Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Явно не ти трябва голяма мощност и пелетите биват ,скоро едни 8 мм горяха като хората с 64% въздух на 3та степен .
andy_forresite - майстор
Питам понеже горим еднакви пелети. И аз съм направил първа с 1080-1120 rpm с приблизително 1,5 кг/час да гори. Не че въздухът седи на толкова, мени се от 930 до към 1180 при 37%, но няма какво да направя по този въпрос. Значи си установил кога горят най-добре. Ок.

Осмиците, Филмче, при мен горят от подаване 2 кг час и нагоре с въздух поне 1280 rpm. Всички опити да взима по по-малко се провалят. Иначе на трета съм с 46% с тях и 1460 оборота. Топлят яко така, но с малки подавания нищо не става ...
filmatoplo - майстор
Забравих да кажа че оборотите ги нагаждам с различен % на всеки различен случай ,уж напрежението което меря варира в рамки 225 -235 . :)
ico_3 - специалист
[quote=ico_3 post_id=950272 time=1543871531 user_id=41172]
Моя експеримент приключи точно 3 чувала 45 кг за 24 часа горелката е грейко rb20 на Viadrus U22 6 секции повдигнат на кутия.Отоплявам къща на 2 етажа плюс бойлер 150 лт не знам каква е квадратурата с 5 см външна изолация пвц дограма двоен стъклопакет с обикновено стъкло на горния етаж имам и вътрешна изолация 2 см фибран а таваните гипс картон и вата.Горелката гори от 6 сутринта до 9 вечерта 23 градуса от 9 до 6 20 градуса.
[/quote]

Моя експеримент приключи обаче днес говорих с един познат на който аз препоръчах да си купи Грейко къщата е подобна на моята без изолация и се оказа че разхода му е сходен на моя а той на всичко отгоре гори слънчоглед и горелката е 30 kw.Почвам да се съмнявам в смисъл на изолацията.
GreykoExp50RB50 - специалист
Здравейте на всички!
Имам проблем с котел Грейко експерт 50 току що забелязах,че има 2 пръста вода под пепелника.
За първа година се пали котела(нов),може ли да е от конденз,но забелязах че налягането пада по съвсем малко има една връзка,която още "закисват" кълчищата,но няма как от нея да пада защото капе по 100гр.за денонощие.
Може ли да е от това че го държах на 41-42градуса на водата.
Благодаря предварително на всеки който изкаже мнение по този въпрос.
Само се надявам причината да е в следствие от нещо неправилно ,а не в спукан(недозаварен котел)
Допълвам,че съм сменил изолацията с която дойде котела,защото беше меко казано никаква,но може да се окаже че съм сътворил голяма глупост!
И все пак дано да е от моя грешка или незнание!
LazarGanev - "Велик майстор"
Споко, не е спукан, от задкотелното устройство е! Принципно котелът не трябва да може да работи на 40*С. Някой е барал заводските настройки без да е наясно.
вт дек 04, 2018 2:39 pmGreykoExp50RB50 написа:
Допълвам,че съм сменил изолацията с която дойде котела,защото беше меко казано никаква,но може да се окаже че съм сътворил голяма глупост!
И все пак дано да е от моя грешка или незнание!
Извинявам се ,че така директно питам,може и да е коментирано,принципно изчетох доста от този раздел преди това за настройки на горелката и поради тази причина намалих и гградусите на водата защото системата е малко преоразмерена а и навън не е мн.голям студ и така до днес.
Работеше на 41-42 градуса на водата и днес отварям и изненада.
вт дек 04, 2018 2:48 pmLazarGanev написа:
Споко, не е спукан, от задкотелното устройство е! Принципно котелът не трябва да може да работи на 40*С. Някой е барал заводските настройки без да е наясно.
Здравей,Лазар ,по твоите многобройни постове знам,че си мн вещ в това за което пишеш и благодаря за бързия отговор.
За температурата -'задкотелното у-во' направи тази промяна :) демек аз

Като видях водата и вдигнах температурата,надявам се ,че ще се изпари или греша?
Трябва ли да го изгася и да го изчистя?
andy_forresite - майстор
Ти като термопомпа си подкарал тази петдесятка :) Попий водата с парцал, вдигни на 60 градуса и направи помпата на 50 градуса да се задейства. Предполагам стандартно си с 10; 5; 0° граници на модулация, така че при зададени 60 ще гори с 56-57 ... вероятно. От 55 ще минава на втора степен до 56.
Какъв обект се грее с този звяр?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: