Здравейте,
Днес си пуснах камина PM13 и възникна следния проблем.
При разпалване камината започва да бумти. Оборотите на вентилатора са 1600 +- 20-30. Но явно след като се разпалят пелетите изпада в някакъв вид резонанс. Дали ( ако е възможно) ако се променят оборотите на вентилатора ще се промени нещо ?
Поздрави
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx
- специалист
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
filmatoplo
- майстор
Горивото е много при разпалване .
grants написа:Времената са в ТР05grants , жив и здрав , пия за тебе една кана винце

Не мога да я настроя да запали сама и да изгаси сама... Трябва ли да я програмирам като е запалена? Burnit pm 25+ ми е каминката 

Вечер от 19ч до 1.30 ... сутрин от 6.30 до към 10ч Благодаря предварително
grants
- специалист
Така 1во влизаш в потребителското меню със задържане на бутоните Р2 и Р4, от там отиваш в раздела CrOn. Подменюто EnAb трябва да е на ON за да ти е включена камианта да работи по таймери, когато е OFF дори да са нагласени времената на вкл/изкл камината няма да се включи в този период.
След като си я включил функцията отиваш в подменюто PrOG за да зададеш и времената.
Предполагам знаеш, че има 3 времеви интервала, които се отключват/заключват със задържане на бутона за включване на камината. Така пускаш 1я интервал в Понеделник и нагласяш време на включване 19:00 отдолу трябва да е 1,Мо ... даваш напред и нагласяш време за изключване на същия интервал 23:59 1'Мо. Отиваш на следващия ден Вторник tU отключваш 1я интервал и нагласяш време на включване 00:00 , отдолу трябва да е 1,tU , времето на изключване 1:30 на 1'tU. Следва да отключиш 2я интервал на Вторник с часа за включване - 19:00 и 2,tU , после пак изключване 23:59 и 2'tU и така продължаваш с дните на седмицата по същия начин. Идеята е че като искаш да минеш от един на друг ден трябва да позлваш 2 интервала като зададеш да се изгаси в 23:59 и да се запали на 0:00 на следващия ден, разбира се камината не се гаси и включва за 1 минута просто така е зададена логиката в контролера за преминаване от един на друг ден когато състоянието е едно и също.
Можеш да прочетеш и книжката, там е даден горе долу същия пример като твоя, ако има някакви проблеми сме насреща
Поздрави !
След като си я включил функцията отиваш в подменюто PrOG за да зададеш и времената.
Предполагам знаеш, че има 3 времеви интервала, които се отключват/заключват със задържане на бутона за включване на камината. Така пускаш 1я интервал в Понеделник и нагласяш време на включване 19:00 отдолу трябва да е 1,Мо ... даваш напред и нагласяш време за изключване на същия интервал 23:59 1'Мо. Отиваш на следващия ден Вторник tU отключваш 1я интервал и нагласяш време на включване 00:00 , отдолу трябва да е 1,tU , времето на изключване 1:30 на 1'tU. Следва да отключиш 2я интервал на Вторник с часа за включване - 19:00 и 2,tU , после пак изключване 23:59 и 2'tU и така продължаваш с дните на седмицата по същия начин. Идеята е че като искаш да минеш от един на друг ден трябва да позлваш 2 интервала като зададеш да се изгаси в 23:59 и да се запали на 0:00 на следващия ден, разбира се камината не се гаси и включва за 1 минута просто така е зададена логиката в контролера за преминаване от един на друг ден когато състоянието е едно и също.
Можеш да прочетеш и книжката, там е даден горе долу същия пример като твоя, ако има някакви проблеми сме насреща

Поздрави !
Здравейте имам един въпрос тая год си монтирах бърнит 13 кв но имам усещане че лапа мн пелети за 1 вечер цял бункер забелязах че не влиза и в модулация задал съм 65 градуса а камината си стои на 60 62 градуса и постоянно работи имам термоглави на всичките радиатори трябва ли да са натегнати хубаво гайките на термо главите имам чувство че като ги натегна радиатора и да е на 5 не е топъл и за самопочистването отстрани на кошничката винаги имам пепел и на вратичката стъклото като погори час веднага се опушва не съм викал още майстор дая настройва пък съм с малко дете и няма как да не я вкл дали ще ми напр проблем че е работила и от форума гледах някви настройки бърниках не знам и това дали ще е проблем ако някой ми обесни ще съм му благодарен че вземам да се нервя с тая камина
andy_forresite
- майстор
позиция 5 колко градуса отговаря? При моите е 28°С. Моите съм ги сложил м/у 3 и 4 и по-точно на 23 градуса.
За да гори много и да са студени радиаторите значи настройките са много зле. Я подаване е много, я въздух е малко, може комбинация от двете...
Grants, относно Wi-Fi модулчето да те попитам - то само безжично ли може да се свързва към домашната мрежа? Питам понеже имам кабел с RJ45 директно от рутера до мазето и не знам дали може да стане с включване на такъв кабел или само по въздуха.
За да гори много и да са студени радиаторите значи настройките са много зле. Я подаване е много, я въздух е малко, може комбинация от двете...
Grants, относно Wi-Fi модулчето да те попитам - то само безжично ли може да се свързва към домашната мрежа? Питам понеже имам кабел с RJ45 директно от рутера до мазето и не знам дали може да стане с включване на такъв кабел или само по въздуха.
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература