Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Колега ползва слънчогледови от Любен Каравелово, 8мм. Казва, че горят като сливенските. Като заредя бункера с такива, ще питам горелката и ще споделя лични впечатления.
Тези пелети слънчогледовите 8мм от Л.Каравелово ли са или от Крумово - Варненско?
От Крумово са. Извинения! Дано не съм подвел някого!
basket_baby - помощник
Здравейте и от мен. Живея в Ямбол и в понеделник ми предстои да ми слагат камина на пелети с водна риза. Понеже ще ми е за пръв път и не съм наясно с тези пелети,някой може ли да ми препоръча някакви пелети,които са закупя до края на седмицата в района и да имат транспорт,за да ми ги донесат! Като гледам мненията ви се надявам да не съжаля,че минавам на пелети. Ясно ми е,че ще ми е по-скъпо от дървата, но по-удобно и лесно за майка ми,която е пенсионер. Надявам се да намеря пелети на добра цена и качество! Гледах в нета като цяло тези от слънчоглед са най-евтини,но повечето не ги харесвате. Искам пелети,които все пак да топлят и да не слагам по 4-5 чувала на ден! :razz: Много се обърках вече за тези пелети! :o
В камина, слънчогледови недей да гориш!
Когато стартирах за сефте на пелети, инженера ми каза да купя чамови. По лесна настройка на горенето, като за новобранец.
После може да пробваш с всякакви дървесни.
От всичките видове има и хубави и лоши. Зависи в какво настроение е бил производителят.
Миналата зима бях най доволен от украински, сега не ги харесват.
basket_baby - помощник
Когато стартирах за сефте на пелети, инженера ми каза да купя чамови. По лесна настройка на горенето, като за новобранец.
После може да пробваш с всякакви дървесни.
От всичките видове има и хубави и лоши. Зависи в какво настроение е бил производителят.
Миналата зима бях най доволен от украински, сега не ги харесват.

Благодаря за бързия отговор. Само да те питам защо да не горя слънчогледови?
basket_baby написа:

От 6 торби пелети изхвърлям една с пепел. С котел съм и има къде да се съберат. В каминката няма да може, ще задръства.
Освен това фин прах полепва по топлообменника и влошава КПДто.
Аз чистя на 2-3 дни. Ти ще се видиш в чудо.
basket_baby - помощник
basket_baby написа:

От 6 торби пелети изхвърлям една с пепел. С котел съм и има къде да се съберат. В каминката няма да може, ще задръства.

Ясно.....жалко, защото са на много добра цена спрямо другите дървесни пелети.... Още веднъж благодаря.... Сега остава да намеря в района пелети....
basket_baby - помощник
basket_baby написа:
basket_baby написа:

Ясно.....жалко, защото са на много добра цена спрямо другите дървесни пелети.... Още веднъж благодаря.... Сега остава да намеря в района пелети....

Като чета по тези форуми и като гледам цените дано не съжаля,че минавам на пелети....
kalin72 - майстор
basket_baby написа:
Като чета по тези форуми и като гледам цените дано не съжаля,че минавам на пелети....
Ще съжалиш, ако нямаш добра изолация, и системата ти не е изградена както трябва, за ефективна работа на котел/камина. Елементарно е, но много хора ги пропускат тези неща и после са недоволни.
bmahob - майстор
Хора тук за два дена изчезнаха пелетите /като се има предвид че в региона има поне 20 фирми производители/ Комшията/търговец/ за два дена пробута 50тона Швайхрумънеско
basket_baby - помощник
kalin72 написа:
basket_baby написа:
Ще съжалиш, ако нямаш добра изолация, и системата ти не е изградена както трябва, за ефективна работа на котел/камина. Елементарно е, но много хора ги пропускат тези неща и после са недоволни.
Имам тераса,която е иззидата и остъклена с ПВЦ дограма широка около метър. От там са хола и кухнята,които отново са с ПВЦ дограма и терасата ми е като изолация. На спалнята съм с тераса,но не е остъклена само иззидана и е с комарници. Спалнята е с 5 камерна дограма. Като цяло сега отоплявам на дърва с обикновена печка,която има водна риза,но никога не е използвана и топлим само хола. Мислех да си взема печка с водна риза на дърва и да се направи инсталацията. Като цяло апартаментът е около 70кв,но не мога да ти кажа дали е с терасите или не. Нямам външни големи стени,освен дограмата на спалнята. Като цяло се чудя дали няма да съжаля от страна на инвестицията (4200лв) и после като гледам цената на пелетите,а да не говоря че и трудно ще ги намирам. Досега се отопляваме с около 3,5-4 кубика дърва на сезон. Не гори постоянно. Какво би ме посъветвал? Да си направя инсталацията на дърва или пелети? Инсталация на дървата с печка е 2000лв. Единственото като предимство на пелетите е автоматизацията и по-малко хамалогия,но ми се струва че ще е два пъти по скъпо.
Дай ми съвет? :?
Последна промяна от basket_baby на пет яну 13, 2017 12:32 pm, променено общо 1 път.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: