• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
drm написа:
потърси нещо на Емети,на Херц, и др. качествени марки .
А да бях забравил да питам коя марка кранове са добри ! В БГ-терм са "тиеме" има и "икма " Значи такива кранове да търся ЕМЕТИ И ХЕРЦ :? никъде до сега не съм виждал на тези марки ? Нещо друго с добро качество да препоръчате ?
maxuel82 - специалист
Айде пичове нямам търпение да се похваля и да покажа първата ми спойка ! ВИЖТЕ я и кажете какви са недостатъците !Аз виждам че отдолу е останало нещо като капка от калая :? Това проблем ли е !Иначе калай по земята не е капал но от долната страна на тръбата леко се е стекло !Иначе изглежда здраво :? Купих си ето тези материали за запояване :

Прикачен файл

Picture 007.jpg
Picture 007.jpg (36.76 KиБ) Видяна 4792 пъти

Прикачен файл

Picture 011.jpg
Picture 011.jpg (37.69 KиБ) Видяна 4792 пъти

Прикачен файл

Picture 012.jpg
Picture 012.jpg (38.21 KиБ) Видяна 4792 пъти
filmatoplo - майстор
Супер са спойките -на уж професионалистите са по некадърни :) давай смело . След истиване ги обърсвай с влажен парцал да блесне , там където са спойките след напълване на системата с вода кондензира от самия флюс -да не помислиш че спойката тече . :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Тиеме и Икма също са добри, нямаш проблеми с тях
PCL82 - майстор
Като си готов промий хубаво инсталацията отвътре и избърши всички следи от флюс с мокър парцал. Ако остане флюс след време корозира спойката.
maxuel82 - специалист
Благодаря за похвалите и съветите ще трябва да черпя:prost: Дано го направя по-скоро че зимата казват че ще е студена :cold:
filmatoplo - майстор
Моите кранчета са Икма -не са мръднали вече 4 години май или 5 . :? :wink:
maxuel82 - специалист
Има ли проблем тръбите да минават под вратата по този начин както е на снимката ? И още нещо важно !Тъй като тръбите минават много близо до дограмата и ме е страх да не я стопя ги запоявам и после ги полагам ! Но сега като съм запоявал малко се беше изместило едното коляно ! И аз нагрях едното коляно докато се стопи припоя и го врътнах лекинко да дойде на мястото си ! Дали няма да протече от това място което го нагрях повторно ??? Проблем ли е ?

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (36.68 KиБ) Видяна 5130 пъти
naskov - майстор
maxuel82 написа:
]Дали няма да протече от това място което го нагрях повторно ??? Проблем ли е ?[/color]
Едва ли някой ще се ангажира на 100% отговор :?
maxuel82 - специалист
Е то 100% никъде по инсталацията не може да се даде :wink: Иначе калая си е там само малко се е посбръчкал !Но няма дупки Ето как изглежда ! Исках да питам дали ви се е случвало да загрявате повторно както в моя случай ?Малко неправилно се изразих в предния пост!!! И какво по-точно е редно да се направи в случая ? :?

Прикачен файл

Picture 017.jpg
Picture 017.jpg (42.85 KиБ) Видяна 5119 пъти
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: