• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl написа:
Аман от преписвачи :wallbash:
Като ще изнасяш уроци наблегни на правописа. :roll:

Ако визираш мен,обръщам внимание на последното ти изречение.
Има най малко две грешки.
А и написах , че цитирам, а не изнасям уроци.Трудно намирам кавичките. В по предни мнения дадох линк към същото това, което копирах тук. Признах си грешката и още веднъж - БЛАГОДАРЯ!
torbalan - Дървен философ
kalin72 написа:
Супер, отдъхнах си :)
Определено няма начин да се стопли къщата с климатик или термопомпа. Не и без много големи инвестиции, тия 20К няма да стигнат :)
Докато си бил на дърва, с какво се е отоплявало? Печки, изградена водна инсталация?
И топло ли ви е било тогава?
Парите за една читава инсталация с термопомпа са около 10 - 12 хил. лева. А за топло - ако е направено грамотно, няма проблеми. Може и горещо да бъде дори...
kozl - майстор
Е кво е тва термопомпа :? На едно място топли, на друго охлажда, като се ползва ефекта на веществата да отнемат топлина при изпарението си. Тва ли е в общи линии :? Обикновения климатик не е ли термопомпа :?
По начина на топлообмен въздух/въздух, въздух/вода, вода/вода.
Стана ли въпрос в темата каква е височината на помещенията :?
milenskior - специалист
Обикновения климатик не е термопомпа, но може да стане.
Термопомпата загрява(или охлажда) вода и след това дали с радиатори, конвектори или подово се пренася в помещенията.
Термините вода-вода или въздух-вода се отнасят за това външното тяло в каква среда прави топлообмена.
radius - майстор
Обикновения климатик е термопомпа, както и хладилните машини. Неслучайно на запад има 1 дума - heat pump и за климатик и за ТП ( по нашенски).
Торбалане, може и по-евтино - моята инсталация за 2х80кв.м. 9кВ ми излезе 8000лв само с маркови компоненти и малко късмет. Това е всичко, вкл. и свинските опашки, с които връзвах търбите :) .
fearlessss8 - специалист
Майката им ще е*а на тия от ЧЕЗ... Сутринта към 4-5 часа 3 пъти прекъсва тока( около 30 мин бях без ток...) Днеска пак 30 минути нямах ток( около 22-23 часа)... Направо ми иде да организирам протест и да затворя пътя Своге-София... На всичкото отгоре и тия нещаснити от чез , спират тока когато има много хора ползват тока и го спират за по 5 минути... Майката им ще е*а... Направо затваряме пътя Своге-София , та да видим дали няма да оправят тока... Как пък в Нови Искър почти никога не спира тока, само тука у шибаното Владо Тричков... Уж звънях на чез, някво автоматично меню се включи и имало авария в Своге Област ...
шоп - майстор
Това са рисковете при отопление с ток. Нормално за зимата. Ти се радвай, че при този мокър сняг имаш ток.
fearlessss8 - специалист
шоп написа:
Това са рисковете при отопление с ток. Нормално за зимата. Ти се радвай, че при този мокър сняг имаш ток.
Кво да се радвам бе... От вчера в 5 часа сутринта като почна да прекъсва тока и беше слабо напрежението... А в Нови Искър няма никакви проблеми... Накрая нелегално ще закача жицата на + и -, и да си е*ат мамата чезците... Сутринта уж щяха да оправят тока в 3 часа, после стана 3:30,4,6,9 и после си блокираха номера: моля проверете на сайта на чез... Ще им е*а майката аз тъпа... Във Войнеговци, Подгумер и Локорско няма никакви проблеми,нито в Нови Искър... Само тука има проблеми, еййй аман...
egomen66 - майстор
fearlessss8 написа:
на + и -,
Внимавай да ни ги объркаш... :-D Това е шега. Не пипай нищо.
fearlessss8 - специалист
Не знам кво правят тия скапани чезци, та чак една енергоспестяваща крушка ми изгоря и замириса на изгоряло :D ...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Проблем с отоплението на ток в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: