Най - вълнуващия въпрос зимно време.
startx - специалист
Не съм ти разбрал явно въпроса ;)
Здравейте,

Днес си пуснах камина PM13 и възникна следния проблем.

При разпалване камината започва да бумти. Оборотите на вентилатора са 1600 +- 20-30. Но явно след като се разпалят пелетите изпада в някакъв вид резонанс. Дали ( ако е възможно) ако се променят оборотите на вентилатора ще се промени нещо ?

Поздрави
filmatoplo - майстор
Горивото е много при разпалване .
grants написа:
Времената са в ТР05 :)
grants , жив и здрав , пия за тебе една кана винце :drinkers: :finga:
Не мога да я настроя да запали сама и да изгаси сама... Трябва ли да я програмирам като е запалена? Burnit pm 25+ ми е каминката :?
grants - специалист
Кажи как искаш да работи и ще измъдрим как да я нагласиш :wink:
Вечер от 19ч до 1.30 ... сутрин от 6.30 до към 10ч Благодаря предварително
grants - специалист
Така 1во влизаш в потребителското меню със задържане на бутоните Р2 и Р4, от там отиваш в раздела CrOn. Подменюто EnAb трябва да е на ON за да ти е включена камианта да работи по таймери, когато е OFF дори да са нагласени времената на вкл/изкл камината няма да се включи в този период.
След като си я включил функцията отиваш в подменюто PrOG за да зададеш и времената.
Предполагам знаеш, че има 3 времеви интервала, които се отключват/заключват със задържане на бутона за включване на камината. Така пускаш 1я интервал в Понеделник и нагласяш време на включване 19:00 отдолу трябва да е 1,Мо ... даваш напред и нагласяш време за изключване на същия интервал 23:59 1'Мо. Отиваш на следващия ден Вторник tU отключваш 1я интервал и нагласяш време на включване 00:00 , отдолу трябва да е 1,tU , времето на изключване 1:30 на 1'tU. Следва да отключиш 2я интервал на Вторник с часа за включване - 19:00 и 2,tU , после пак изключване 23:59 и 2'tU и така продължаваш с дните на седмицата по същия начин. Идеята е че като искаш да минеш от един на друг ден трябва да позлваш 2 интервала като зададеш да се изгаси в 23:59 и да се запали на 0:00 на следващия ден, разбира се камината не се гаси и включва за 1 минута просто така е зададена логиката в контролера за преминаване от един на друг ден когато състоянието е едно и също.
Можеш да прочетеш и книжката, там е даден горе долу същия пример като твоя, ако има някакви проблеми сме насреща :)

Поздрави !
Здравейте имам един въпрос тая год си монтирах бърнит 13 кв но имам усещане че лапа мн пелети за 1 вечер цял бункер забелязах че не влиза и в модулация задал съм 65 градуса а камината си стои на 60 62 градуса и постоянно работи имам термоглави на всичките радиатори трябва ли да са натегнати хубаво гайките на термо главите имам чувство че като ги натегна радиатора и да е на 5 не е топъл и за самопочистването отстрани на кошничката винаги имам пепел и на вратичката стъклото като погори час веднага се опушва не съм викал още майстор дая настройва пък съм с малко дете и няма как да не я вкл дали ще ми напр проблем че е работила и от форума гледах някви настройки бърниках не знам и това дали ще е проблем ако някой ми обесни ще съм му благодарен че вземам да се нервя с тая камина
andy_forresite - майстор
позиция 5 колко градуса отговаря? При моите е 28°С. Моите съм ги сложил м/у 3 и 4 и по-точно на 23 градуса.
За да гори много и да са студени радиаторите значи настройките са много зле. Я подаване е много, я въздух е малко, може комбинация от двете...

Grants, относно Wi-Fi модулчето да те попитам - то само безжично ли може да се свързва към домашната мрежа? Питам понеже имам кабел с RJ45 директно от рутера до мазето и не знам дали може да стане с включване на такъв кабел или само по въздуха.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: