не казвам че наклона на тръбите затормозява вентилатора и аз имам наклон няма проблем, ставаше въпрос ако имаш ъгли 45 или 90 градуса евентуално те да са препятствието 

rkpetrushkov написа:Здравейте колеги и ЧНГ!През месец октомври монтирах пелетна горелка на съществуващ котел Дакон ДОР32 и съществуваща инсталация без никакви модификации.Работи много добре и има много добро управление и автоматика.За сега съм доволен от разхода (около 45 - 60кг. за денонощие) в зависимост от външната температура.На първо четене разхода на пелети е съизмерим с разхода на въглища.Това са характеристиките на горелката в прикачения файл.колега дай повече инфо за тази горелка която си посочил. от каде може да се купи , какво производство е и т.н.
LazarGanev написа:Стаен термостат с програматор
sensi написа: Имам такъв и съм много доволен. Настройваш си го на каква тем. искаш и той си я потдържа. През ноща е на по ниска и рано сутрин се засилва горелката. Проблема е, че трябва да изкареаш жица от котелното до стаята с програматора.Чакай, че и на мен ми стана интересно - мисля, че не е точно тъй. Термостатът не управлява мощностт на горелката, а само я спира и после я пуска, когато падне температурата.
Marianka написа:Здравейте мъжката компания , прочетох доста полезни неща за мен до тук но има нещо друго което ме вълнува за моето Фероли. Казаха ми, че имало начин да се настрои така, че вечер да ти гасне и да се пали по някое време сутрин но нещо ми куца руския/ доста съм го забравила / та ако може някой да помогне със удоволствие бих го "изслушала" има нещо подобно във книжлето но немога да го разбера как става.Моля помогнете??????? И ако някой знае какви настройки да направя , че да ми харчи по-малко гориво моля да сподели засега успях да стигна до 6 чувала Х 15 кг. на денонощие направо ще полудея лятото си взимам 10т. костилки итова ще е ....Благодаря Ви за вниманиетоЗдравей,
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: