Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
И да не съм чул ,от тук нататък :-D ,че Филма не качвал снимки !
p.v.x - майстор
filmatoplo написа:
.
Евала за снимката ФИЛМЕ.
Голям си.
filmatoplo - майстор
В момента я запалих в 6,15 със смес пелети дърво и слънчоглед .прави пепел в кошницата ама нали са по евтини .
filmatoplo - майстор
Благодаря на всеки който помага за моите настройки ,най накрая ги направих ,тоест разгадах това междинно почистване ,Бай Гого ме светна да намаля цикъла от 200 сек на 20 и то се равнява на 2 минути .Та сега с почистване -фучи .Регулирах и първоначалната доза и пали по бързо и лесно .Остава сега да видя дали с времето ще задръства с пепел ,щото като задръства не мога да съм сигурен че ще гаси и после запалва - което е важно .
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Благодаря на всеки който помага за моите настройки ,най накрая ги направих ,тоест разгадах това междинно почистване ,Бай Гого ме светна да намаля цикъла от 200 сек на 20 и то се равнява на 2 минути .Та сега с почистване -фучи .Регулирах и първоначалната доза и пали по бързо и лесно .Остава сега да видя дали с времето ще задръства с пепел ,щото като задръства не мога да съм сигурен че ще гаси и после запалва - което е важно .

Прикачен файл

IMG_20161020_000637.jpg
IMG_20161020_000637.jpg (42.02 KиБ) Видяна 1332 пъти
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
filmatoplo написа:

Прикачен файл

IMG_20161020_000455.jpg
IMG_20161020_000455.jpg (41.15 KиБ) Видяна 1321 пъти
filmatoplo - майстор
:) Два часа съм дремнал ,И горелката работи-Баси ,както казва един колега :wink: жената я оставих на пост да контролира ,до сихпор всьо в порядке ,поживьом увидим. :lol:
filmatoplo - майстор
Отначало леко пушеше черно в камината ,но увеличих въздуха и побеля вътре .с по силния вятър и почистването през 2-3 мн работи мн по добре ,е едва 3 ден де . :wink:
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Отначало леко пушеше черно в камината ,но увеличих въздуха и побеля вътре .с по силния вятър и почистването през 2-3 мн работи мн по добре ,е едва 3 ден де . :wink:

Прикачен файл

IMG_20161020_160333.jpg
IMG_20161020_160333.jpg (52.52 KиБ) Видяна 1269 пъти
petar8007 - помощник
добре ли е оборотите за вътрешния шнек да е 16 оборота а на външния 13 оборота или да ги променя, или всичко зависи от командването на горелката

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: