• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб яну 26, 2019 4:46 pmburner написа:
Камина Голдънфайър 18 е за до 130 кв.м, 24 кв е за 500 куб м - около 190 кв м.
Съгласен съм на 100% с колегата. Аз съм с 18 К и ми стига перфектно за 120 кв.м отопляема площ изолирана и със средна по хубост пвц дограма и температура на водата 65 градуса. Настройките съм ги правил по тези в началото на темата със малки корекции. Почти не се налага да ги променям защото взимам пелети от едно и също място.
А и тези истории за 200кв. м с един чувал пелети на 24 часа са направо смешни!
kavarov - помощник
Доста почетох, писах , четох и отново пиша ...
Има точно ясно и конкретно зададени въпроси , и отговорите ви са виш вратата-виш прозореца-виш санировката ... Добре при някои е така при някой не е . При мен е санирано с изолация добра дограма даже и алъминиеви врати и горенето си е много и всеки казва трябва да се барнат настройките . Тука човека и жената попитаха да кажете как са настроени вашите камини с новият контролер да си опишете настройките ,а не да критикувате . Съгласен съм с всичко което казахте но ми се струва ,че избягвате да отговорите на хората което ме свежда до мисълта че или не разбирате а се правите тука кой майстор кой не , или неискате да ги кажете дане някой друг по майстор да започне да критикува вашите настройки . Вашето без да обидя никой е като да влезнеш в магазин да поискаш хляб и там продавачите да започнат да ти обясняват “ама с манджа ли ще го ядеш,на принцеси ли ама на попара ли зависи как ще ядеш хляба ,колко топла ще е манджата и накрая да ти кажат иди си виш манджата ти гъста ли е или по рядка и тогава говори за хляба който искаш “ .
Нека не обидя никой и вие сте си прави че не ви се дават безплатно настройките но защо поне не си го напишете казвате си цената и телефона и така . Форума е за помагане момчета и момичета и не да казваш защо името и било на латиница а не на бг , а въпросът ми е защо няма човечност вече , ще и помогнеш ако си напише името на бг ли ?
Замислете се , локуми от 3 странници вместо да се напише “ г-жо/г-не мойте настройки на камина гф24/18 са ........... , толкова радиатора ,угася не угася , пелети марка , горя по толкова и съм с дограма , санир , термостат и еди си кво “ отговор в един пост . Благодаря и извинявам се пак не искам да критикувам но това го чета повечето в бълг.форуми . Пиша понеже и мене ме вълнува да и аз съм със зле настройки и да моята е 18 кв за 80 кв но отново ми гори много . Ще съм благодарен и аз ако наистена някой сподели свойте неща . Лек ден на всички . :!:
kavarov - помощник
съб яну 26, 2019 1:21 pmRumen72 написа:
съб яну 26, 2019 11:28 amton4o_1028_bg написа:
Леле впечатляващи мнения господа и уникално споделяне на опит....
Браво Трифонов ли там как то и да е и другия барнит ли не знам
Форумите са направени до колкото знам точно за това което всеки пита... Обмяна на опит без да се искат финанси за тази цел Интернет пространството не ограничава кои какаео име да ползва та
КАЗВАМСЕ Антон Тодоров не правете излишни забележки и недвусмислено коментари кой на кого какво е казал а ако може дайте съвет ако не споделете поне малко опит
От доста време чета и пиша в две три теми по тези вапроди и с доста потребители питаме за споделяне на настройки работещи добре с добра разход и за подобни конкретни параметри в настройките но уви до момента никой не споделя.
МАКАР И ДА ДА РАЗЛИЧНИ ПЕЛЕТИ КОМИН И ВСИЧКО С РАДИАТОРИ И ИЗОЛАЦИЯ И ПРОЧИЕ
ПРОСТО СЕ ПИТА ЗА КОРЕКТНИ ТОЧНИ НАСТРОЙКИ НА НЯКОЙ ПРИ КОЙТО КАМИНАТА НЕ ЗАДРЪСТВА ГОРИ ДОБРЕ С ТЕМПЕРАТУРА НА ИЗГОРЕЛИ ГАЗОВЕ И РАЗХОД И ТАКА

НЕ ВСЕКИ РАЬБИРАЩ ДА ОБЯСНЯВА КОЛКО ВСИЧКО Е СУБЕКТИВНО ТО И ЖИВОТА Е СУБЕКТИВЕН ЪЮТА ДАЙ ДА НЕГО ЖИВЕЕМ.

ДАЙТЕ МНЕНИЕ АКО МОЖЕ НЕ ЕДИНСТВЕН ЧЕТА.....
Абе мискини с мискини, що никой не реши проблема на човека, що никой не му каже –направи това и това и така и така и всичко да му стане наред бе??? Айде някой да му даде наготово и настройки и всичко, щот не виждате ли, че човека хем иска, хем има нужди!!! Както казват циганите - държавата да дава на мене и жилище и работа и пари и всичко наготово щот и ний сме ора бе!!!
Антоне, не те знам на колко години си , ама е време да разбереш, че никой, ама абсолютно НИКОЙ не е длъжен да задоволява твойте нужди и потребности, не само в този фором, ами на цялата планета, също така трябва да знаеш, че ако някой го направи, то ще е или от добро сърце или срещу заплащане. Начинът ти на изразяване /писането с главни букви е все едно КРЕЩЕНЕ/, по скоро ще откаже и този който има желание да ти помогне - да се откаже! Така , че престани да мрънкаш и да КРЕЩИШ и може някой да реши да ти окаже някъква помощ, също така и никой не е ДЛЪЖЕН да споделя знанието и опита си с тебе персонално. Ако помолиш учтиво, може и да ти се получи!
Успехи!
И Румене както казваш да се чете, прочети и ти преди да пишеш че човека си помоли учтиво в два поста и нямаше нито отговор нито писане . Човек е нормално да се изнерви и да пише с главни букви но ситуацията е такава . Човека е попитал и няма все още отговор . Мисля че отново критика без покритие . :!:
ton4o_1028_bg - напреднал
Благодаря kavaror.
След дългото четене искам да споделя след като бях чистил камината горе доло на 20 декември след изгорено почти един тон миналата седмица ми поддържаше доста високи димни газове и реших да я почистят и то пак горе доло 20 число пак изгорено то количество от началото на периода е почти пале а за сезона кажи речи втори тон.
ТА отворих зачистих учудихсе каква пепел има навсякъде но определено тъикато кюнци те са ми дълги очаквах и те да са пълни но уви имаха доста малко пепел.
В следствие на процедурата бях станал като миньор но ефект осезаем имаше от 180 приблизително паднаха на около 130.
Горенето по тия настрои ки постнати по рано перфектно вече 36 час стъклото не е опушено разход същият горе доло на ПЕЛЕТИ А1 чамови с 5квта на час кпд почти чувал че като стаиният термостат параметър А01 е 1 поставя камината в модулация с параметри С11 0.6 с период Р05 17 и В 11 650 и зададен цикъл на почистване Т07-8 минути и Т08 продължителност на почистване 35 сек. Не задръсти почти 24 часа и преди всичко постоянно поддържа зададената температура в стаите на около 20, 5 вечерта след 10и30 до сутринта към 8.00часа а през останалото време 21,5 или22 разхода си е се същият Както споменаха колегите водата си стои около 40 градуса и малко пада до 37 когато се изключва и помпата но то тогава е дошло и време да се запали самата камина. Това палене се извършва за 12 часов цикал около 1 или два пъти като имате предвид че времето се задържа около 0 градуса навън. Като се запали водата достига 55 и малко повече градуси и после модулира и така...... Не знам какво ли не пишат господата но единствено споделям проба опит от това което са изписал камината ми в на единият етаж а на другия са ми 4 радиатора и една лира доволен съм от топлината но не и от разхода къщата мие с овц дограма и единствено на всекидневната хола с кухненски бокс нямам изолация контролера стои при радиатори те които са изчисляване при т на водата 50 градуса да оддават 12 киловата а камината си е на долният ера. И за сега там сие супер а сега кажете господа майстори с камина 24 долните радиатори са спрени и подава ПЕЛЕТИ и работи Ном стоп 24 часа разход почти 2 чувала.... Предложете....
А и забравих помпа включена на 1 степен...... Много важно...
Ако камината работи без стаен термостат,само на температура на водата ,то каква е целта,която трябва да постигнем :1. Да влезе в модулация и да работи на много нисък шнек-например 1.0 или 2. Да постигнем надвишаване на зададената температура на водата и гасене на камината.
При завишаване на времето на подаване над 14 сек ,температурата на водата започва да пада и камината работи на голям шнек.Има ли някой конкретна идея как да подходим с настройките на тази GF24. На каква степен трябва да ми е помпата? Благодаря предварително на всички ,които са готови да споделят мнение и собствен опит.
Помпата трябва да е на 1. Другите шникове- мекове не ви ги разбирам, но настройката на контролера трябва да е такава, че камината да не се гаси често.
Това явно няма как да стане, понеже ви е голяма, та може да ползвате работа по график.
Впечатлен съм от коментира ви господин Трифонов не знам там шнек мек... Определено якооооо
Тс по пътя на логиката има и истина в това което казвате но субективна.
Камината се пали да кажем сутринта водата е начална 20 градуса в помещенията е студено примерно къща с около 18 градуса в стайте при около 0 навън средно изолирана с дограма от опит СПОДЕЛЯМ
1 ВАРИЯНТ какво се случва камината е направена по стаен термостат да поддържа 22 градуса и и с параметър А01-0 да се гаси Така камината гори спрямо настрои ката
НО ИМА ИНАСТРОИКИ на хистерезис на термостата стига зададената температура при някои стайни термостат хистерезис е 0 но може да се настрои в
Това означава че при горене както казах и зададена температура 22 градуса той ще достигне когато гори
Зададената температурата + хистерезис
Камината ще се изгаси.....
И когато температурата падне
Зададената температурата - хистерезиса
Камината отново ще се запали.
ПРИ ТОЗИ ВАРИЯНТ Е че камината единствено хаби гориво тогава и само тогава когато работи.
ВОДАТА НА системата е висока( тази която е зададена при настрои ка на параметрите).
Когато камината не гори помпата върти загрятата вода и има топло отдаване и съответно топло, когато водата изстине до зададената температура, за изключване на помпата параметър от настройки на термостатите помпата спира да движи и съответно Топлото остава само толкова градуса на колкото е спряла помпата така камината има вода примерно 37 градуса и съответно тази температура пада примерно с един два градуса до следващото запалване и съответно при запалването Не е нужно толкова топлина по-точно толкова гориво пелети за достигане на на температурата на водата по настройки примерно 60 градуса по този начин дефакто се използва по-малко пелети за затопляне на количеството вода и съответно за достигане на температурата в помещенията
Но при този вариант както всеки казва тука в тоя форум може би изолацията или пък дограмата или пък положението местоположението на къщата съответно допринасят за по бързото или по-бавното изстиване на помещението
Следователно ако много често се пали камината и температурата на водата пада много бързо радиаторите не отдават доста време енергия помещенията става бързо студено и камината използва доста голям ресурс пелети при всяко едно запалване и Имайки се предвид че стайния термостат Не гаси в кошничката има пелети то при опция гасене се казва изгаси се и се включва обдухването на вентилаторите на Макс и пелетите които са в кошницата не са пълноценно изгорени а напротив са издухани в комина и както каза колегата Трифонов се постига мисля че по обратен ефект тъй като доста пелети отиват при палене и при гасене работата на камините при този вариант може би в добре изолирани къщи и помещения при положение че камината изобщо не се пали или пък се пали един път на ден примерно за вътре пет часа да се запали един път то този вариант може би е удачен
При този вариант има амплитуда на градусите в помещението примерно от 22 до 20 градуса тъй като камината но като се запали и трябва време за да достигнем 22 градуса

2, вариант когато камината влиза в модулация
Пак камината се пали по същият начин като термостатът Просто е зададен параметър а01 да е 1 като това казва ками да влиза в модулация
Като от параметър А06 се избира в режим модулация настройките от C11 и в 11 Това са параметри на модулация или от параметри на програма 3 съответно с5 мисля и в5

, този избор е достъпен за да може да се направи камината както казват колегите да поддържа някакви съответни градуси спрямо зададените настройки
при този режим не се наблюдавам при Тамплитуида в Температурата в помещението и предвидизборна настройки C11 и в 11 може да се сведе до желаните параметри за подаване на пелети така че да се поддържа една оптимална температура на водата която да загрява помещенията съответно радиаторите
, При този метод не си изразходвала количество за палене и гасене но през цялото време камината работи ако е прекалено студено в помещенията камината прави заход за нормална работа като преминава през зададените и програми от настройките pa1 до програма пета и по този начин се повишава температурата на камината водата надолу настроената и съответно като достигне температурата зададена на термостата и отново изпада в режим модулация

и двата режима съм ги пробвал съответно мисля че по-добре режим модулация да работи през цялото време самата камина но се наблюдава задръствания и затова времето на почистване трябва Според мен да се повиши, има логика водата да не се загрява от ниска температура до висока както е при другия режим би следвало тогава да се харчи повече гориво и затова би следвало режим модулация при поддържане на температурата на водата и съответно в помещението и при постоянно горене да е по-икономичен

Дано съм ви бил полезен но от моя опит след четенето на форума и кой какво е казал установих поне при мен че няма разлика единствено че е по-комфортно температурата в помещенията да не варира Или поне да варира в по-малък диапазон
за помпата забравих То това се контролират 3 степени на скорост на завъртане на самата помпа по-точно скорост на помпата за циркулиране на водата първа степен най-бавно втора степен по-бързо и трета степен най-бързо
по законите на физиката за обменя на енергия колкото скоростта е по-висока на водата навлизаща в топлообменника то самата вода заради високата скорост приемам по-малко от енергията на топлообменника съответно от горенето на пелетите и съответно колкото е по-малка скоростта То водата повече време стои в топлообменника и поема повече от енергията отделена при горенето но пък съответно по-бавно се разпространява по всички отоплителни уреди радиатори и отдава по-бавно от топлината си но пък при този ефект се получава едно стабилна загряване на водата на 50 градуса да кажа и се отдава повече време тъй като скоростта и при топлоотдаването на радиаторите също е по-малка и съответно повече време водата стои в самия радиатор и отдава топлината си в помещението при едно стабилно поддържане на топлина в топлообменника водата е стабилна температура и така А при по-висока скорост на водата топлообмена е доста по малък и в топлообменника и в помещенията тъй като циркулацията завишена затова трябва да се намери балансира н подход или по-точно казано ако Системата е прекалено голямото помпата да са увеличи на по-висока степен за да може да задвижва количество вода тъй като колкото по-голям обема на водата в системата може би трябва да се движи по-бързо за проба може да пробвате камината ви да коли в приятно както казахме по-горе режим модулация минимално горене то при висока скорост на водата тя няма да почти да си променя температурата напред ниска скорост тя ще си я променя или ще поддържа примерно затова в тоя режим при най-малко пламък и висока скорост на помпата се постига нулев ефект
kavarov - помощник
Тончо съгласен съм с теб , отново отговор за почести от Трифон браво , поне хубаво обясни какво е шнек- мек . Добре бе на луди ли се правите ? Изглеждате вече наистена смешни ! Виждам помощ от Вас няма да получим то е ясно , как може да кажеш вашите не ги разбирам а ти шнек нямаш ли на пелетната ди камина/котел , с пелети ли си всъщност ? Другият пък Бърнит ли къв е , имал камина Бърнит пък дава и се подиграва във форум с тема Златен Огън тц тц тц .
Тончо ясно е че ще се мъчим с други хора няма да са те , моето виждане и това което разпитах е :
1. Вариант от човек прави камината на авто , като задава 65гр и с хронометър 4ч работа и 4 ч покой като се редуват с програмата за хронометър разход 1 чувал и малко темп. 25 пада в покой до 21 и пали - Според мен малко е добре но не е добре за запалката . С11 -0.8 през 17 сек. вент. 850 .

2. Казват че по добре е да не угася камината да влиза в модулация и да пуска минимално пелетки за да подържа огъня само - Но при мен тези настройки са или увелича времето , после пробвах един майстор ми каза да я оставя на 4 та степен ръчно по бързо вдига градуса и влиза веднага в модулация след падане на градусите с 4 отново влиза на четвърта степен но незнам отново както каза ми се струва че леееко по малко хаби но отново си отиват чувалчетата . Проблема е че като забравя и я изтърва и се угаси прави ми шлака .

3. Стигам до едно заключение което мисля да пробвам понеже единственият варият при мен за в момента е понеже с жената ходим на работа спираме камината вечер защото бая жега става тя топлината се задържа докато се върнем след обяд и я запалим към 3-4 ч до към 12.30 ч и така съм стигал до 1 чувал за два дена .
Мисълта ми е работи камината да загрее добре стаите без да се гаси , след това при вече загряли перфектно стаите да се усети че е към 25гр , намаляме камината да работи на 45-50 гр като се измери да влезне в модулация да ги подържа тази температура примерно С11 - 0.6 при време на подаване на шнека 20/23 сек . Ако ги подържа ако не да се намали времето или да се увеличи подаването на шнека . Незнам вентилатора колко е добре да е при модулация . Така ще гори едвам ще подържа 47-48 гр . на водата пазиш запалката .
:?
Дано някой наистена пише и даде съвет за настройки на новото управление но засега това мисля да направя , а в момента както я карам ми е малко добре но лишото е че я паля всеки ден . А когато почиваме и двамата ставам аз към 9 ч паля я и към 22ч е ударила един чувал , до към 12.30 и малко отгоре . Но вечер я спирам лошото е че няма такива студове и май не е добър варианнт ако отвън стане под 0лата .
kavarov - помощник
Корекция в 12.30 ч имах в предвид 00.30 ч :yawinkle:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Пелетна камина Golden Fire PS24, 24кВт - впечатления" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: