benimm8808 написа:Това е след 8 чувала.Колега чувствам се късметлия след това което видях с моята ПМ23. Егати просташкото изпълнение. Нямам думи

benimm8808 написа:Това е след 8 чувала.Колега чувствам се късметлия след това което видях с моята ПМ23. Егати просташкото изпълнение. Нямам думи
mimitoni написа:Правилно,даже твърдя,че и предишните модели от нашите пак 23кW,са още по добри.Единствено на стария 23кW изключвам горния капак,защото за да изчистиш димогарните тръби трябва да разглобиш целия горен капак.benimm8808 написа:Това е след 8 чувала.Колега чувствам се късметлия след това което видях с моята ПМ23. Егати просташкото изпълнение. Нямам думиСамо това, че вентилатора е повдигнат над пода дали не е по добро решение
![]()
![]()
filmatoplo написа:При така задръстена камина, айде приемам че това е нормалното допустимо количество -та дали е влязла пепел и при вентилатора, има ли пепел в гофрето фи-80.Колега аз съм с кюнци 7м. вертикални и 7м. хоризонтални.Хоризонталните ги чистя често,защото се пълнят,във вертикалните почти няма пепел.
benimm8808 написа:Трудно ми да приема,това което виждам.Склонен съм да приема,че всеки производител търси как да намали себестойноста на продукта, който произвежда-но това е ПОДИГРАВКА.Това не е картер на автомобил,за който приемаме,че може и да се отваря на няколко години за да му сложим термоустойчив силикон.ТОВА СА ТЕХНОЛОГИЧНИ ОТВОРИ,за периодично почистване ,как е възможно да бъдат така измислени.
Има неща,който и аз не харесвам в моята камина(23kW),но тука нещата стават по зле.
Конструктивно не виждам подобрения-напротив.Ужас.
В началото на сезона попаднах на една 25kW и имах време за малко да я поразгледам,горивната камера е променена доста(заменени материали изцяло с черна ламарина-никъде чугун).Вратата не се затваряше,нямаше достатъчно отвори за падане на пепелта в кошницата,самия пепелник е от тънка ламарина(беше чугунен).
Нещата вместо да се подобряват и да се търсят нови решения,са в обратна прогресия.
Поздрави.
Cvetomit_genchev написа:Аз от скоро съм с 25 плюс.много ви моля презванете ми на 0878919668.аз ще ви избера да споделите малко опит с менеKолега има отделна тема за бурнит 13 и 25кW.Опитай там и виж колегата grants,той има опит с настройките.
filmatoplo написа:Виждал съм красиви монтажи на такива камини в лукс обзаведени холове -не ми казвайте че тази мезерия по разглобяването и почистването ги чака и тях.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: