Най - вълнуващия въпрос зимно време.
GreykoExp50RB50 - специалист
пон дек 24, 2018 5:21 pmLazarGanev написа:
пон дек 24, 2018 4:41 pmandy_forresite написа:
Лазаре, как е 50-ката? Жуберка ли пелети вече?
Ами не, чака си клиента, на мен не ми е нужна. Най-много да сменя камерата на 20-ката и да я направя 30-ка, но засега не виждам смисъл. Случи се, че в най-студеното време захапахме най-калпавия биг-бек и не достигаше мощност, къщата взе да изстива, което ме накара да взема спешно решение за изход и това решение бе на моето жилище (понеже е с подово) да му затворя кранчетата кум буфера, и да му пусна директно термопомпата, за да видя дали ще се справи. Така на 01.12.2018г при -9*С стартирах ТП въздух-вода, самоделна с външно тяло Мицубиши 30-ка. Много ми беше интересно как ще стартира при тази ниска температура, но стартът беше много интелигентен - фреонът се загря до 30-35*С, явно се включи нагревател във външното тяло и след това стартира и компресора. Тръгна си сякаш не беше -9, а +9 :) . Оттогава съм само на ТП, а котелът топли останалите обекти - едно жилище 100м2, едно 50м2 и офис 40м2, но с височина 3.20м и целия остъклен като витрина. Поленето е през буфер, като преди няколко дни котелът го закачих на серпентините. Тъй че 50-ка не ми трябва, дори и 30-ка ми е много, ако ТП успява да ми топли жилището. Ако не успява - сменям главата, правя котела 30-ка и се закачам в студовете към буфера
Дано по-скоро 50-ката да си намери собственика(тоест някой 5-6 етажен хотел) :-D

Вече се убедих в правилния избор тотално и да ви кажа честно на всички и 20-ката ми е много(то не е и студено още де,ама...).
Всичко си бачка перфектно даже догодина ме е страх да изолирам това,което още не е ,ноо.. изолацията си казва думата.Това трябва да са първите похарчени пари за отопление преди каквото и да било!
Днес сутринта си монтирах 3бр. термоглави и още повече си "заспа" всичко. :) Мисля до 3-4 дни да сложа стаен термостат,защото изолацията наистина си държи(ще е адекватно ли ) ,но сега видях че се спомена за многозонов ст.термостат дали ще е по добре и как точно ще се случва историята? :razz:

ПС: Паричката тази година се падна на бизнеса!Така,че яко бачкане ще падне! :lol:

А забравих да питам информативно,как аджеба ориентировъчно да разбера в момента на каква мощност работи горелката? И всъщност реално това ли ще са ми загубите?

Весели и спокойни празници на всички!!! :partyman:
М/у другото от доста изчетеното,никъде не се споменава LazarGanev с какъв "разредител" си пие безалкохолното! :-D :-D :-D
Моля,някой който е по-запознат да помага!!! :lol: :razz: :roll: :wink:
С 3в1 няма да сбъркаш много.
Ракия, водка уиски. По литър, че лесно се смята.
пон дек 24, 2018 10:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
С 3в1 няма да сбъркаш много.
:lol: точно!
bai_bradyra - специалист
пон дек 24, 2018 10:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
С 3в1 няма да сбъ ркаш много.
Ама както е казал дядо поп: .... и бира, чадо...и бира...
Искам да споделя малко настройки и аз!

P3 -зар.7.0 , Цикъл 45 , Вент. 49
P2 - зар.3,4 , Цикъл 45 , Вент. 41
P1 - зар.2,4, Цикъл 45 , Вент. 39

Работи 99% на P1,но все пак Т навън не е мн ниска!
Държи се стабилно ,пламъка според мен е добър и устойчив.Така е от около 30часа непрекъсната работа!
Т вътре в помещенията 22гр.!

От тези данни може ли да се определи на каква мощност "работя"?
andy_forresite - майстор
Може. Изгорелите пелети за това време са ориентир. Би могло да смяташ 1 кг за 3.5 kw.
Истина е че можеш да си определиш топлозагубите само приблизително. Точна стойност не е необходима. Важно е разходът по перо "отопление" (в пари на месец) да не гърби бюджета и да е в някакви нормални рамки. Нормалните рамки са разходите за отопление в сходен отопляем обем, като се взимат предвид изолацията, поддържаните температури, в сходен географски район, потребление бгв и тн.
вт дек 25, 2018 9:58 amandy_forresite написа:
Може. Изгорелите пелети за това време са ориентир. Би могло да смяташ 1 кг за 3.5 kw.
Истина е че можеш да си определиш топлозагубите само приблизително. Точна стойност не е необходима. Важно е разходът по перо "отопление" (в пари на месец) да не гърби бюджета и да е в някакви нормални рамки. Нормалните рамки са разходите за отопление в сходен отопляем обем, като се взимат предвид изолацията, поддържаните температури, в сходен географски район, потребление бгв и тн.
Значи ако вземем това за 1кг., че е 3,5-4kw,ми излиза,че работя на 8-10kw мощност,а това е равно на загубите нали? :)

Не!Грешка! Всъщност са 5-6kw,тъй като изгарям по 2,5чувала Х15кг.=37,5кг делено на 24ч=1,56кг/час Х 3,5-4 = 5 -6 kw или бъркам?

Принципно на моите пелети пише,че са 5,28kw,но това число ще е завишено предполагам!
andy_forresite - майстор
Мисля че 5 kwh е близка до реалната стойност от тези 1.56 кг среднодневен. Първо, нашите горелки не горят максимално добре с малко гориво и второ, никога пелетите не са 5.28 киловата от 1 кг.
С 2 и повече кг на час подаване вече се оформя приличен пламък, който е по-стабилен, търпи малки колебания в напрежежението (220v) и в идващите пелети, които не идват на равни порции.
Забравих разпределението на къщата ти. Тябва да се върна да видя как ще стане с термостата с няколко приемника. Моето предложение на лично си е в сила - воден акумулатор с този литраж, отделен смесителен с помпа за него и термоглави навсякъде.
Довечера от 22.00 по БНТ1.
Филма ще черпи.
Честито Рождество Христово!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: