• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
disem написа:
И какво сега? Един човек прибра парите, а няколко други се опитват безплатно да му почистят акитата!!! :evil:
То затова форума е "Нарави сам" :), и за това си прав, дето рече в другата тема, пари напред - никога! Е, на тоя принцип съм отдавна, и досега не ме е лъгал в усещането за майстор и "майстор"...
Dimonrb - специалист
denuchi написа:
Така е има зависимост между двете ако всичко е наред. Но ако има случайно въздух в системата няма да е така. Ще вдига налягане ще товари компресора, а насреща няма да има температура. С две думи работа на хаос. Може и сам да ги монтираш без никаква сложна техника. Може да попиташ някой да ти услужи с едни.
На мен не ми е удобно да ми услужват, обикновенно хората които разполагат с подобни неща ги ползват. Къде може да се закупи в района на софия и каква е приблизителната цена на подобно нещо?
naughty - специалист
Прикачен файл:
WP_000195.jpg

това нещо като го пипнеш с пръсти променя ли си съпротивлението?
filmatoplo - майстор
Добре де ,какво точно мери този тръбен датчик -закачен на тялото на топлообменника :? .
Последна промяна от filmatoplo на пон фев 28, 2011 2:12 pm, променено общо 2 пъти.
phoenix - специалист
така, аз му казах и на димо, ама да пиша и тук.
Тръбния датчик дето е закачен на ТО е точно датчика който мери Т на фреона. При мен е на малко по-близко място до тръбата на входящия фреон. И датчика е закачен на питата на вътрешното тяло в която върви фреона и няма никакви изолации, просто е закачен в една сплескана тръбичка, която е заварена за тръбата в която е фреона.
Този дачтик който е на снимката е датчика който мери Т на въздуха в стаята. Съвсем оригиналния си е и трудно се намира. Аз имам същия, както и Наути Този датчик е запоен на платката която мери Температурата в стаята, като пак няма никакви изолации върху него. От тук нататък, за да мери Т на вода, трябва да му се добави R, аз съм си направил графика на датчика и си преценям колко да е това допълнително съпротивление. като експериментирам межди 13kΩ и 16kΩ. Оригинално при 20° дава 25kΩ.
Все пак трябва да се провери дали на другия край на кабела няма добавено съпротивление.
ето как е оригинално:

Прикачен файл

P1040203.JPG
phoenix - специалист
Горе долу това е във всеки климатик. Разликата при дайкина, е че този датчик който е сложен по горе отпред питата, на дайкина е на една платка точно да приемника на дистанционното, а другия, този който е по-ниско е въпросния тръбен датчик и е закрепен към тръбата в която минава фреона.
Изображение
filmatoplo - майстор
Какво му пречи датчика мерещ входа на фреона в ТО да е лепнат директно на тръбата :? от снимката на Димо.
Последна промяна от filmatoplo на пон фев 28, 2011 2:12 pm, променено общо 1 път.
naughty - специалист
[quote="phoenix"][/quote]

phoenix, да знаеш случайно датчика за външна температура дали влиза до вътрешната електроника? не ми се разглабя външното тяло за да го проследя.
Dimonrb - специалист
naughty написа:
Прикачен файл:
WP_000195.jpg

това нещо като го пипнеш с пръсти променя ли си съпротивлението?
Би трябвало ама сутринта бързах за работа, та ще го видя довечера.
Dimonrb - специалист
filmatoplo написа:
Какво му пречи датчика мерещ входа на фреона в ТО да е лепнат директно на тръбата :? от снимката на Димо.
Имам следния тъп въпрос, доколкото разбрах в оригиналното вътрешно тяло на Дайкин, тръбния датчик седи монтиран на отработения фреон (студения). Така ли е? Питам защото преместих въпросния дачик и го монтирах дирекно върху тръбата на фреона излизащ от ТО.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: