ср юни 11, 2025 1:54 pmТрифон П.Трифонов написа:Това е лошо. Лошото е, че не се знае, кой панел "работи на сухо". Датчика за панела е сложен между двата панела на свързващата ги медна тръба на горните им краища, тоест предполагам минава вода между двата.ср юни 11, 2025 1:42 pmBa7nask0 написа: ...Какво означава "Хидравликата може да създава проблем"?...Единия панел може да "остава на сухо". Различен тип са, с различно хидравлично съпротивление.
Циркулацията вероятно е само, или в по голямата си част, през единия колектор.
ср юни 11, 2025 2:08 pmBa7nask0 написа:Сензора се поставя на изхода от колекторите.ср юни 11, 2025 1:54 pmТрифон П.Трифонов написа:Това е лошо. Лошото е, че не се знае, кой панел "работи на сухо". Датчика за панела е сложен между двата панела на свързващата ги медна тръба на горните им краища, тоест предполагам минава вода между двата.ср юни 11, 2025 1:42 pmBa7nask0 написа: ...Какво означава "Хидравликата може да създава проблем"?...Единия панел може да "остава на сухо". Различен тип са, с различно хидравлично съпротивление.
Циркулацията вероятно е само, или в по голямата си част, през единия колектор.
Така, поставен между двата, е грешно.
Високата Т на сензора, потвърждава предположението ми за "застояла вода"
Висмана е с по високо хидравлично съпротивление от двата панела, според мен.
Така мисля, без да съм измервал, поради особености на конструкцията.
За да се впрегнат двата колектора в работа, то трябва да се свържат последователно.
По ниската Т на бойлера резонно е по ниска от преди, предвид увеличения обем и работа предимно на стария колектор.