Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Тъй ,тъй има др дупки за запушване -гуми на колата поръчах 2 днес :? винетка чака :? коледа идва :lol: и др .
gnt69 - майстор
вт дек 18, 2018 11:11 pmfilmatoplo написа:
:wink: Тъй ,тъй има др дупки за запушване -гуми на колата поръчах 2 днес :? винетка чака :? коледа идва :lol: и др .
Не съм убеден че ми трябва това нещо. Първата година като сложих пелетите изкарах с 3.5 тона. На следващата година викам дай да побутна по парното.
1. Купих клапа за тягата според производителя -30% падал разхода.
2. Ламбда наблюдение според производителя още -30%
3. Включих буфера в инсталацията пак-30%
4. Почистващи пружини пак -15%
И накрая какво стана котела трябва да не гори пелети а да ги връща в бункера. Миналата година 3 тона изгорих, за тая купих 3 и имах 500 кила от миналата година ама си ги гори.
Така че с подобрения или без все 3-4 тона трябват. :partyman:
Timoti - специалист
необходимо ли е прекалиброване на шнека при смяна на вида пелети ?
filmatoplo - майстор
Препоръчително е ,виж как е първоначалната доза с новите пелети,прегледай как се държи горенето и ако трябва коригирай -подаване и въздух . :wink:
Timoti - специалист
ср дек 19, 2018 8:28 amfilmatoplo написа:
Препоръчително е ,виж как е първоначалната доза с новите пелети,прегледай как се държи горенето и ако трябва коригирай -подаване и въздух . :wink:
благодаря!
filmatoplo - майстор
:) Ставам днес и що да видя -Зимна приказка :wink: 10-15 см сняг -ще тестваме горелките какво могат . :lol: разхода леко ще се покачи :wink:
ср дек 19, 2018 10:10 amfilmatoplo написа:
:) Ставам днес и що да видя -Зимна приказка :wink: 10-15 см сняг -ще тестваме горелките какво могат . :lol: разхода леко ще се покачи :wink:
Прибббббирам са таз сутрррииинн и ко да гледам, разхода ми станал 3 кила за денонощие и половина.
....май в чували беше мярката.
filmatoplo - майстор
:) За сега не е мръднал ,утре ще видим . :? държи с 1 гр по надолу стайната 24 :wink: . От вчера се образовам в ютуб с какво се топлят селендурите Американци в предградията -оказа се че с котли с нафтови горелки :? :wink: баси комунизма при тях :wink:
markoscbr - специалист
Здрвейте момчета,предстои ми смяна на пелетите останали от миналата година 250кг сл.люспа с чамови пелети които почвам да горя до ден , някой който гори такива пелети да ми каже някакви ориентировачно настроки.Знам че за всеки си е индивидоалноно все пак да се хвана на някаква база сегашни настройки които ще си запиша в тефтера са
Мош.1/ 3,5-45ск-48%
Мош.2/ 5,5-45ск-52%
Мош3 /10,0-45ск-59%
с тези настройки отоплявам 130 кв по таймер но се отопляват тем.23-25гра.моля за отговори на хора които наистина горят чамови пелети с преблезително до мойта квадратура, А не някой който отоплява 2стаи а другите 5стаи главите са сложени на звезда и казва че изкарал сезона с 2 тон. благодаря
ср дек 19, 2018 7:01 pmmarkoscbr написа:
Здрвейте момчета,
Здрасти загорски,
Драго ми е да та "вида"
Ш'са родиш, да знайш. Туй упражнение го прайх някога, ма наобратно.
Може да се наложи само да намалиш въздуха малко.
....бе ти отде толкос пари за пелети, бре? А?!!!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: