andri01 - майстор
:lol: По"морските" - рундукт.е.-"сандък"!! Божеее,спаси България от такива псевдо О-венни. И какви "тапии" имаш,бе смешко всезнаещ? Топлотехника ли, електро, строителство ,сервитьорство или ченгеджийство? А, забравих: пещерно дело-само дето пещерняците във Варна не са чували за тебе?! :lol: :lol:
https://photos.app.goo.gl/n1bPreoFrPHN3Nh97
Снимано е от вътрешна зала. Той е по пътя към изхода.
"Сляпата дупка". Мога да заведа всеки, но не всеки може да влезе. Всъщност, с помощта на още поне един спасител, Спасител, г-н Кемо, можем да спуснем всеки. За извличането ще трябват повече. Може и обикновени шерпи.
ivanovbg - майстор
ср дек 27, 2023 5:35 pmnasttii написа:
Здравейте, в момента съм с панелни радиатори и искам да ги заменя в някой стаи с водни конвектори.Отоплението е със термопомпа и пелети в по-студените дни.Въпроса ми е как да изчисля какви конвектори да взема примерно за 3м х 4м 12кв. стая и две 4м х 5м 20кв. Смятам да са една идея по-големи за да може ТП да работи на по-ниска температура.Спрял се съм на конвектори с марка crystal
Доколкото разбирам до момента не ти е било студено, а искаш само да оптимизираш съществуващата система за отопление. Може би в твоя случай ще е по удачно да добавиш по един конвектор в паралел без да демонтираш съществуващите радиатори. Така конвекторите ще са доста по маломощни и оставяш възможността да ползваш и лъчистото отопление на радиаторите.
nasttii - специалист
В момента инсталацията е с радиатори тип22 и тръби ф18 и ф20 на места.За 12кв стая е сложен радиатор 1.2м а в тези стай дето са по 20кв е сложен радиатор 1.4м панелни.Има и други стай и баня но там радиаторите са 2м и няма проблем.Искам само на тези стай да сложа конвектори за да не слагам по-дълги радиатори защото няма място.Къщата е изолирана и със стъкло пакет.С инсталацията подържам 22г,но с входяща температура 40+ градуса което е много според мене за ТП.
speka_rs - майстор
Колега, взе ми си най-голямото, кото ти пасва на размер. Вентилатора ще си тръгва и спира, така че няма да е голям.
Hursa - майстор
А когато се отоплявате на пелети - каква температура поддържате. Когато се отоплявате с термопомпата - дали отоплението в другите помещения ще е достатъчно при по-ниска температура (от 40+ на 30 35 градуса), когато е по-студено. Изпробвано ли е.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Въпрос за водни конвектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: