Според мен, с източването и в последствие пълнене при смяната на разширителния съд, имаш голям шанс да разрешиш проблема. Звучи, като да има въздушни джобчета тук-таме, които да не позволяват да мине добре водата. Като гледам колекторите, какви са криви, точно на такива мисли ме навежда. Пробвай бавно да пълниш, за да има време да избяга въздухът. По принцип е най-добре пълначката да е закачена в най-ниска точка на инсталацията(или поне проектантът, който изготви проекта, който след това аз изпълних, така каза).
Аз също имах такова джобче, при мен се беше получило заради топлинното разширение на тръбите, беше се качило едно коляно доста нагоре. Успях да го оправя с връщане в подходяща позиция на коляното и почукване, докато работи циркулационната помпа. В този ред на мисли може, като напълниш системата, да пуснеш само помпата да си повърти и да минеш, да прослушаш за ромолене по колене и свръзки. Ако чуеш, пробвай с почукване, разместване, доколкото е възможно и заклинание, може да раздвижиш въздушния мехур.
Аз също имах такова джобче, при мен се беше получило заради топлинното разширение на тръбите, беше се качило едно коляно доста нагоре. Успях да го оправя с връщане в подходяща позиция на коляното и почукване, докато работи циркулационната помпа. В този ред на мисли може, като напълниш системата, да пуснеш само помпата да си повърти и да минеш, да прослушаш за ромолене по колене и свръзки. Ако чуеш, пробвай с почукване, разместване, доколкото е възможно и заклинание, може да раздвижиш въздушния мехур.