Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m0m43 - специалист
Благодаря за бързите отговори! За съжаление проблема продължава и след ресета през платката :( Добре, че имам климатик :rock:
Ще им се обадя, да им пратя платката и без това бях със стария софтуер 1.7/1.4.

@filmatoplo ще ти драсна на лично да ми дадеш един телефон на натурела :)
filmatoplo - майстор
:heart: Трифон ги знае там каките .
Не оспорвам редно или не. Попита колко. Ти колко си готов да дадеш от сърце.
Да не излезе, че като я пратиш във Варна, с Еконта, в двете посоки, да ти излезе по евтино и бързо?
Телефона на Натурела го има в Гугъла, ма и Филма е хора.
m0m43 - специалист
Здравейте,

Свързах се с Натурела и се разбрахме да им пратя платка за ремонт и актуализация на софтуера :rolleyes: :rolleyes: . Отностно цената, не съм питал, но ме съмнява да е кой знае каква сума. В крайна сметка колкото толкова - важното е да стане и да е топло на жената и детето :)
Според мен проблема дойде от честото спиране на тока, и затова мисля да взема UPS. Да бъда честен това трябваше да го направя още когато взех горелката и котлето, но дистрибутора ме разобеди с претекста, че UPS-са не бил полезен за горелката поради незнайно каква причина.
Някой има ли UPS сложен на грейко и има ли накакви проблеми? Също така какъв да избера?
ср ное 21, 2018 11:46 amm0m43 написа:
Здравейте,

Свързах се с Натурела и се разбрахме да им пратя платка за ремонт и актуализация на софтуера :rolleyes: :rolleyes: . Отностно цената, не съм питал, но ме съмнява да е кой знае каква сума. В крайна сметка колкото толкова - важното е да стане и да е топло на жената и детето :)
Според мен проблема дойде от честото спиране на тока, и затова мисля да взема UPS. Да бъда честен това трябваше да го направя още когато взех горелката и котлето, но дистрибутора ме разобеди с претекста, че UPS-са не бил полезен за горелката поради незнайно каква причина.
Някой има ли UPS сложен на грейко и има ли накакви проблеми? Също така какъв да избера?
Цената на ремонта ще те изненада.
Имам UPS и повече заради камината на дърва го купих, че спре ли тока Ферибота надува свирката със страшна сила. Онзи ден забравих да включа помпата и чух сирената- Предпазната група сработи.
Всичко това, щото съм много умен и си изгорих ДТ. Неска Петьо /Интиел- Поморие/ ми го ремонтира за пет /5/ лева и утре го слагам, че сега печката е отменила пелетарника.
По същия начин работят и Натурела. Ако всички фирми и предприятия, в България, бяха като тях...
Относно UPSа, имам на Техногама 400 вата. Новата запалка го товари до безобразие, но при теста запали от 6ти или 7ми опит. Български, качествен и скъпичък. Ще си направя или намеря по слаба запалка или ще го сменя с батко му.
Колеги ползват Кемот и пишат, че са доволни. По евтин е и уж полски.
m0m43 - специалист
Здрасти,

Надявам се да имаш предвид, че ще ме изненада положително а не отрицателно :mrgreen: .

Отностно УПС-а, не ми се дават много пари, защото не ми е много наложителен както при теб за камината. Идеята ми е по-скоро да предотварятя това шоково спиране и пускане от ляля Гичка (ЧЕЗ) :axe: Прегледах ги и двата варианта, но по ми хареса KEMOT-а заради цената.
За РБ30 ще ми свърши ли работа 500W-вият вариант? Като цяло каква е общата мощност на РБ30 (предполагам е горе-долу еднаква и с 20ката)? Запалката е 120W (стандартната), помпата е към 30w (на най-малката степен) - за другите неща обаче идея си нямам..
andy_forresite - майстор
Със запалка 120 вата със сигурност ще ти върши работа. За по-мощната вече не мога да ти гарантирам.
Общата консумация - вентилатор, малък шнек, голям шнек и управление и около 100 вата. Това е грубо да добиеш представа като тръгнат шнековете доколко стига консумацията. На кемота има индикатори със сини диоди за натовареност. При мен светваше първата и най-много втората от общо пет чертички. Синусоидата му е каквато трябва. Всичко ще работи. Тук гарантирам, защото съм го пробвал. Само ако много ти лавира напрежението няма да ти върши работа и то ако се променя в диапазон 245-260 волта, защото ако не се лъжа над 245 волта задейства защита по напрежение и намалява напрежението към грейкото ти - почва да подава 225-230 волта. При падане под 210 волта пак включва но вече на по-висок волтаж и пак държи 225-232 волта. Но в инвертор режим държи точно 230 волта както си пише в характеристиките. При мен токът варира точно между 242 и 262 волта и тая защита ми прецакваше горенето и затова го върнах на 2-3-тия ден. Иначе уредът е супер. има си вентилаторче за охлаждане, което се пуска само понякога и то когато въртят и двата шнека. За 2 секунди някъде. Един добър уред, но не е за мен.
ср ное 21, 2018 1:14 pmm0m43 написа:
Здрасти,

Надявам се да имаш предвид, че ще ме изненада положително а не отрицателно :mrgreen: .

Отностно УПС-а, не ми се дават много пари, защото не ми е много наложителен както при теб за камината. Идеята ми е по-скоро да предотварятя това шоково спиране и пускане от ляля Гичка (ЧЕЗ) :axe: Прегледах ги и двата варианта, но по ми хареса KEMOT-а заради цената.
За РБ30 ще ми свърши ли работа 500W-вият вариант? Като цяло каква е общата мощност на РБ30 (предполагам е горе-долу еднаква и с 20ката)? Запалката е 120W (стандартната), помпата е към 30w (на най-малката степен) - за другите неща обаче идея си нямам..
Сори, ама и 500 ватовия ще кляка. Новата запалка не е 120,а 300 вата при работна температура.
На стайна тръгва с 1.2 квт и докато стопли 400 ватовия пада 6-7 пъти. Лазар беше споменал, че с 600 на Техното пали безгрижно. Явно поема претоварването във времето докато стопли запалката. Ако няма да разчиташ, че докато си гледаш мъжката работа на някъде, котела трябва да пали задължително, 500 Кемот. Инак 700. Бе щом моя 400 я запали с вой на умряло, и 500 ще успее. Зависи на какъв праг на претоварване и колко пъти е настроен да се отказва.
Ел консумацията е еднаква.
Ти ако си със старата запалка, грижи нямаш, ама докато и дано е здрава.
m0m43 - специалист
Както почнахме да говорим за тая запалка, усещам че скоро ще я сменям :mrgreen:
Да, съгласен съм, че UPS 500W вариант ще укоцее на 300W запалка, но пък и цената за UPS 700W e 350лв. Ще ме извинявате, но за толкова пари ще си взема новият контролер от натурела и ще си ги менкам ако се прецака някой :D Майтапа настрани, но наистина не ми се харчат толкова пари за нещо което не ми е от първа необходимост, а само за подсигоряване - все пак и не съм сигурен дали целият проблем е от тока или просто контролера се е прецакал в неправилният момент.
Иначе за запалване говорим, че по всяко време ще го мъчи UPS или само когато нямам ток - демек в авариен режим на UPSa?
Другият въпрос ми е, дали kamot-а идва с батерия или трябва да си купувам отделно?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: