• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
не казвам че наклона на тръбите затормозява вентилатора и аз имам наклон няма проблем, ставаше въпрос ако имаш ъгли 45 или 90 градуса евентуално те да са препятствието :wink:
toni.gruncharov - напреднал
rkpetrushkov написа:
Здравейте колеги и ЧНГ!През месец октомври монтирах пелетна горелка на съществуващ котел Дакон ДОР32 и съществуваща инсталация без никакви модификации.Работи много добре и има много добро управление и автоматика.За сега съм доволен от разхода (около 45 - 60кг. за денонощие) в зависимост от външната температура.На първо четене разхода на пелети е съизмерим с разхода на въглища.Това са характеристиките на горелката в прикачения файл.
колега дай повече инфо за тази горелка която си посочил. от каде може да се купи , какво производство е и т.н.
благодаря предварително.
Здравейте мъжката компания , прочетох доста полезни неща за мен до тук но има нещо друго което ме вълнува за моето Фероли. Казаха ми, че имало начин да се настрои така, че вечер да ти гасне и да се пали по някое време сутрин но нещо ми куца руския/ доста съм го забравила / та ако може някой да помогне със удоволствие бих го "изслушала" има нещо подобно във книжлето но немога да го разбера как става.Моля помогнете??????? И ако някой знае какви настройки да направя , че да ми харчи по-малко гориво моля да сподели засега успях да стигна до 6 чувала Х 15 кг. на денонощие направо ще полудея лятото си взимам 10т. костилки итова ще е ....Благодаря Ви за вниманието
LazarGanev - "Велик майстор"
Стаен термостат с програматор
sensi - специалист
LazarGanev написа:
Стаен термостат с програматор

Имам такъв и съм много доволен. Настройваш си го на каква тем. искаш и той си я потдържа. През ноща е на по ниска и рано сутрин се засилва горелката. Проблема е, че трябва да изкареаш жица от котелното до стаята с програматора.
filmatoplo - майстор
Има и безжични :wink: , но трябва да се следи за батерийката .
LazarGanev - "Велик майстор"
sensi написа:
Имам такъв и съм много доволен. Настройваш си го на каква тем. искаш и той си я потдържа. През ноща е на по ниска и рано сутрин се засилва горелката. Проблема е, че трябва да изкареаш жица от котелното до стаята с програматора.
Чакай, че и на мен ми стана интересно - мисля, че не е точно тъй. Термостатът не управлява мощностт на горелката, а само я спира и после я пуска, когато падне температурата.
turistak - специалист
Marianka написа:
Здравейте мъжката компания , прочетох доста полезни неща за мен до тук но има нещо друго което ме вълнува за моето Фероли. Казаха ми, че имало начин да се настрои така, че вечер да ти гасне и да се пали по някое време сутрин но нещо ми куца руския/ доста съм го забравила / та ако може някой да помогне със удоволствие бих го "изслушала" има нещо подобно във книжлето но немога да го разбера как става.Моля помогнете??????? И ако някой знае какви настройки да направя , че да ми харчи по-малко гориво моля да сподели засега успях да стигна до 6 чувала Х 15 кг. на денонощие направо ще полудея лятото си взимам 10т. костилки итова ще е ....Благодаря Ви за вниманието
Здравей,

В ръководството на линка по-долу има и Български:
http://klivento.net/files/files/Sun%20P ... manual.pdf

От стр. 70 описват как може да зададеш в кои часови пояси да работи горелката, аз ще пробвам да я настроя тази събота.
Да видя дали и как работи :-)
И на мен ми се струва, че лапа като ламя тази горелка.

Според Bili&steki фероли не може да работи с друго освен качествени пелети, ти с какви се топлиш?

Успех!
filmatoplo - майстор
На практика горелките работят он-оф , има и модолиращи -но за тях трябва да се посъветвам допълнително за да дам информация.По принцип горелката след сигнал от достигане на определена температура даден от стаен термостат се подготвя да налали ход за известно време през което ако не получи обратен сигнал нацяло изключва горелката .Върху целия ансамбъл може да се помисли -котел , централен смесителен вентил 3 или 4 пътен ,термоглави , стаен термостат , буферен съд.Горните неща не са задължителни накуп -просто да се помисли около тяхното прилага не и до какво би ни спестило .
Здравей,

В ръководството на линка по-долу има и Български:
http://klivento.net/files/files/Sun%20P ... manual.pdf

От стр. 70 описват как може да зададеш в кои часови пояси да работи горелката, аз ще пробвам да я настроя тази събота.
Да видя дали и как работи :-)
И на мен ми се струва, че лапа като ламя тази горелка.

Според Bili&steki фероли не може да работи с друго освен качествени пелети, ти с какви се топлиш?

Успех![/quote]
Благодаря за отговора но това го имам и явно аз съм тъпа или не е за индиянци но не мога да го разбера чудим се моя съпруг и дъщерята / дето уж учи за техник на самолети/ и нищо не могат да ни родят тъпите глави но утре се обаждам на техника и да идва да ми покаже как става щом когато е трябвало не ми го е показал сега пак ще идва или ще диктува по телефона аз да си го направя.А наистина гълта като ламя 6Х15 кг. на 24 ч. аз горя някакви пелети които са за износ за Италия и чистя шлака на 12ч.просто вече им свикнах иначе горих и на Баумакс ,седмица без никакви грижи ама по финансофия въпрос да не говорим...Лека вечер на всички
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: