Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бе тия найлони не ги ли сваляте бе? То верно, че много скоро ще станат ретро, ама...
Здравейте приятели. След доста сметки се спрях на Бижуто. Обаче фирмата търговец ме питаха за кубатурата на помещението, където ще бъде инсталирано.При мен е преходен хол с трапезария. Само холът 17кв.м арка и 12 кв.м трапезария. Височината е 2.40. Та ми казаха, че е добре да вкарам тръба за свеж въздух. Проблемът е, че тази тръба трябва да минава над вратата на хола около 2 м хоризонтално, за да я изкарам навън. Това ще и бъде ли проблем? Благодаря предварително
phantom_ - специалист
Не няма да има проблем.
Tzinata - специалист
ср окт 31, 2018 1:52 pmАнтон1948 написа:
Проблемът е, че тази тръба трябва да минава над вратата на хола около 2 м хоризонтално, за да я изкарам навън. Това ще и бъде ли проблем? Благодаря предварително
За въздуха няма да има проблем,но тази тръба трябва да и направиш хубава изолация че такъв конденз ще прави зимно време че ще можеш да я ползваш за чешма. :-D :-D
Evgeniy - майстор
В много коминни системи тръбата за външен въздух върви покрай комина.
Това дава допълнително затопляне и няма нужда тръбите да минават през хола.
Стефан77 - специалист
Аз съм приблизително като твоята квадратура 22кв.м.хол и 13кв.м. трапезария с камина ВИКТОРИЯ не съм забелязал недостиг на въздух все пак жилищата ни не са термоси поне моето де.
bmahob - майстор
моята тръба зъ въздух минава под дюшамето/отгоре имам ламинат/ и стига до фасадата , там съм сложил решетка.................... искате да кажете че става конденз в нея :shock: :?
шоп - майстор
чет ное 01, 2018 3:08 pmbmahob написа:
става конденз в нея :shock: :?
Не в нея, а върху нея.
Много е възможно, зависи от точката на оросяване.
Благодаря младежи за отговорите. Ще се съобразя със съветите ви. За Тръбната инсталация се колебая за полибутиленови тръби. Какво ще кажете за тях. Монтажът ще е външен та ще имам наблюдение върху конфликтните точки
kalin72 - майстор
полибутиленови тръби
Моят водопровод, както и отоплителната инсталация от колекторите до радиаторите е в такива тръби, вече 7 години нямам проблеми.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: