• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
тези H-образни шапки са една голяма дивотия и може да вършат някаква работа но не и за камина :!:
ако ще слагаш нещо на комина по добре да е въртяща се шапка..
iliana - специалист
ох страх ме е да кажа, че като се похваля все нещо се разваля ама комина взе да дърпа отлично
какъв беше проблема така и не разбрах
изчистихме кюнците, нямаше много мръсотия, пуснах два черни петъра ама и от това не знам дали е
мислех че е от атмосферните условия , ама днес има мъгла а комина дърпа яко :-D
linka- - напреднал
И аз днес чистих кюнци.Налага се да ги вадя на 2-3 седмици,печката е Прити с водна риза,горим хубави,сухи дърва и донбаски въглища.Не знам защо толкова бързо се отлагат саждите по кюнците,може би комина не тегли добре?Напролет мъжо се е заканил да го събори до розетката и да го зида наново - по-широк.
linka- - напреднал
iliana,а какво е черен петър?????
Johny - майстор
Илианке, виж какво намерих: http://www.prity-bg.com/instrukcii/Prob ... komina.pdf .
Дано да ти помогне.
iliana - специалист
тая статия за проблемите с комина я четох няколко пъти, не че ми стана много ясно
черен петър е обезсаждител, продават го по железариите, хвърляш в разгоряна камина едно-две пакетчета и чисти саждите ,през комина излиза черен дим
ние нашите кюнци само веднъж ги чистихме, два месеца след като започна сезона, и докрая май повече няма да се налага-но нашите дърва са мокри и може затова да налепват толкова сажди
ако си заградя камината с кнауф, предполагам ще изгубя част от топлината на кюнците, пък и отзад на камината са навързани всички джунджурии за водната риза и трудно ще се обслужва
  • 1
  • 2

Тема "Питане отново за комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: