Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jolobg - специалист
вт дек 04, 2018 10:21 pmGreykoExp50RB50 написа:
Не нищо му няма ,уж де!(проверих го като му светнах и чрез натиск,доколкото може да се провери)
...
Аз изрязах 2 мм ламарина с формата и размерите на вермикулита и я поставих върху него още преди да пусна котела. Препоръчвам ти да направиш същото.
Така ще го запазиш (каквото е останало здраво от него) и ще можеш да си чистиш димогарните тръби и дърпаш пепелта с метален инструмент без притеснение.
GreykoExp50RB50 - специалист
ср дек 05, 2018 9:58 amjolobg написа:
вт дек 04, 2018 10:21 pmGreykoExp50RB50 написа:
Не нищо му няма ,уж де!(проверих го като му светнах и чрез натиск,доколкото може да се провери)
...
Аз изрязах 2 мм ламарина с формата и размерите на вермикулита и я поставих върху него още преди да пусна котела. Препоръчвам ти да направиш същото.
Така ще го запазиш (каквото е останало здраво от него) и ще можеш да си чистиш димогарните тръби и дърпаш пепелта с метален инструмент без притеснение.
Ок,благодаря!
Dino - специалист
След като горелката ми минава от режим "поддръжка " в работен датчика за светлина отначало показва някакви стойности ,но скоро след като се добавят пелети стойностите падат драматично и даже стигат нула. Отварям и гледам има огън ,горене има а датчика показва нула или там някъде. Възможно ли е това да е от повечето пушек при разгарянето,защото нещо такова май гледам става. Или някъде другаде е причината. Сега като увеличих въздуха ,вече не гаси но пак момента е критичен. Пелетите ми са слънчогледови "Керпи "
filmatoplo - майстор
Как е при първоначално палене -когато пусне пелети и ги нагрява със запалката ..
Dino - специалист
Тогава не съм видял да има проблем ,пали от първия път .
Иначе като се разгорят пелетите дава стойности над 180 даже
bai_bradyra - специалист
ср дек 05, 2018 1:30 pmDino написа:
След като горелката ми минава от режим "поддръжка " в работен датчика за светлина отначало показва някакви стойности ,но скоро след като се добавят пелети стойностите падат драматично и даже стигат нула. Отварям и гледам има огън ,горене има а датчика показва нула или там някъде. Възможно ли е това да е от повечето пушек при разгарянето,защото нещо такова май гледам става. Или някъде другаде е причината. Сега като увеличих въздуха ,вече не гаси но пак момента е критичен. Пелетите ми са слънчогледови "Керпи "
Не му давай да минава в "поддръжка". Регулирай дозите да държи 1 степен. Това е стар ефект - от поддръжка трябва да мине на по горна степен, насипе пелети и губи осветеността и тръгва да гаси, а в това време пелетите се разгарят..
Dino - специалист
Да точно така става. Въпреки че сега работата се пооправи ,.Вдигнах въздух ,сега съм на 2.5/45/48 , 4.5/45/52 и 6.5/45/56. Но не става да кара все на първа. Запълва топлината и стайния датчик спира процеса. Минават 30-40 мин. докато температурата падне с 4 десети и пак подаде сигнал .
filmatoplo - майстор
Лазар :) го писа по назад -изчакването не го вдигайте повече от 20 минути ако ви прави номера .Горелката след 20 тата минута ще се загаси и ще чака нов старт на чисто .
bai_bradyra - специалист
ср дек 05, 2018 5:08 pmDino написа:
Да точно така става. Въпреки че сега работата се пооправи ,.Вдигнах въздух ,сега съм на 2.5/45/48 , 4.5/45/52 и 6.5/45/56. Но не става да кара все на първа. Запълва топлината и стайния датчик спира процеса. Минават 30-40 мин. докато температурата падне с 4 десети и пак подаде сигнал .
Май малко височки дози... то зависи и колко ти пуска шнека за час де... :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: