• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ако говориш за клапана под 4пътния вентил -това не е предпазен клапан , свържи там помпата за малкия кръг .А предпазен клапан 2,5 бара сложи долу до входа на котела , също там може да монтираш и мембранен разширителен съд поне 35-50 литра да поеме разширението ако вентила ти затвори напълно и раздели двата кръга и стане така че котела се отдели от отворения ти съд .Помисли над това и внимавай да не стане беля .
вакрил - помощник
Здравейте имам atmos dc 50 s но не мога да го използвам оптимално,четох няколко мнения на ironlady явно разбира човека ,та ако някой може да ми даде някаква връзка с този човек или с друг разбирател от Варна ще ви бъда благодарен.Телефона ми е 0898594250
LazarGanev - "Велик майстор"
Човекът "Желязната лейди" е жена и наистина е много компетентна, но изчезна и не се е появявала скоро за жалост. Омъжи се момичето и опечали всички момци у форума.
filmatoplo - майстор
Какво му има на Атмоса :? може да помогнем. :)
вакрил - помощник
Проблема не е в котела защото той е чисто нов а в това че аз не му разбирам а и тия дето са го монтирали май и те . Например нямам изглежда тези трипътни клапани и не мога да регулирам мощноста му,като го направя на 80гр. става много топло(тук във Варна рядко стават много минусови температури) и работи с едно пълнене 6-7 часа ако го направя на 50-60гр пак работи толкова, но разбирам че не е добре за котела,в бойлера водата ту се затопля а после изстива с намалянето на котела ,като го зареждам доста пуши(отварям клапата),като почне да пада температурата под 80гр.трябва ли да го зареждам или да го оставям до 40-50гр.Някой може ли да ми каже колко дърва заминават за една зима ,отоплявам 200кв.м.къща изолирана южно изложение,иначе е проектиран за 300кв.м.но единия етаж не го ползвам.Въоще много неща не са ми ясни а и не знам какво трябва да искам от него,затова търся някой да види системата и да си каже мнението.Иначе топлината която прави няма нищо общо с тази от климатиците комфорта е голям ама и носенето на дървата си е зор :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
srusev - специалист
вакрил написа:
Проблема не е в котела защото той е чисто нов а в това че аз не му разбирам а и тия дето са го монтирали май и те . Например нямам изглежда тези трипътни клапани и не мога да регулирам мощноста му,като го направя на 80гр. става много топло(тук във Варна рядко стават много минусови температури) и работи с едно пълнене 6-7 часа ако го направя на 50-60гр пак работи толкова, но разбирам че не е добре за котела,в бойлера водата ту се затопля а после изстива с намалянето на котела ,като го зареждам доста пуши(отварям клапата),като почне да пада температурата под 80гр.трябва ли да го зареждам или да го оставям до 40-50гр.Някой може ли да ми каже колко дърва заминават за една зима ,отоплявам 200кв.м.къща изолирана южно изложение,иначе е проектиран за 300кв.м.но единия етаж не го ползвам.Въоще много неща не са ми ясни а и не знам какво трябва да искам от него,затова търся някой да види системата и да си каже мнението.Иначе топлината която прави няма нищо общо с тази от климатиците комфорта е голям ама и носенето на дървата си е зор :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Днеска бях във Варна колега можеше да ти обясня повечето работи, които съм научил. Сметката без кръчмар я дават 1м3 на 1 КВ. Коя фирма ти монтира котела, моят също не му монтираха трипътен пък и аз не бях много в час с нещата, за да го забележа в офертата, но имам буфер с който всичко е екстра. На температура под 75гр. недей го оставя.

Иначе топлината която прави няма нищо общо с тази от климатиците комфорта е голям ама и носенето на дървата си е зор.
Бих добавил и от газта :)
filmatoplo - майстор
Ох дълго е за разправяне , няма да се оправи без тия вентили .
LazarGanev - "Велик майстор"
Мога да дойда да погледна и да ти обясня за трипътния или четирипътния вентил. От Варна съм, само че тези дни съм натоварен, че двама клиенти чакат да се топлят на газ за Коледа :)
filmatoplo - майстор
Прекъснах заради вечерята , как ти е свързан котела , усигурена ли е минимална връщаща температура на входа на котела .С колко помпи си .
вакрил - помощник
Еее голяма работа е интернет и с него скоро се запознах но ползата определено е голяма :roll: Благодаря ти LazarGanev времето не е толкова от значение само ми звънни да се чуем тел0898594250 (бих ти звъннал аз но не ти знам телефона)Благодаря и на другите колеги които се отзоваха на вопъла ми за помощ, да сте живи и здрави още 100 години.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22

Тема "Въпроси,относно Атмос ДС25S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: