Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср ное 28, 2018 4:14 pmmilkony написа:
...
Понеже ми стана интересно, особено след поста на ESPACE, прочетох малко образование от някакъв, май украински сайт. Цитирам:
"За да увеличите реалната ефективност на устройството по следните начини:

Намаляване на степента на физически неизгорели газове чрез редовно почистване на саждите в тръбопровода и обезводняване на водния кръг.
Намаляване на количеството на излишния въздух чрез инсталиране на ограничител на тежестта върху комина.
Чрез регулиране на положението на клапата за изтичане така, че да се достигне максималната температура на охлаждащата течност.
Редовното почистване на саждите в горивната камера, поради което се увеличава потреблението на газ.
За да се увеличи ефективността на газовия котел, ще се позволи подмяната на комина с по-новаторски. Повечето традиционни отклоняващи тръби са твърде зависими от климатичните условия. Те бяха заменени от коаксиален комин, който е устойчив на температурни промени и е в състояние да повиши ефективността и да спести гориво."
https://bul.aycateknik.com/optimalnaja-rabota-kotla
Почистване си иска, не пръч.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср ное 28, 2018 4:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 28, 2018 4:30 pmn_a написа:
Кат каза алпинист... Как може да си поръчвате нагреватели в улуците кат завали сняг??
Питаш как се поставят ли? Верно, че първо се поръчват.
Не съм се интересувал от особености на такъв монтаж, но от гледна точка на височинна работа, не е проблем. Може дори да не се налага работа на въже, а само с осигуровка.
Не, питам защо ги поръчват СЛЕД като завали снега. Нито са нови улуците, нито им е първият сняг в живота...М?
ср ное 28, 2018 5:48 pmn_a написа:
...
Не, питам защо ги поръчват СЛЕД като завали снега. Нито са нови улуците, нито им е първият сняг в живота...М?
Оффф, ши си поръчам специално ЦК ключе. Флязах фъф филма.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср ное 28, 2018 5:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Флязах фъф филма.
:partyman:
Здравейте
Имам хотел висман витоденз 100 какъв седмичен програматор трябва да си взема и трябва ли да е модулиращ при положение че горелката е модулираща
Имам няколко въпроса
1тогава на каква температура трябва да е котела в момента работи на41 гр. Но през деня като напече термоглавите затварят и котела започва да работи цък цък
Поддържам температура 21 -22гр жилищна площ100кв Ал. Радиатори 82ребра на 60см плюс лира с 20хоризонтални пръчки
Pvc дограма вътрешна изолация гипсокартон с вата включително и на таваните
Целта ми е с този програматор да разговаря котела да не цъка постоянно - да ли ще се получи
Kondor1 - специалист
пон дек 10, 2018 6:07 pmYulirz написа:
Но през деня като напече термоглавите затварят и котела започва да работи цък цък
Поне 1 отворен радиатор нямаш ли, например в банята? На стайна температура ли работи или на температура на водата?
вт дек 11, 2018 10:42 amKondor1 написа:
Но през деня като напече термоглавите затварят и котела започва да работи цък цък
Поне 1 отворен радиатор нямаш ли, например в банята? На стайна температура ли работи или на температура на водата?
В банята е обикновен кран и е отворен но това е малко за да достигне Мин мощност на котела
вт дек 11, 2018 11:03 amYulirz написа:
В банята е обикновен кран и е отворен но това е малко за да достигне Мин мощност на котела
Въййй, той 4.7 на 34.9 киловата. С тая хубава топлоизолация идват моменти дето няма как да не е цък-цък. Не знам дали седмичен ще помогне. Лазар може да поясни.
Един малък буфер ще разреди цъкарлъците.
вт дек 11, 2018 11:21 amТрифон П.Трифонов написа:
вт дек 11, 2018 11:03 amYulirz написа:

Въййй, той 4.7 на 34.9 киловата. С тая хубава топлоизолация идват моменти дето няма как да не е цък-цък. Не знам дали седмичен ще помогне. Лазар може да поясни.
Един малък буфер ще разреди цъкарлъците.
Мисля че котела е 4,7-26kW но не съм много сигурен трябва да погледна
idealist - специалист
Ей ! Людее ! Четете, бре ! Първо се смятат топлозагубите на жилището в киловати. После се смята необходимата отоплителна мощност (демек колко и какви по размери радиатори са необходими) и едва след това се избира котел. Не е срамно или унизително да потърсите помощ от специалист, в случай, че не знаете как да се справите. Задължително е минималната мощност на котела да е под топлозагубите на жилището ви (има пряка връзка със сметките ви за газ). Ако завишите радиаторната мощност с едни 10%-20% не е грешно и в доста ситуации може да ви е от полза. Ползвайте стаен термостат. Не се изкушавайте да монтирате термоглави във всяка стая. Препоръчително е да има такива само в спалните.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: