• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mirochukov - напреднал
За мен горелката работи нормално и без лепене.
Един път за два месеца надигнах гривната и събрах пепелта в канала за въздуха.
Това е подръжката ми! :-D
шоп - майстор
При мен също няма разлика с или без лепене. Писал съм го вече :?
filmatoplo - майстор
Някой пробвал ли е да си завари нова гривна с отвори по свой вкус ей тъй за проба ,поне за горене на пелети .С квадратни глави ли сте или с кръгли .
a44o - напреднал
Филме, ти имаш повече опит,нима не си пробвал още?..... :?
filmatoplo - майстор
Пробвал съм обаче на мойта камина ,давал съм съвети за усъвършенстване на горелките в такива котли ,остава само някой да действа .Затова питам какви са горивните камери ,защото Кръглите имат повече възможност за опции особено да доработка за въртене на главата .
unikalen88 - напреднал
горелка 35 киловата ограничена на 20 да речем и горелка 25 киловата ограничена на 20 еднкъв разход на гориво ли ще имат.Имам котел БОШ 32 киловата но ми е голям попринцип.Колебая се коя да взема за следващата зима.И защо се водят 15-25 и 15-35 .немогат да се намалят под 15 киловата или???
filmatoplo - майстор
До 200 квадрата малката .
unikalen88 - напреднал
да де но трябва да може 240 да топли малката ще стигне ли и важното е да не е на голяма мошност и да гори като ламя а да намаля на ниска мошност
gazgenerator - специалист
Здравейте и за много години!
След доста прекарано време пред котела,постигнах ето товаhttps://photos.app.goo.gl/oUlRFid4jfFPqGqa2 . Забелязах,че ако въздуха ми е под 40% не се получава добро изгаряне, и има доста сажди. Вентилатора ми е 255кб ч . Изгорелите газове са ми малко високи ,ама по документи на моя котел му дават да работи на 180-220г,може би да се презастраховат.
Котела ми е Defro ekr pz 14 kw с горелка Екоенергия и отоплявам неизолирана къща 70кв от общо 105кв(хола който е 32кв не го отоплявам).
Мисля ,че контролераSKPZ02 е с много възможности за настройки,а с модула за отдалечен контрол е направо песен! :rock:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: