Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно затова няма смисъл поддържането да е повече от 20 минути
чет ное 29, 2018 7:29 pmfilmatoplo написа:
Горелка 30ка би ли оръгала 1800 кг слънчогледови пелети за месец ,в случая питам не за икономия ами обратно .Трябва да покрия един норматив 10 тона на сезон :wink: странно нали .
Ако се наложи, отваряй прозорците, бойлера да е на самоток, там нещо неокъпана мома да не остане в общината, на кокошките давай!
Ши ги гътнеш за норматив.
чет ное 29, 2018 7:29 pmfilmatoplo написа:
Горелка 30ка би ли оръгала 1800 кг слънчогледови пелети за месец ,в случая питам не за икономия ами обратно .Трябва да покрия един норматив 10 тона на сезон :wink: странно нали .
Аз ги горя с 20-ка. Миналата година 9 тона, средно по 1.5т/месец, 50 кила на ден. Вчера барнах малко настройките да ми харчи по 80кг/ден, че вече топлим над 300м2.
Dino - специалист
пет ное 30, 2018 12:56 amLazarGanev написа:
Точно затова няма смисъл поддържането да е повече от 20 минути
Това ме изненадва , при всички ли е общо взето като при мен ?
Тогава защо не са ограничили параметъра в по -разумни граници !
Границите са си разумни, контролерът е универсален и се монтира на различни модели горелки с различни конструкции, с различна организация на процесите в цикъл поддържане. Няма смисъл да влизам в повече подробности, достатъчно е да приемем, че при RB е така.
andy_forresite - майстор
Сигурно е задал ниска темп на водата и затова стига до "поддържане". Може да се намали мощност на Р1 за да не стига до там. Или самата Р1 да се настрои като поддържаща с подаване на пелети, а другите две ще са работни. Старите контролери можеха да се настройват в поддържането и ставаха 4 мощности. Пак се ползва една, най-много две работни, но хайде. Минават 2-3 до 4 минути докато огънят се разгори. Това при излизане от поддържащата и идване на ниската работна. В случая това ще да е Р2 (р1 поддържа). Винаги има вариант да не стига да поддържане.
filmatoplo - майстор
Моя контролер Натурела понеже е универсалния -поддържането ми е още една степен ,направо си се настройва с подаване,цикъл и % въздух .Слагал съм и на горелка Грейко такъв -и е по добре .
Dino - специалист
Не знам как е при другите хора .Аз нямам опит с тази работа и това което наблюдавам е следното: Стайния датчик спира помпата за около 35 мин,толкова време трябва за да падне темп с 4 десети .През това време горелката работи в режим "поддръжка "и температурата се е вдигнала до към 61 градуса като при спирането е била около 56 .Започва охлаждане което трае около 5 мин. т.е. темп. пада и на 59 градуса минава на Р1 . Тук започва проблема . Отначало започва разгаряне ,даже отчита пламък ,но при следващите подавания на пелети ( през 45 сек ) горенето спира ,започва пушене ,пламъка изчезва и следва гасене и съответно ново палене.
Нещо не е наред с настройките ми ли ? Или такъв си е просто алгоритъма на горелката....
kaio - напреднал
пет ное 30, 2018 9:48 amDino написа:
Не знам как е при другите хора .
И при мен е сходна ситуацията. Горя 6мм. слънчогледови пелети. След 20 минути поддръжка се опитва да запали, но не успява и се гаси.
Може да намалиш времето за работа в поддръжка на 20 минути, така горелката ще е угаснала след още 10 минути и ще е готова за палене при сигнал от стайния термостат.
Аз съм със стария контролер и подържането съм настроил в режим BMG с настойки: зареждане- 1.8 секунди, цикъл 70 секунди, вентилатор 25%(560 оборота). Работата на горелката ме устройва, надявам се и разхода да е нормален.
Dino - специалист
Т.е. трябва да разбирам че новите горелки ( а моята е от 1 месец ) нямат настройка на поддръжката.
Тогава вариантите са два. Да гаси след като напомпи температура или да направя настройките слаби за да достига бавно зададената температура. В момента стайния термостат работи с 2 десети нагоре и надолу.Ако го огранича с 1 десета дали няма да е по-добър вариант?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: