Поставянето на найлон , е избирателно , а не задължително.
Навсякъде се споменава , че се практикува слагането му.
Не съм прочел никъде , че е задължително.
По нагоре в темата , Филма споменава , за добавянето на пластификатор за якост на замазката.
Пластификатора , е за подобряване на хомогенността на замазката , което рефлектира върху подобряване на якостта на замазката.
Хомогенността , спомага за по равномерното разнасяне и разпределение на топлината в самата замазка , и от там за равномерното отдаване в посока на горе.
Между пръстчетата на краката.
Една от ролите на найлона , е спомагане на заливането на замазката .
Особено ако е влажна.
По лесно се лъзга
, и намества , между мрежи , тръби и кабелаци.
Малко или много , при работата на самото подово сe получава задължително намаляване на влажността във времето , на самата замазка.
Тази влага естествено , трябва да се компенсира , и естествените физични закони
ни навеждат на мисълта , че това става от долу .
Или , тази влага , трябва да дойде от плочата под цялата система на подовото.
Може да се разсъждава , че това се предотвратява от въпросния найлон.
Поне до някъде.
Независимо , че прекалено суха среда , възпрепятства по лесното и равномерно разнасяне на топлината.
Друга роля на найлона , не дай си боже ,
е да ти се наложи да къртиш въпросната система(подовото).
Можеш да го подкараш от единия край на къщата , и да го изкараш на тротоарни плочки , като при това ще си съхраниш подовия фибран.
Мога още да разсъждавам , ама ме чака търговийка на косми.

Навсякъде се споменава , че се практикува слагането му.
Не съм прочел никъде , че е задължително.
По нагоре в темата , Филма споменава , за добавянето на пластификатор за якост на замазката.
Пластификатора , е за подобряване на хомогенността на замазката , което рефлектира върху подобряване на якостта на замазката.
Хомогенността , спомага за по равномерното разнасяне и разпределение на топлината в самата замазка , и от там за равномерното отдаване в посока на горе.

Една от ролите на найлона , е спомагане на заливането на замазката .
Особено ако е влажна.
По лесно се лъзга

Малко или много , при работата на самото подово сe получава задължително намаляване на влажността във времето , на самата замазка.
Тази влага естествено , трябва да се компенсира , и естествените физични закони

ни навеждат на мисълта , че това става от долу .
Или , тази влага , трябва да дойде от плочата под цялата система на подовото.
Може да се разсъждава , че това се предотвратява от въпросния найлон.
Поне до някъде.
Независимо , че прекалено суха среда , възпрепятства по лесното и равномерно разнасяне на топлината.
Друга роля на найлона , не дай си боже ,

Можеш да го подкараш от единия край на къщата , и да го изкараш на тротоарни плочки , като при това ще си съхраниш подовия фибран.
Мога още да разсъждавам , ама ме чака търговийка на косми.