Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
На мен ми прилича по-скоро да идва от оптичната двойка.
plastkomfort - специалист
Svezar написа:
plastkomfort написа:
Слагаш пелета в чашка с вода и той в продължение на 30 минути си стои цял.
Що е то? :?
Ами качествено направен пелет,това е то ! Проблема е когато се разтвори на каша за 30 сек !
Не лепило.
Radoslaw - специалист
plastkomfort написа:
Svezar написа:
plastkomfort написа:
Слагаш пелета в чашка с вода и той в продължение на 30 минути си стои цял.
Що е то? :?
Ами качествено направен пелет,това е то ! Проблема е когато се разтвори на каша за 30 сек !
Не лепило.

Имаш предвид ,може би Лигнина.Той изпулнява тази роля при производството на пелети.Вследствие на голямото налягане и температура именно той,слепва дървесните частици.
бати 100ю - напреднал
не не точно някакво лепило и продукти от Нефтохим, едни такива почти ми е...... мамата на котела
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"][quote="ico_3"]Не знам,мога ли сам да изчисля?[/quote]
Ако не можеш ги опиши поне[/quote]

Така къща на 2 етажа отопляема площ около 200 кв.м може би по малко.Изолация външна 5 см стиропор на втория етаж и вътрешна с 2 см фибран,на таваните гипскартон и вата,пвц дограма 4-камерна 2-стъклопакет.Намира се в Свиленград ако това е от значение.Сега разпределение на радиаторите както следва алуминиеви са
1 етаж
Хол 26 ребра Н-30 см
Спалня 10 ребра Н-58 см
Кухня 11 ребра Н-58 см
Коридор 6 ребра Н-58 см
Коридор към банята 3 ребра Н-58 см
Баня 4 ребра Н-58 см
2 Етаж
Хол 23 ребра Н-42 см радиатора е спрян
Спалня 11 ребра Н-58 см
Детска 16 ребра Н-58 см
Кухня два радиатора 6 и 15 ребра Н-58 см
Коридор 4 ребра Н-58 см
Коридор баня 4 ребра Н-58 см
Баня 5 ребра Н-58 см спрян
Отоплението е с котел Виадрус У22Д 29,5 кв и горелка Грейко РБ20
plamenmaistora - специалист
Ице незнам колко тие голям хола но в моя са 26 ребра на 600мм.
batboby - напреднал
Тази сутрин отивам в котелното и "о чудо" котела студен. На горелката изписва две грешки Pellet Jam, която изтрих и другата BB Alarm, която не можах да изстрия. Вчера пак имаше Pellet Jam, идваха от сервиза разглобиха, изчистиха малкия шнек защото имаше едно прищракване от него. Прищракването остана, имаха съмнение в редуктора, но решихме да го оставим така, обаче изкара само до тази сутрин. Не ми е ясно само това BB Alarm от къде дойде. Извадих мекия маркуч от горелката, светнах вътре с фенер - нямаше пелети в тръбата на малкия шнек. След малко пак ще се разглобява, да видим какво ще излезе.
milo65 - специалист
Забелязвам, че постоянно се набира нагар в края на тръбата на малкия шнек, който през ден-два се налага да обстъргвам с ножче. Около милиметър дебелина и сантиметър широк. Отдавам го на пелетите.., във всеки случай май е по-добре да го почиствам за да не се мъчи и запъва шнека при избутване на пелетите...
alex_serviz - специалист
batboby написа:
... Pellet Jam... Извадих мекия маркуч от горелката, светнах вътре с фенер - нямаше пелети в тръбата на малкия шнек...
Що не се сети да почистиш и оптичната двойка с една кърпичка и/или продухване. Тя е в основата на тръбата, в която падат пелетите от гъвкавия маркуч.
Последна промяна от alex_serviz(стар) на ср яну 21, 2015 2:38 pm, променено общо 1 път.
alex_serviz - специалист
milo65 написа:
Забелязвам, че постоянно се набира нагар в края на тръбата на малкия шнек, който през ден-два се налага да обстъргвам с ножче...
Аз го чистя веднъж на седмица, когато спра горелката за почистване на котела. Тогава почиствам и огнището отстрани и отдолу. Отдавам го на слънчогледовите пелети, които използвам.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: