Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimitoni - специалист
benimm8808 написа:
Това е след 8 чувала.
Колега чувствам се късметлия след това което видях с моята ПМ23. Егати просташкото изпълнение. Нямам думи [-o< Само това, че вентилатора е повдигнат над пода дали не е по добро решение :megaeek: :( :thumbs:
benimm8808 - специалист
Днес реших да я почистя след 1.3 тона пелети.
Снимал съм датчика на водната риза,за който говорихме в предните страници.Датчика се намира реално извън водната риза,има отвор с резба в ризата,на който е навита отвън медна гилза и в нея е поставена датчика.Самия датчик е с диаметър ф3mm.а гилзата е с отвор ф10mm.!!! можете да видите от прикачените снимки.

След 1.3 тона мисля,че пепелта е в нормите-димогарните тръби бяха започнали да намаляват диаметъра си от пепелта,но в нормите(според мен).Като махнах ревизионните капаци беше се набрала доста пепел,но и миналата година помня беше толкова след 1.5 тона пелети.

На първата снимка можете да видите как се обират фуги(от Сънсистем) когато са по големи от 5mm.

Прикачен файл

DSC_0629.JPG

Прикачен файл

DSC_0628.JPG

Прикачен файл

DSC_0627.JPG Eто го датчика на водната риза.

Прикачен файл

DSC_0625.JPG
benimm8808 - специалист
mimitoni написа:
benimm8808 написа:
Това е след 8 чувала.
Колега чувствам се късметлия след това което видях с моята ПМ23. Егати просташкото изпълнение. Нямам думи [-o< Само това, че вентилатора е повдигнат над пода дали не е по добро решение :megaeek: :( :thumbs:
Правилно,даже твърдя,че и предишните модели от нашите пак 23кW,са още по добри.Единствено на стария 23кW изключвам горния капак,защото за да изчистиш димогарните тръби трябва да разглобиш целия горен капак.
filmatoplo - майстор
При така задръстена камина, айде приемам че това е нормалното допустимо количество -та дали е влязла пепел и при вентилатора, има ли пепел в гофрето фи-80.
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
При така задръстена камина, айде приемам че това е нормалното допустимо количество -та дали е влязла пепел и при вентилатора, има ли пепел в гофрето фи-80.
Колега аз съм с кюнци 7м. вертикални и 7м. хоризонтални.Хоризонталните ги чистя често,защото се пълнят,във вертикалните почти няма пепел.
filmatoplo - майстор
Виждал съм красиви монтажи на такива камини в лукс обзаведени холове -не ми казвайте че тази мезерия по разглобяването и почистването ги чака и тях.
benimm8808 написа:
Трудно ми да приема,това което виждам.Склонен съм да приема,че всеки производител търси как да намали себестойноста на продукта, който произвежда-но това е ПОДИГРАВКА.Това не е картер на автомобил,за който приемаме,че може и да се отваря на няколко години за да му сложим термоустойчив силикон.ТОВА СА ТЕХНОЛОГИЧНИ ОТВОРИ,за периодично почистване ,как е възможно да бъдат така измислени.
Има неща,който и аз не харесвам в моята камина(23kW),но тука нещата стават по зле.
Конструктивно не виждам подобрения-напротив.Ужас.
В началото на сезона попаднах на една 25kW и имах време за малко да я поразгледам,горивната камера е променена доста(заменени материали изцяло с черна ламарина-никъде чугун).Вратата не се затваряше,нямаше достатъчно отвори за падане на пепелта в кошницата,самия пепелник е от тънка ламарина(беше чугунен).

Нещата вместо да се подобряват и да се търсят нови решения,са в обратна прогресия.

Поздрави.
Аз от скоро съм с 25 плюс.много ви моля презванете ми на 0878919668.аз ще ви избера да споделите малко опит с мене
benimm8808 - специалист
Cvetomit_genchev написа:
Аз от скоро съм с 25 плюс.много ви моля презванете ми на 0878919668.аз ще ви избера да споделите малко опит с мене
Kолега има отделна тема за бурнит 13 и 25кW.Опитай там и виж колегата grants,той има опит с настройките.
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Виждал съм красиви монтажи на такива камини в лукс обзаведени холове -не ми казвайте че тази мезерия по разглобяването и почистването ги чака и тях.
:проба: :vom:

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: