• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
пет яну 03, 2025 5:39 pmVeselin_9003 написа:
Именно това казвам, че на дисплея на котела гори на най-ниска мощност а разходомера се върти 2 по бързо от на съседа в същата мощност (засичал съм ги и двата котела - за това го написах).
Направи по един клип да я видим с очите си тая мистерия :)
Veselin_9003 - помощник
пет яну 03, 2025 5:44 pmESPACE написа:
пет яну 03, 2025 5:39 pmVeselin_9003 написа:
Именно това казвам, че на дисплея на котела гори на най-ниска мощност а разходомера се върти 2 по бързо от на съседа в същата мощност (засичал съм ги и двата котела - за това го написах).
Направи по един клип да я видим с очите си тая мистерия :)
[/qu
на кое искате клип на разходомера ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Колко е изолацията на тавана?
Veselin_9003 - помощник
пет яну 03, 2025 6:07 pmLazarGanev написа:
Колко е изолацията на тавана?
10 см
Добре. Може да се окаже, че на комшията разходомера мери по-малко :-D
Какво стана с клиповете - един на двата разходомера и един на дисплея на котела
Veselin_9003 - помощник
пет яну 03, 2025 6:21 pmLazarGanev написа:
Добре. Може да се окаже, че на комшията разходомера мери по-малко :-D
Какво стана с клиповете - един на двата разходомера и един на дисплея на котела
Не ми дава да кача клипа.
Трябва да го качиш другаде и да дадеш линк
Veselin_9003 - помощник
пет яну 03, 2025 6:43 pmLazarGanev написа:
Трябва да го качиш другаде и да дадеш линк
https://dox.abv.bg/download?id=1ddd6481d6# -> линк за сваляне

надявам се да стане. десния разходомер е моя. Не съм правил клип на котлите, но преди да сляза да снимам разходомерите съм видял котлите.
brum - майстор
На котлите няма много какво да им настойваш. Подавана температура евентуално, ама за това не ти трябва някой то сервиза да го нагласи. Разни хистерезиси и други дребни настройки не могат да докарат такъв преразход май.

Лазаре, ефективността не зависи ли от температурата на топлоносителят? Кондензните котли нали при ниска температура са по-ефективни отколкото при висока по спомен. Или по-точно от температурате на постъпващата вода, а не не излизащата.

И за не-ефективният котел - ако работи в on/off режими може да качи значително разхода. Моят харчеше като изоглавен преди да му сложа управление и да работи само като е нужно отопление. Преди това палеше през няколко минути и гаснеше бързо след това. Въртеше водата само в хидравличният разединител. Това ми беше едната промяна за да оправя разхода. Другата беше да гарантирам минимална мощност. Май ти (Лазаре) ме беше светна за това . Та след тия две промени имам чувството, че смъкнах разхода наполовина.
brum - майстор
Тоя клип на газомера (разходомера) показа близо кубик за час. 0.015м3 за минута, 1м3 за 66 минути. Това е мощност около 9kW, не е работа на минимална мощност на котела.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Преразход на газов котел имергаз тера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: