Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zig_77 - специалист
пон дек 10, 2018 6:25 pmtihomir123 написа:
Каква е идеята горелката да не достига до подържане?При мен стига до подържане от 2 до 3 пъти в час,и стой в подържане по 6 мин.и това прави по 18 мин. не подава пелети!!!!От тук ми пада и разхода на 1200 гр.на час.Котела работи на Автоматичен режим не по термостат не по глави!!
Проблема не е в поддържането. Какво топлиш с този разход. При мен нищо, че гаси през известно време :за 85кв. ми излиза по 0.5кг. Просто ме дразни това гасене и палене.Струва ми се излишно.
andy_forresite - майстор
При теб стои повече време в поддържане заради по-малката необходимост от топлина. Плюс това пелетите горят без вентилатор заради комина. А при него се застоява оптимално време - 6 минути. Ако бяха 10, пелетите ще привършат и ще трябва да се наваксва на първа, която се предполага не подава много пелети. Така че щяха да се загубят повечко градуси от обикновените 2-3.
Едно време лафът беше най-дългата кола е Трабантът, а сега новият лаф е "неговата къща е най-висока, защото горелката му е грейко" (и е в поддържане).
Един колега ме попита "Какво им е екото на тези горелки (имаше предвид грейко) след като комините кадят толкова много?". Един съсед си бил купил тази година и коминът му пуши повече от преди. Наоколо са с камини на дърва и не наблюдава такова нещо. Миналата седмица се прибирал пеша от работа и същата гледка, на всичкото отгоре и миришело все едно гори цървули. После защо не трябвало да се стига до поддържане... Да си говорим честно. Много хора не биха казали "гък" на среден почасов разход от 0,5 кг, дори и 1 кг/ч, ако ще горелките да се палят по 10 пъти на час. Един вид щом горелка е, нека се пали. Да беше поп.
Нещо ви куца в настройването.
Нещо ви куца май и оразмеряването.
Не са ви виновни горелките.
Просто не четете достатъчно, преди да похарчите пари.
После пишете много.
...и се горелките виновни.
5 инсталации съм видял с горелка Грейко. Две с котли Бош, три комплект Грейко. Моя е най зле. Отгоре излиза пара. На другите комините им са с DPF, а от конденза и катрана праят мазила и парфюми.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон дек 10, 2018 10:55 pm, променено общо 1 път.
tihomir123 - специалист
120 кв.м. 5 тона слънчоглед на 220 лв.25°С в стаите яка жега кеф цена няма даже и 7 тона да са кеф цена няма!!!!!!!! :cool:
zig_77 - специалист
Andy, от твоят пост излиза, че : майната му да се пали по колкото си иска пъти стига разхода да е малък. Прав ли съм. Просто ми е дерт за запалката(нагревателя).
andy_forresite - майстор
Ирония.

Трифоне, някой път направи идеални настройки, качи се на покрива, подуши тази "само пара" и гледай да не паднеш 😷. Миризмата от олюто е специфична.

Кефът с пелети от дървесина е още по-голям. Струват само по 450-500 лева. Може някой да не знае че има и такива. Щом пък кефът няма цена...

Тишо, не разбрах изречението с автоматичния режим без термоглави и термостат. Би ли пояснил? И за цвета на топлообменната част да те питам какъв е?
пон дек 10, 2018 11:02 pmandy_forresite написа:
Ирония.
Трифоне, някой път направи идеални настройки, качи се на покрива, подуши тази "само пара" и гледай да не паднеш 😷. Миризмата от олюто е специфична.
...
Ок, още утре, че днес миризмата от изгоряла циганска къща не ми стигна.
Нали си гледал полицейска академия! Увеличете концентрацията!
Бъди сигурен, че няма да падна, както не паднах, ходейки по чорапи по заледения цигански покрив, преди две дежурства, дето гасих комин. Първи и втори етаж SEL, а комина неизмазан.
Аман от клавиатурчици! И аз са драскам, ма щото нямам работа сега и добре, та да не страда някой.
На теб ти писах да не си продаваш Кавазакито, щото може да се нагласи, а сега си недоволен и от Грейко. Бе може ли се другите да са ви криви? Нямате ли глави на раменете или само ще се жалите?
Обичам миризмата на леееко загоряло олио, при производство на палачинки, ама най обичам да са запържени с краве масло.
andy_forresite - майстор
Къде се заби пък ти :lol: Нали Тишо попита защо да няма поддържане. Защото не гори, а тлеи; защото пуши доста; може да се скъси вътрешния шнек и защото се образува дебел нагар по стените на скарата. Днес ще попитам кой е този съсед и ще отида да му настроя горенето в типично мой стил - безплатно.
Няма никакви жалби и недоволства. Кой няма да е доволен да отоплява дома си с 20 с`тинки на час с топлата вода :?: Може би някой с 6-цифрена сума за ново строителство по каноните за пасивна къща.

Така изглеждат дозичките при зареждане през стандартните 45 секунди с 8 мм и 6 мм за разход от 1 кг/час.
http://prikachi.com/images.php?images/251/9457251Y.jpg
26-27 пелетчета 8 мм и към 30-31 от 6 мм :)
live1102 - специалист
чет ное 29, 2018 8:52 pmlive1102 написа:
Здравейте. Днес ми се случи странна случка с RB 20. Пускам помпата на бойлера да върти и след половин час забелязвам, че не работи. Отивам до горелката и виждам, че настройката за градусите на БГВ от 50 и делта 5 са отишли на 1 градус и делта 0.Разбира се оправих го, но реших да разцъкам и другите параметри. Имаше още неочаквани промени. Бяха включени чековете за външно устройство за почистване, и стайния термостат беше разрешен. Разбира се такива неща аз не съм настройвал.
Горелката я имам от месец и до сега проблеми или подобни бъгове не съм имал. Също така днес не съм забелязал да има токови удари. Та да попитам колегите тук дали са срещали подобни ситуации?
чет ное 29, 2018 9:39 pmlive1102 написа:
чет ное 29, 2018 9:01 pmfilmatoplo написа:
Разминаваш се леко ,променени настройки не съм видял ,но от токови удари се случват аномалии .Провери си дали имаш заземяване на горелката ,сложи преди нея разклонител със защита ,спазвайте нула и фаза към горелката .
Подвързана е правилно, включително заземяване. Вече поръчах SONO WP230W.
Просто се притеснявам да не е софтуерен проблем и да не се получи някой път по-неприятни промени в настройките.
Така... Ситуацията се повтори. Следобед изгасих горелката отдалечено, и същевременно по-късно (2-3) часа я включих.
Преди час виждам, че пищи грешка за вентилатора. Горелката беше влязла в поддръжка. Разбира се вентилатора в подръжката ми е на 0, по съвет на инсталатора и мнения в този форум. Изтрих я разцъках настройките без да променям нищо. И О! Чудо! Р3 станала подаване 10.3сек. през 3 секунди и 10% вент. Други промени този път нямаше. В контакта съм боднал Соно WP230W, а и проблеми с тока не е имало в този момент. Идея какво се случва?
andy_forresite - майстор
Айй, бункера се првместил в пепелника...
Заключи врата при горелката и ликвидирай полтъргайста с екзорсист ако отново се случи.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: