До Мирослав -как е положението
, термовентила е едно такова устройство чрез което се постига по висока възвратна вода в котела -от порядъка на 50-65 градуса , разгледай Термовар модела .http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... IQrQMwBTg8

peletko написа:Здравейте!Следя темата с интерес, но отговори като този ми се струват като на политиците съжалявам!
Бях решил да поддържам умерен тон с цел все пак някой тук да разбере нещо повече и да помогне на някой друг ,който има нужда, но не мога да подмина саркастичните забележки на някой който не знае а само напада без основание и прави заключения на базата на предположения!
Та г/н Христов разбира се ,че знам какво е модулация както в радиотехниката така и в пелетните горелки и хем твърдите ,че всичко Ви е ясно пък едновременно с това задавате куп въпроси и то такива които не вълнуват съфорумците а чисто професионални....
100% мощност/ 10% мощност - за какво иде реч, ами 100% е тази мощност която е задал потребителя според нуждите си в дадения момент на определения обект със съответната кубатура и т.н . ....разбира се че има връзка м/у капацитета на шнека и останалите параметри .....а за <големия огън
при настройка , това беше съвет чисто визуално от практиката и то отправен към обикновените потребители ....
Повярвай ми ,че знам как и с какво се мери ефективност на пелетна горелка и също така знам какви са допустимите стойности на различните параметри, но се съобразявам с насочеността на този форум!
И не се заблуждавайте че има нещо нелогично в софтуера , просто се постарайте да прочетете внимателно оригиналното описание на IVG и след това питайте...
и когато говорите за ефективност или както сте го кръстили КПД се съобразявайте с всичките особености на обекта вида на котела и инсталацията не правете драми от вашето незнание и в крайна сметка -горелката виновна < това важи и за другите типове горелки>
А на някой МАЙСТОРИ трябва да кажа - не заблуждавайте потребителите с неверни твърдения , че не бивало да се ограничава тягата чрез притваряне на клапата на фукса....при тази горелка не е възможно т.н. <обратно запалване> както се получава при други горелки <тактично не посочвам кои> ...засега го приемете като аксиома...и помислете защо трябва да се ограничи тягата при почти всички котли !
10% мощност- разбира се че при описаната настройка това е мощността под която чисто технически не е възможно да работи горелката без да изгасне и това че може да е 11% или 9% в зависимост от многото други фактори въобще няма значение понеже тази мощност е за да осигури както каза някой контролен пламък по времето когато темпер. на водата е над зададената и в рамките на хистерезиса,!
Моля преди да питате за някакви настройки на горелката накратко опишете какъв е котела , отоплявана площ, радиатори и т.н.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: