• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Нали ти го обясних 100 пъти :wink: след загряване достатъчно на котела Ладомата отваря отвор от към буфера и радиаторите , и понеже датчика за радиаторната помпа е вкаран в горния край на буфера а пък той е още студен -радиаторната помпа е още спряна и топлото излиза от котела и заминава директно През Тетката в горния край в буфера и започва да го загрява .Когато се загрее до сензора който е поне на 20-30 санта от върха му , той дава старт на радиаторната помпа :wink: .Загряването на буфера спира за момент от около 2-5 минути докато се настрои задвижката на трипътния вентил и не започне периодично да разпределя -ту заряд на буфера , ту подаване на топлото към радиаторите , тоест тази тъпа Тетка от която те е страх си седи там и праща топлото насам и натам -същото прави и Тетката в долния край на буфера :wink: .А когато вечер си спинкаш , и не ти се слиза да зареждаш котела , и той позагасне -топлото което се е събрало през деня в буфера ще продължи да поддържа радиаторите топли , айде сега за литража на буфера -Мечо Пух го е казал Колкото повече -толкова повече :wink: .Кое не разбра сега.Да допълня -на теб буфера не ти трябва да се зареди за 5 минути , той ще се зарежда с часове , или заряда му зависи колко топло откланя задвижката от радиаторите.Ти поне си лесен , аз на мойто Прити как да му сложа буфер в кухнята :wink: .
kalin72 - майстор
Е те това, Филме, може и да си го обяснявал, ама разпокъсано, в разни теми, по разни поводи. А сега ми се изясни као бел ден, и мисля това мнение, твоето де, да се закарфичи най-отгоре на раздела Отопление, заедно с други чисто практични съвети и обяснения кое как действа :)
Благодаря ти, както и да останалите, и дано да има грозде, ще споделя с вас по бутилка домашно мелнишко :)
Christo - майстор
Абе то по Мелник въобще зима има ли бе човек? :rolleyes:
kalin72 - майстор
Аз имам лозя там, да е жив и здрав дедото до се грижи за тях, инак живея на север, и тук вече зимата се е Зима...
kalin72 - майстор
Имам 32мм стаби тръба, задължително ли е нужна острилка при монтажа? Купих си и някъф 25левов поялник, дано върши работа...
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако е с ал.вложка - да, трябва ти острилка, ама тя струва повече от поялника ти :-D
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Ако е с ал.вложка - да, трябва ти острилка, ама тя струва повече от поялника ти :-D
Именно :-D да купувам ли обикновена ппр тогава?
Няма да купуваш обикновена, а такава със стъклофибри - пак е стабилизирана, но не ти трябва острилка.
kalin72 - майстор
Ако кажеш и марка. Или означение..в Брезник се съмнявам да има, ще ходя до Перник...
Каквато марка намериш - чешки, турски, български - няма да имаш проблеми. Вече много фирми и произвеждат, но не всички
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: