Ако говориш за клапана под 4пътния вентил -това не е предпазен клапан , свържи там помпата за малкия кръг .А предпазен клапан 2,5 бара сложи долу до входа на котела , също там може да монтираш и мембранен разширителен съд поне 35-50 литра да поеме разширението ако вентила ти затвори напълно и раздели двата кръга и стане така че котела се отдели от отворения ти съд .Помисли над това и внимавай да не стане беля .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
214 мнения в "Въпроси,относно Атмос ДС25S"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Човекът "Желязната лейди" е жена и наистина е много компетентна, но изчезна и не се е появявала скоро за жалост. Омъжи се момичето и опечали всички момци у форума.
filmatoplo
- майстор
Какво му има на Атмоса
може да помогнем. 

вакрил
- помощник
Проблема не е в котела защото той е чисто нов а в това че аз не му разбирам а и тия дето са го монтирали май и те . Например нямам изглежда тези трипътни клапани и не мога да регулирам мощноста му,като го направя на 80гр. става много топло(тук във Варна рядко стават много минусови температури) и работи с едно пълнене 6-7 часа ако го направя на 50-60гр пак работи толкова, но разбирам че не е добре за котела,в бойлера водата ту се затопля а после изстива с намалянето на котела ,като го зареждам доста пуши(отварям клапата),като почне да пада температурата под 80гр.трябва ли да го зареждам или да го оставям до 40-50гр.Някой може ли да ми каже колко дърва заминават за една зима ,отоплявам 200кв.м.къща изолирана южно изложение,иначе е проектиран за 300кв.м.но единия етаж не го ползвам.Въоще много неща не са ми ясни а и не знам какво трябва да искам от него,затова търся някой да види системата и да си каже мнението.Иначе топлината която прави няма нищо общо с тази от климатиците комфорта е голям ама и носенето на дървата си е зор

srusev
- специалист
вакрил написа:Проблема не е в котела защото той е чисто нов а в това че аз не му разбирам а и тия дето са го монтирали май и те . Например нямам изглежда тези трипътни клапани и не мога да регулирам мощноста му,като го направя на 80гр. става много топло(тук във Варна рядко стават много минусови температури) и работи с едно пълнене 6-7 часа ако го направя на 50-60гр пак работи толкова, но разбирам че не е добре за котела,в бойлера водата ту се затопля а после изстива с намалянето на котела ,като го зареждам доста пуши(отварям клапата),като почне да пада температурата под 80гр.трябва ли да го зареждам или да го оставям до 40-50гр.Някой може ли да ми каже колко дърва заминават за една зима ,отоплявам 200кв.м.къща изолирана южно изложение,иначе е проектиран за 300кв.м.но единия етаж не го ползвам.Въоще много неща не са ми ясни а и не знам какво трябва да искам от него,затова търся някой да види системата и да си каже мнението.Иначе топлината която прави няма нищо общо с тази от климатиците комфорта е голям ама и носенето на дървата си е зорДнеска бях във Варна колега можеше да ти обясня повечето работи, които съм научил. Сметката без кръчмар я дават 1м3 на 1 КВ. Коя фирма ти монтира котела, моят също не му монтираха трипътен пък и аз не бях много в час с нещата, за да го забележа в офертата, но имам буфер с който всичко е екстра. На температура под 75гр. недей го оставя.![]()
![]()
![]()
![]()
Иначе топлината която прави няма нищо общо с тази от климатиците комфорта е голям ама и носенето на дървата си е зор.
Бих добавил и от газта

filmatoplo
- майстор
Ох дълго е за разправяне , няма да се оправи без тия вентили .
LazarGanev
- "Велик майстор"
Мога да дойда да погледна и да ти обясня за трипътния или четирипътния вентил. От Варна съм, само че тези дни съм натоварен, че двама клиенти чакат да се топлят на газ за Коледа 

filmatoplo
- майстор
Прекъснах заради вечерята , как ти е свързан котела , усигурена ли е минимална връщаща температура на входа на котела .С колко помпи си .
вакрил
- помощник
Еее голяма работа е интернет и с него скоро се запознах но ползата определено е голяма
Благодаря ти LazarGanev времето не е толкова от значение само ми звънни да се чуем тел0898594250 (бих ти звъннал аз но не ти знам телефона)Благодаря и на другите колеги които се отзоваха на вопъла ми за помощ, да сте живи и здрави още 100 години.

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература