Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Поръчах си днес частите за моята каминка ,японска запалка,вентилатор димни газаве ,мотор за шнек син ,гъвкава тръба ,пружина за шнека ,контролер Натурела .450 лв всьо .
Какви са тез сините мотори да не са левскарски.
Това много лошо че един от най изявените майстори и монтажници във форума си прави сам горелка. Сигурно си монтирал 20-30 вида и нямаш фаворит. Или си наумил да направиш чудо невиждано. :partyman:
fbr - майстор
gnt69 написа:
Това много лошо че един от най изявените майстори и монтажници във форума си прави сам горелка.
Не е лошо, а е стъпка в правилната посока. Преди време, като бях написал, че една горелка, няма нищо повече от една пералня, опонентите ми написаха, че не съм ги разбирал тия работи.
gnt69 - майстор
fbr написа:
gnt69 написа:
Това много лошо че един от най изявените майстори и монтажници във форума си прави сам горелка.
Не е лошо, а е стъпка в правилната посока. Преди време, като бях написал, че една горелка, няма нищо повече от една пералня, опонентите ми написаха, че не съм ги разбирал тия работи.
То много работи няма логика да струват колкото струват но е така. Преди 15 тина години една идва да прави демонстрация на прахосмукачка Рейнбоу и жена ми като запали. Изкарах я на терасата и и показвам колата пред блока спряна и и викам кола или прахосмукачка. Бързо вдяна и вика кола кола. :partyman:
gnt69 - майстор
Я да питам нещо. Откъде вземате шнековата спирала и на какви пари.
filmatoplo - майстор
Това което ще правя е да накакам печка с водна риза Прити да стане пелетна камина :wink: тоест копирам пелетните камини ,купувам компонентите и ще ги приложа към Притито .Не става въпрос за горелка за котел ,тук отоплявам 55 квадрата площ 37 глидера н600 ,лира 45\120 и бойлер 80 серпентина .Печката е Прити с водна риза 10 клв с фурна ,в която преди 2-3 години внедрих още риза и сега е около 12-13 клв .Една зима я пробвах на пелети с една гравитачна горелка като Пелетрон 15 , целия зимен сезон с 2,5 тона дървестни пелети ,обаче си е примитивна работа .Сега уж да сме почти оригиналка . :wink:почти всичко купих от Мотор барбекю.
filmatoplo - майстор
Всички компоненти набавих ,пружината я взимам от -Мотор барбекю .трябва да видя къде се намира фотосензора в камините - за да не откривам топлата вода . :wink: Абе малко се изложих че си поръчах стандартно управление ,а не онова цветното ,даже не разбрах дали е по скъпо .
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Всички компоненти набавих ,пружината я взимам от -Мотор барбекю .трябва да видя къде се намира фотосензора в камините - за да не откривам топлата вода . :wink: Абе малко се изложих че си поръчах стандартно управление ,а не онова цветното ,даже не разбрах дали е по скъпо .
Маркучите са по евтини в продавалника. Преди два дни купих за 15 лв метъра ф63.
gnt69 - майстор
gnt69 написа:
filmatoplo написа:
Маркучите са по евтини в продавалника. Преди два дни купих за 15 лв метъра ф63. Тез новите управления много хубави гледам най новото има и буфер да управлява и ламбда.
http://www.naturela-bg.com/bg/product/4 ... i-i-kotli/
dani731117 - специалист
Здравей Филма мисля че трябваше да вземеш- контролер за пелетна камина с водна риза NPBC-V3C-2 .Там няма фото-сензор а датчик за температура на газовете и по тях разбира дали е запалила .От Натурела са разбрани и мисля че няма да има проблем да върнеш това и вземеш друго .Поздрави .
filmatoplo - майстор
Да днес видях че камината която палих има датчик който мери температурата на газовете на изхода. ама свърши тя - от мерак скъсах кутийката. Ще го направя с фото сензор.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: