• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Като стане може да щракна някоя снимка , вчера се заклещих между тръбите -50 санта има само между бойлерите и стената -както влезеш така излизаш не може да се обърнеш -местото е 3 на 4 събрах 6 бойлера по 500 литра :shock: .Пък и малко страшно при пълненето с вода -сега налягането е 7-8 атмосфери пукат -пукат бойлера се пълни за 2 минути .
filmatoplo - майстор
Вчера свързах таблата , тествах ги работи , няма още постоянен ток на хотела да заредим с течност инсталациите .Най ме кефи вентила и задвижката как обръща движението когато получава сигнали от контролера. Написах на колелцето на задвижката -басейн и бойлер и когато се върти се вижда кое ще топлят панелите :wink: дигитално се вижда колко е температурата на водата в басейна и след 28 ще се зареждат бойлерите.
filmatoplo - майстор
Системите работят идеално , снощи ги заредих и тая сутрин стартираха.Чехите са вече в хотела. :wink: Сега остава да видим басейна за колко време ще се загрее .Тествах и прехвърляне към загряване на бойлерите -топли ги добре тоест веднага ги зарежда със тола вода от пластинчатия топлообменник .Водата в басейна е 17 градуса - ще видим колко ще стане и кога . :wink: Сега времето е малко променливо -но като пекне силно ще има добри резултати.
AntonBM - специалист
Щом са чехи, до края на деня ще са в басейна...
Нормални температури за българи обаче ще имаш чак след 4-5 дни. До една седмица трябва да си минал 25°С по обяд и към 26-27° привечер. Дай малко снимки...
filmatoplo - майстор
Снимки на налягалите около басейна по монокини ли :-D :shock:
filmatoplo - майстор
Системата си работи , 2 дни се цупи времето и валя даже -от 3 юни не съм ходил , беше 17 градуса днес гледам 22 гр .Май го дават оправяне на времето тия дни -ще загрее пущината .
filmatoplo - майстор
Системата работи безупречно , басейна е на 26 градуса -толкова го бях нагласил за проба .Даже беше превключил към зареждане на бойлерите -те пък бяха 70 градуса. :wink: Бях го нагласил на 26 нарочно че знам ли да не стопи някоя тръба пвц :wink: повреме на пробата -сега го увеличих малко .Може да се каже че проекта е изпълнен успешно :) -да повторим 5 плоски панела Висман топлят 40 кубика басейн .Не се работеше по проект -проектанта бях аз :lol:
armagedamian - специалист
Филме,
Ново задание:
150 куб.м. басейн 1,8 м дълбочина,колко колектора да заложа,как мислиш.Преди това трябва да стопля 2т.вода.Дай по-подробна схема.
LazarGanev - "Велик майстор"
По разчети на Бош - 8 техни панела за 500л бойлер + 30куб. басейн, с приоритет е бойлера. Ти трябва да умножиш по 4-5 :). При Филма приоритета беше на басейна май.
armagedamian - специалист
LazarGanev написа:
По разчети на Бош - 8 техни панела за 500л бойлер + 30куб. басейн, с приоритет е бойлера. Ти трябва да умножиш по 4-5 :). При Филма приоритета беше на басейна май.
http://eldomgreenline.com/bg/solar-vacuum.html
С тези колектори мисля да се прави.
Замисъла е да се загреят 2 х 500л. бойлери,плюс още 2 х 500 без серпентина и после да се отведе към басейна за загряването му.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18

Тема "Отопление на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: