• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Топли горе студени долу - значи малък дебит циркулация през радиаторите - говорих ви за процентите 60-40% (на 6 та страница)-иска втора помпа .В случая на 2 намаляш малкия кръг и овеличаваш към радиаторите или става като стандартно свързване на обикновен котел . :wink: Неоси - видя схемата за която говорех с буфера и 4 пътния вентил . :wink:Този вентил не е за тази дейност , а за фиксиране на топла вода за къпане в банята .
Последна промяна от filmatoplo на чет яну 07, 2010 8:34 pm, променено общо 1 път.
Neosi - специалист
filmatoplo написа:
Топли горе студени долу - значи малък дебит циркулация през радиаторите - говорих ви за процентите 60-40-иска втора помпа .В случая на 2 намаляш малкия кръг и овеличаваш към радиаторите или става като стандартно свързване на обикновен котел . :wink:
Малък дебит казваш....ми незнам филмче,
Помпата е немска (май беше MILO или нещо такова) 2 цола отвори, 4 степени за скорост. За сравнение помпата на газовото котле е наполовина на тази и не правеше така.
Имам още една помпа, ама къде да я включа, но е по-слабичка от тази.
Благодаря ти предварително!!!
filmatoplo - майстор
Поиграй си с вентила ако работи добре ако не догодина - преработка . :)майстора на този вентил следи ли темата .
Neosi - специалист
filmatoplo написа:
Поиграй си с вентила ако работи добре ако не догодина - преработка . :)майстора на този вентил следи ли темата .
Следи я и още как... :-D :-D :-D
Да допълня...стремяхме се за спазване на тази схема:
От сайта на атмос. В моя случай, липсва само втората помпа и трипътен смесителен вентил към радиаторите.

Прикачен файл

zapojeni-kotle-s-termoregulacnim-ventilem-esbe-full.gif
zapojeni-kotle-s-termoregulacnim-ventilem-esbe-full.gif (23.77 KиБ) Видяна 4725 пъти
Puf-Paf - специалист
Някой да светне безпросветен като мен как да пратя снимки?
Puf-Paf - специалист
Neosiр в книжката на моя котел има упътване с размери на дървата- тънки цепеници. Обаче с тях наистина кара по- малко и не мога да разбера братята чехи презастраховали ли са се или какво?! :-D Иначе сега в това топло време навън почти не слагам въглища- по кофа само и въпреки това нецепени, дебели около25см дърва ми вършат страхотна работа- сега вътре в стаите температурата е 22 градуса, и въпреки, че жената е меко казано зиморничава, ходи по къс ръкав.
2v6 - майстор
Neosi написа:
Здравейте пичове,
Да споделя накои наблюдения към момента..
1. Както писах...къщата се стопли...за пръв път от 5г. ходя и спя по къс ръкав. И ....НА ВСЯКЪДЕ Е ТОПЛО!!!
Но за сега неможем да решим следните проблеми:
1. Дървата са абсолютно сухи - барут, но за сметка на това да дребни.
С едно зареждане изкарва около 4 часа. Пробвах със дебели пънове и изкара 10 часа.
2. Имам съмнения относно качеството на трипътния вентил...има го сниман и описан в постовете. Ако е нагласен на 4 - т.е. да отваря на 60 гр. радиаторите в горната час са врели, а в долната студени. При това положение при Т на котела 90 гр. вкючи охлаждането. Щом завъртях вентила на 2 - проблема изчезна.
Друго..май няма...но каквото и да става с газта приключих. :-D :-D :-D
Когато се слагат по-дребни дърва в котела се събира по-малко материал (килограми) и горенето е по-силно.
Когато се слагат цели трупи се събират повече килограми и горят по-бавно, съответно по-слабо. Възможно е дори при много студено време да не може да вдигне достатъчно температура и котела, и в стаите :!:

Това с вентила на 4 с дребни дърва ли го пробва или с пънове?
Каква температура влиза в котела когато вентила е на 2? Не е добре да е по-малко от 50 градуса. Задължително над 45 :!:
Neosi - специалист
Puf-Paf написа:
Neosiр в книжката на моя котел има упътване с размери на дървата- тънки цепеници. Обаче с тях наистина кара по- малко и не мога да разбера братята чехи презастраховали ли са се или какво?! :-D Иначе сега в това топло време навън почти не слагам въглища- по кофа само и въпреки това нецепени, дебели около25см дърва ми вършат страхотна работа- сега вътре в стаите температурата е 22 градуса, и въпреки, че жената е меко казано зиморничава, ходи по къс ръкав.
И моята жена е същата работа :-D :-D :-D :-D
Явно на котлето си му трябват по-дебели дръва, за да се зарежда по-рядко. (Ама колко съм умен а? :idea: :-D )
filmatoplo - майстор
Неоси ти ползваш смесителен вентил вместо разпределителен .
filmatoplo - майстор
Пуф-паф прати снимките на колега по имейл той да ги качи , или някой да обясни как става . :?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: