Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има такава тема ,ама коя беше ,там един колега си монтира точно вентилатор за почистване .
zaza73 - специалист
petar8007 написа:
колеги , да попитам понеже мисля да сложа втори вентилатор на горелката който да е само за самопочистване . та трябва ли да сложа някаква клапа за да затваря вентилатора когато не работи или отделни въздуховоди трябва да се направят
Какъв тип е горелката или модела...Може и снимка да пуснеш.
petar8007 - помощник
zaza73 написа:
petar8007 написа:
колеги , да попитам понеже мисля да сложа втори вентилатор на горелката който да е само за самопочистване . та трябва ли да сложа някаква клапа за да затваря вентилатора когато не работи или отделни въздуховоди трябва да се направят
Какъв тип е горелката или модела...Може и снимка да пуснеш.
още е само разкроена но горелката е с вътрешен шнек и горивната камера е кръгла . чакам да ми доставят запалката и тръбата за нея за да мога да я събирам и тогава ще качвам снимки
filmatoplo - майстор
:supz: Ура направих камината Прити на пелети ,работи повече от Супер - гори малко .Не можах да се сдържа и направих кабелите не в кабел канал но хич не ми дреме - тоест само това е забележка .
Та работи сега между 3 и 2 защото пуска много по малко - буквално по 2-3 пелетчета .
Задал съм 61 градуса ,държи си 56 на втора степен , температурата на газовете е висока 150 гр но това е печка Прити ,и преди си беше даже и повече .Въздуха е на 38 % - тези цифри на никой нищо не значат защото са индивидуални за всяка самоделка .Остава да си купя жичен стаен термостат и готово ,а забравих - трябва и бункер че сега съм с една бака от боя :lol: .Има едно две неща които още не разбирам за какво са в менюто но ще питам и вие ще ми кажете . :wink:
filmatoplo - майстор
Това над което се чудя сега е кога да гасне запалката след запалване ,понеже това се следи от датчика за димни газове ,има и настройки ,заводски за да има огън пише 15 гр , за да гасне пише 50 гр .тези 15 градуса с кои градуси ги съобразява .Тествам сега да го разгадае ,ако някой знае да помага , ще ми спести време и ядове .
dani731117 - специалист
градусите се четат от моментните .или като пали и е на примерни 25 градуса на комина и зададени 15 за запалване, ще изключи нагревателя на 40 градуса на димните газове . дано ме разбереш .
filmatoplo - майстор
Да благодаря ,и аз тъй си мислих но друго си е с някой да се посъветвам . Защото наистина камината може да пали при различна температура на водата ,и винаги ще прибавя още 15 .Утре това ще тествам нека сега си работи че е вечер да не мръзнем .В момента ме интересува само как гори и дали нагрява нейде ,за сега никакви необичайни неща .Сега се движи между 3-2 степен ,като параметрите са почти близки .Снимах я стаблета ,но от тук насам не знам какво се прави.
p.v.x - майстор
Ти му разбираш от топло.
Хората му разбират от таблети.
Един вид , обади се на приятел.
Както ти помагаш , така и те.
filmatoplo - майстор
Ууу пукнат се от топло ,не мога повече - спирам я тази камина .Сега Къкри на степен 1 ,газовете са 117 , въздуха е 35% , температурата на водата 52 ,връщаща вода 47 гр .дозата е 1,5 през пауза 36 сек .пламъка е висок около 20-25 Санта .пуска по около 5 пелетчета .
p.v.x - майстор
Още е топло.
Самата къща или там каквото е , не е изстинала.
Ще се похвалиш , кат настане студ.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: