• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
ср ное 28, 2018 2:24 pmТрифон П.Трифонов написа:
Първо, за твое спокойствие, щом акумулатора пали колата, значи е читав и ще работи UPSa.
Автомобилния акумулатор си го карайте на колата.
Ако искате камината да работи на UPS 1час, то акумулатор ок 7Ah ще ви върши работа.
Не е скъп и ще се зарежда бързо.
Първия от Гугъл https://vikiwat.com/akumulator-gelov-12 ... .5-12.html
един час ми е много малко, минимум 3 часа
този който в момента е на колата, преди беше на юпс и последно държа 1 час, та затова ги разменихме
а този от колата, го сложихме на юпс и нямам идея колко държи, но събота и неделя ще ги тествам и двата
на път съм да взема и трети, защото знам как се вадят горящи дърва от камината :shock:
шоп - майстор
@iliana,,
можете да помислите и за маломощен инверторен генератор. Вкъщи имам такъв 800 вата. С 2 литра бензин работи 4,1 часа, а при мен и повече. Тих и лек 9 кг. Щом жената го пали без да си чупи маникюра значи всеки може да го ползва.

Допълнителният плюс е, че имам и телевизор, кабелна, нет, 4 лаптопа и лампи в хола освен помпата и 8 бр вентилаторни конвектора заради които го купих
А съседите гледат в свеща :idea:
iliana - специалист
След 2-3 години мислим да минаваме на газ и затова не ми се правят много инвестиции
В момента тествам юпс и акумулатора
Нормално ли е така да бръмчи
Имам чувство че ще изгори помпата
шоп - майстор
пет ное 30, 2018 6:39 pmiliana написа:

Нормално ли е така да бръмчи
Имам чувство че ще изгори помпата
Прочетете за генератори и захранваня с чиста или пълна синусуида и ще разберете.
iliana - специалист
пет ное 30, 2018 6:47 pmшоп написа:
Прочетете за генератори и захранваня с чиста или пълна синусуида и ще разберете.
Бихте ли ми разказали накратко
Нормално ли е
Първият акумулатор държа само 30 мин, след това го замерихме 12V
Нищо че колата пали с него без проблем- не става
Утре ще тествам другия
То и нов акумулатор бих купила,но да не се окаже накрая че е от юпс
andy_forresite - майстор
Модела на помпата, на коя скорост е включена, какъв ЮПС имаш и колко амперчаса е акумулаторът?
Преди 3 години бях с печка на дърва с водна риза. Ползвах резервно захранване на интиел 150 вата. Към него слагах акумулатор от автомобил 55 амперчаса. На втора скорост помпата консумираше 40 вата. Изкарваше над 8 часа с бръмчене на помпата. Последната така и не изгоря. Моят ЮПС беше продаван с чиста синусоида, но въобще не беше такава. За циркулационни помпи (каквато е твоята на камината на дърва) се купуват резервни захранвания с чиста синусоида. Не модифицирана, а чиста . Трябва да може да зарежда акумулатор когато има ток и да обръща веднага от 220 на 12 V към 220V при прекъсване на електрозахранването.
Газовия котел също спира като няма ток. Нямам обяснение как е изкарал само 30 минути пък колата е запалила с акумулатора. Няма логика. Акумулаторните батерии към ЮПС-и се изстискват до 10,8 волта. С този остатъчен ток най-много да светне таблото на автомобила без да може двигателят да превърти и един оборот.
Нормалното състояние на зареден акумулатор е 12,6-12,8 волта. Ако мултицета показва 12V това не е зареден акумулатор. Тази разлика от 12,8 до 12V се отразява като поне 1,5 часа по-малко поддържане на една помпа с 40-50 вата консумация.
Същият акумулатор от втората ми кола, с който пусках преди три години помпата, но с друго инверторно захранване, пелетна горелка два часа и отпаднала една чертичка за състояние на батерията от общо пет. Помпата ми е максимум 22 вата, а другата консумация не я знам, но е някъде 60 вата средно. Трябва да издържи много повече от 30 минути с тази помпа, особено щом автомобил запалва с акумулаторната батерия без дозареждане.
gnt69 - майстор
пет ное 30, 2018 7:10 pmiliana написа:
Първият акумулатор държа само 30 мин, след това го замерихме 12V
Нищо че колата пали с него без проблем- не става
Утре ще тествам другия
То и нов акумулатор бих купила,но да не се окаже накрая че е от юпс
Я го снимай тоя ЮПС или му напиши името и модела. И аз съм с ЮПС и обикновен акумулатор 60ач на 3 години, захранва 4 помпи и пелетна горелка и издържа 4-5 часа.
iliana - специалист
Не съм сигурна дали е купуван или майсторът го прави този юпд
И предния ни беше от него,но държеше по 8ч
Тоя акумулатор го знаех че не го бива много,ще видим утре другия
Това е юпс
https://dox.abv.bg/download?id=b553fd4 ... а сваляне
kozl - майстор
пет ное 30, 2018 8:17 pmiliana написа:
Не съм сигурна дали е купуван или майсторът го прави този юпд
И предния ни беше от него,но държеше по 8ч
Тоя акумулатор го знаех че не го бива много,ще видим утре другия
Това е юпс