• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Стаен термостат през телефона ли ,аз ползвам Салус рт 310 и ,някой споменават Бибойл.
pitona_89 - специалист
Камината 18кw .Мога ли да я направя по рядко да обдухва (да почиства).
pitona_89 - специалист
П10 - 10
П18-25
Искам да пуска по рядко пелети ,трябва да увилича стойностите или да намалям ?
pitona_89 - специалист
Извинявам се ,че постоянно пускам постове ,но в момента я наблюдавам и се сещам на момента :)
Как мога да видя в момента на коя степен работи ,1,2,3,ауто и мога ли на момента да видя какви са димните газове .?
filmatoplo - майстор
С фумис ли беше ,ами като със стрелката надясно отидеш на икона за мощност и натиснеш ентер виждаш на коя си ,с плюс и минус променяш ако искаш и потвърждаваш с ентер .А температурата ,пак със стрелка надясно отиваш на иконата за температури -показва се температура на въздуха,натискаш плюса -отива да ти покаже температура на водата,натискаш още веднъж плюса и ти показва температура на газовете. :wink:
pitona_89 - специалист
пет окт 30, 2020 4:20 pmfilmatoplo написа:
С фумис ли беше ,ами като със стрелката надясно отидеш на икона за мощност и натиснеш ентер виждаш на коя си ,с плюс и минус променяш ако искаш и потвърждаваш с ентер .А температурата ,пак със стрелка надясно отиваш на иконата за температури -показва се температура на въздуха,натискаш плюса -отива да ти покаже температура на водата,натискаш още веднъж плюса и ти показва температура на газовете. :wink:

Да,аз съм го оставил на ауто,но мога ли да видя на коя е моделирала , дали е влязла в режим или ... то така ще си показва постоянно AUTO . На температура имам само 1 и 2 .... стайна и на вода .... нямам 3 .От някоя настройка ли се добавя ... или контролера не поддържа тази опция .
За днес 4 часа работа ... вече не се вижда нищо през стъклото . Утре ще сменя пелетите и тогава ,ако пак е така ще пиша пак .

Има ли вариант заради намаления вентилатор да цапа стъклото .
Всичко друго е перфектно ...е че и много харчи за сега :) Водата си я държи 55,56 градуса .... стайната температура съм я направил 33. За да не спира камината ,а да си поддържа водата,ако има друг начин споделете :)

Прикачен файл

20201030_171155.jpg
pitona_89 - специалист
вт ное 20, 2018 1:21 pmVasil82 написа:
Здравейте на всички нов съм във форума и ако има подобна тема моля да ме извините.Та въпросът ми е следния,направих парно с пелетна камина Thermolux 18kw, разхода ми е около 1,3 кг/ч.,захранват се бойлер 80 л.,радиатори с мощност 2.7kw,3kw,1kw,0.7kw..И другият ми въпрос е че има шум като от течаща вода, радиаторите са обезвъздушени,главите да марка fornara.

Би ли споделил настройките си .
Опушва ми се стъклото бързо ,но пък имам и голяма тяга ,саждите хвърчат на всякъде , вентилаторите са на 50,60 подаване на 10,15.
Иначе топли ,влиза си в модулация .Само стъклото ме мъчи ... е и разхода е по -голям от твоя :)
kunchevv - напреднал
пет окт 30, 2020 2:45 pmpitona_89 написа:
П10 - 10
П18-25
Искам да пуска по рядко пелети ,трябва да увилича стойностите или да намалям ?
От около две седмици и аз съм с пелетна камина Термолукс 25. За сега успях да достигна "златната среда" да работи постоянно без да включва и изключва постоянно и съответно да харчи повече по този начин. Та въпроса ми е - някой може ли да каже как се влиза в тези "финни" настройки на камината и от къде мога да видя всяко едно "P" за какво е? Търсих в книжката, която ми е оставена, но там не пише нищо за тези настройки. Искам и аз да променя времето за подаване на пелети. В момента на всеки 7сек. подава пелети.
До сега съм бил все на климатици и за това не съм много наясно, за това ще съм благодарен ако има кой да ми обясни къде точно да вляза.
ПС отоплявам първи етаж на къща, 7 радиатора и 1 лира, като камината се намира под мен в мазето.. ако това има някакво значение.
pitona_89 - специалист
От 2,3 месеца търся настройни за точния модел ,но като цяло те са общи за Fumis Alpha
На 8 страната съм пуснал настройките за бурнит ,но те са същите като нашите + ,- някой леки разминавания в зависимост от мощноста на камината . Аз ги гледам от там и да ти кажа..... хванах и цаката :)

Влизането става по този начин
Ако нещо не ти е ясно пак пиши.
kunchevv - напреднал
чет ное 05, 2020 9:42 ampitona_89 написа:
От 2,3 месеца търся настройни за точния модел ,но като цяло те са общи за Fumis Alpha
На 8 страната съм пуснал настройките за бурнит ,но те са същите като нашите + ,- някой леки разминавания в зависимост от мощноста на камината . Аз ги гледам от там и да ти кажа..... хванах и цаката :)

Влизането става по този начин
Ако нещо не ти е ясно пак пиши.
Много полезно видео! Благодаря!
Само искам да попитам в Р10 да речем стойността 20 в какво се изразява - че през 20 секунди подава пелети или 20 парченца се подават?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 32

Тема "Пелетна камина Thermolux" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: