пон дек 10, 2018 6:25 pmtihomir123 написа: Каква е идеята горелката да не достига до подържане?При мен стига до подържане от 2 до 3 пъти в час,и стой в подържане по 6 мин.и това прави по 18 мин. не подава пелети!!!!От тук ми пада и разхода на 1200 гр.на час.Котела работи на Автоматичен режим не по термостат не по глави!!Проблема не е в поддържането. Какво топлиш с този разход. При мен нищо, че гаси през известно време :за 85кв. ми излиза по 0.5кг. Просто ме дразни това гасене и палене.Струва ми се излишно.
При теб стои повече време в поддържане заради по-малката необходимост от топлина. Плюс това пелетите горят без вентилатор заради комина. А при него се застоява оптимално време - 6 минути. Ако бяха 10, пелетите ще привършат и ще трябва да се наваксва на първа, която се предполага не подава много пелети. Така че щяха да се загубят повечко градуси от обикновените 2-3.
Едно време лафът беше най-дългата кола е Трабантът, а сега новият лаф е "неговата къща е най-висока, защото горелката му е грейко" (и е в поддържане).
Един колега ме попита "Какво им е екото на тези горелки (имаше предвид грейко) след като комините кадят толкова много?". Един съсед си бил купил тази година и коминът му пуши повече от преди. Наоколо са с камини на дърва и не наблюдава такова нещо. Миналата седмица се прибирал пеша от работа и същата гледка, на всичкото отгоре и миришело все едно гори цървули. После защо не трябвало да се стига до поддържане... Да си говорим честно. Много хора не биха казали "гък" на среден почасов разход от 0,5 кг, дори и 1 кг/ч, ако ще горелките да се палят по 10 пъти на час. Един вид щом горелка е, нека се пали. Да беше поп.