huntered написа:От Крумово са. Извинения! Дано не съм подвел някого!Трифон П.Трифонов написа: Колега ползва слънчогледови от Любен Каравелово, 8мм. Казва, че горят като сливенските. Като заредя бункера с такива, ще питам горелката и ще споделя лични впечатления.Тези пелети слънчогледовите 8мм от Л.Каравелово ли са или от Крумово - Варненско?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
basket_baby
- помощник
Здравейте и от мен. Живея в Ямбол и в понеделник ми предстои да ми слагат камина на пелети с водна риза. Понеже ще ми е за пръв път и не съм наясно с тези пелети,някой може ли да ми препоръча някакви пелети,които са закупя до края на седмицата в района и да имат транспорт,за да ми ги донесат! Като гледам мненията ви се надявам да не съжаля,че минавам на пелети. Ясно ми е,че ще ми е по-скъпо от дървата, но по-удобно и лесно за майка ми,която е пенсионер. Надявам се да намеря пелети на добра цена и качество! Гледах в нета като цяло тези от слънчоглед са най-евтини,но повечето не ги харесвате. Искам пелети,които все пак да топлят и да не слагам по 4-5 чувала на ден!
Много се обърках вече за тези пелети! 
Трифон П.Трифонов
- майстор
В камина, слънчогледови недей да гориш!
Когато стартирах за сефте на пелети, инженера ми каза да купя чамови. По лесна настройка на горенето, като за новобранец.
После може да пробваш с всякакви дървесни.
От всичките видове има и хубави и лоши. Зависи в какво настроение е бил производителят.
Миналата зима бях най доволен от украински, сега не ги харесват.
Когато стартирах за сефте на пелети, инженера ми каза да купя чамови. По лесна настройка на горенето, като за новобранец.
От всичките видове има и хубави и лоши. Зависи в какво настроение е бил производителят.
basket_baby
- помощник
Трифон П.Трифонов написа:В камина, слънчогледови недей да гориш!
Благодаря за бързия отговор. Само да те питам защо да не горя слънчогледови?
Трифон П.Трифонов
- майстор
basket_baby написа:От 6 торби пелети изхвърлям една с пепел. С котел съм и има къде да се съберат. В каминката няма да може, ще задръства.Трифон П.Трифонов написа:В камина, слънчогледови недей да гориш!
Освен това фин прах полепва по топлообменника и влошава КПДто.
Аз чистя на 2-3 дни. Ти ще се видиш в чудо.
basket_baby
- помощник
Трифон П.Трифонов написа:basket_baby написа:От 6 торби пелети изхвърлям една с пепел. С котел съм и има къде да се съберат. В каминката няма да може, ще задръства.Трифон П.Трифонов написа:В камина, слънчогледови недей да гориш!
Ясно.....жалко, защото са на много добра цена спрямо другите дървесни пелети.... Още веднъж благодаря.... Сега остава да намеря в района пелети....
basket_baby
- помощник
basket_baby написа:Трифон П.Трифонов написа:basket_baby написа:От 6 торби пелети изхвърлям една с пепел. С котел съм и има къде да се съберат. В каминката няма да може, ще задръства.
Ясно.....жалко, защото са на много добра цена спрямо другите дървесни пелети.... Още веднъж благодаря.... Сега остава да намеря в района пелети....
Като чета по тези форуми и като гледам цените дано не съжаля,че минавам на пелети....
kalin72
- майстор
basket_baby написа: Като чета по тези форуми и като гледам цените дано не съжаля,че минавам на пелети....Ще съжалиш, ако нямаш добра изолация, и системата ти не е изградена както трябва, за ефективна работа на котел/камина. Елементарно е, но много хора ги пропускат тези неща и после са недоволни.
basket_baby
- помощник
kalin72 написа:Имам тераса,която е иззидата и остъклена с ПВЦ дограма широка около метър. От там са хола и кухнята,които отново са с ПВЦ дограма и терасата ми е като изолация. На спалнята съм с тераса,но не е остъклена само иззидана и е с комарници. Спалнята е с 5 камерна дограма. Като цяло сега отоплявам на дърва с обикновена печка,която има водна риза,но никога не е използвана и топлим само хола. Мислех да си взема печка с водна риза на дърва и да се направи инсталацията. Като цяло апартаментът е около 70кв,но не мога да ти кажа дали е с терасите или не. Нямам външни големи стени,освен дограмата на спалнята. Като цяло се чудя дали няма да съжаля от страна на инвестицията (4200лв) и после като гледам цената на пелетите,а да не говоря че и трудно ще ги намирам. Досега се отопляваме с около 3,5-4 кубика дърва на сезон. Не гори постоянно. Какво би ме посъветвал? Да си направя инсталацията на дърва или пелети? Инсталация на дървата с печка е 2000лв. Единственото като предимство на пелетите е автоматизацията и по-малко хамалогия,но ми се струва че ще е два пъти по скъпо.basket_baby написа: Като чета по тези форуми и като гледам цените дано не съжаля,че минавам на пелети....Ще съжалиш, ако нямаш добра изолация, и системата ти не е изградена както трябва, за ефективна работа на котел/камина. Елементарно е, но много хора ги пропускат тези неща и после са недоволни.
Дай ми съвет?
Последна промяна от basket_baby на пет яну 13, 2017 12:32 pm, променено общо 1 път.
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература